Nejste přihlášen/a.
Jezdím s hybridním autem (Suzuki Ignis) a moc nejezdím, nemám kde, tak se mi snížilo nabití "pomocné" baterie hybridu. Když se vybije normální baterie vozu, vytáhnu na nabíječku a dobiji. Jak však dobít tu druhou? Ukazatel nabití mi klesl (pět max) ze čtyřky na trojku. Nabití této baterie nemá klasnout na dva. Ta byterie se dobíjí při dojíždění a brždění motorem. Ale na těch krátkých trasách to nestíhá. Dík za radu
Smysl hybridu jsem také nepochopil, ale ta baterie se dobijí rychle, nejlépe ve městě a také na ni ujedeš pár km.
Náhodou to smysl aspoň trochu má - rekuperuje se brzdění a použije se to na rozjezd (jako formule). Baterka je relativně malá lehká levná, el. motor taky nic extra složitýho neni.. Spalovák stačí slabší menší, protože požadavky na vyšší výkon se pokryjou elektrikou (akcelerace, krpál na dálnici ve vyšší rychlosti apod.)
Rozhodně to je smyslulnější než klasickej elektromobil kde se furt vozí půl tuny baterek a po 10 letech nová za raketu, místo tankování jednou za 600km a víc dobíjíš každou chvilku atd...
Máme ve firmě oboje /provozujeme i prodáváme/..hybrid klasická 1,6 s atkinsonovým cyklem...nic moc ale plná tramvaj..to je formule, jinak je to tak do města a tam vyhráva plná elektrika.
Tak jsem se projel pro otce na vánoce 25km tam a zpět, a dal jsem si záležet na dojezdu bez brzd a baterie se plně dobila. Tak se opravdu rychle dobíjí. A dík za odpovědi
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.