Nejste přihlášen/a.
Už jste někdo navštívili oficiální web pro nákup dálniční známky Dalnice.cz?
Také vás zarazilo, že tam vyžadují uvedení Státní poznávací značky (SPZ) vozidla, přitom už mnoho let u nás jezdí vozy s Registračními značkami (RZ)?
EDIT: Ten web je eDalnice.cz...
Co bys chtěl za 300 mega? ![]()
Hlavně že to borci udělali zhruba funkční za víkend zadara a stačilo to doladit a vychytat.. Dát každýmu z nich 1mega tak to je řádově lepší a stálo by to jednu šestinu tohohle tunelovýho paskvilu...
Hope,já tam ještě nenakoukl,ale vůbec mě to nepřekvapuje. Mám možná další tip - teď se hodně mluví o paušální dani,měla by platit od příštího roku. A já si matně pamatuji na diskusi tady,šlo o paušální daň. A z té diskuse vyplynulo,že všichni mluvíme o výdajovém paušálu (včetně Babiše v médiích) a přitom existuje přímo paušální daň,pod kterou spadá možná dvěstě lidí v republice. Zeptal bych se - ta stará paušální daň neplatí a platí nová anebo budou dvě paušální daně?![]()
Díky za reakce, zeptal jsem se přímo na tom webu, odpověď byla bleskurychlá vypadá to, že se RZ budou měnit zpět na SPZ, no to bych se fakt pos*al... ![]()
Zákon č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích, v budoucím znění od 1. 1. 2021, používá pojem "státní poznávací značka (SPZ)". Zákon č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů, v platném znění, používá pojem "registrační značka (RZ)". Oba výše uvedené pojmy jsou z pohledu legislativy správné, avšak s přihlédnutím ke skutečnosti, že časové zpoplatnění (elektronická dálniční známka) je upraveno zákonem č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích, ve znění účinném k 1. 1. 2021, je v této souvislosti používán pouze pojem "státní poznávací značka (SPZ)".
..také máme v platnosti asi 4 druhy technických průkazů a 3 druhy "osvědčený o registraci" , tedy celkem 7 druhů "velkých technických průkazů" a nikdo se nad tím nepozastavuje...![]()
To je samozřejmě pravda, záleží na době registrace vozidla do provozu - také nemáme všichni stejné "občanky" nebo "pasy". Jen v určité dané době by mělo být jednoznačné, jak dokument má vypadat, a jak se mu dle zákona má říkat...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.