Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Web eDalnice.cz vs SPZ

Od: hop® odpovědí: 16 změna:

Už jste někdo navštívili oficiální web pro nákup dálniční známky Dalnice.cz?

Také vás zarazilo, že tam vyžadují uvedení Státní poznávací značky (SPZ) vozidla, přitom už mnoho let u nás jezdí vozy s Registračními značkami (RZ)?

doplněno 23.12.20 19:35:

EDIT: Ten web je eDalnice.cz...

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Ono je to unikát nejen po obsahové stránce. Budí to ve mně dojem, že celý web spáchal za tři noci nepříliš nadaný student SŠ. Např. kurzor nad některými odkazy nemění podobu, symbol šipky vpravo naznačuje, že se položka dále rozbalí a ejhle, je neaktivní, je třeba kliknout na nápis vedle, ale žádná další úroveň neexistuje, jen se zobrazí detail položky. Při kliknutí na detail položky někdy obsah odroluje mimo obrazovku, atd, atd.Obsahový unikát je třeba i zde:Platí mi elektronická dálniční známka i při změně SPZ vozidla?Elektronická dálniční známka není platná při změně převozní značky na SPZ.Zeptejte se, na co chcete, my vám na co chceme odpovíme...*zed*

asd1
hodnocení

2x

Co bys chtěl za 300 mega? *smich*

Hlavně že to borci udělali zhruba funkční za víkend zadara a stačilo to doladit a vychytat.. Dát každýmu z nich 1mega tak to je řádově lepší a stálo by to jednu šestinu tohohle tunelovýho paskvilu...

Proč použít profi řešení na míru zadara, když můžou investovat 300 mega do Wordpressu :-D
Je to celé šité horkou jehlou. Však se taky chlubili, jak ušetřili :-D
Slovo "tunel" dostalo další rozměr.

hodnocení

2x

SPZ máme v zákoně stále, nikdy zrušena nebyla.

tomas13
hodnocení

0x
Ano, koukám na to. Co na to říct. Matláci, ani toto nedokáží udělat v pořádku.
anonymni357

Jenze oni ti matlaci to maji spravne,RZ je jen zkratka,SPZ plati porad.Hlavne vse kitizovat,vsichni jsou matlaci,pritom staci kliknout a vim to presne!

hodnocení

0x

Hope,já tam ještě nenakoukl,ale vůbec mě to nepřekvapuje. Mám možná další tip - teď se hodně mluví o paušální dani,měla by platit od příštího roku. A já si matně pamatuji na diskusi tady,šlo o paušální daň. A z té diskuse vyplynulo,že všichni mluvíme o výdajovém paušálu (včetně Babiše v médiích) a přitom existuje přímo paušální daň,pod kterou spadá možná dvěstě lidí v republice. Zeptal bych se - ta stará paušální daň neplatí a platí nová anebo budou dvě paušální daně?*ee*

hop®
hodnocení

Díky za reakce, zeptal jsem se přímo na tom webu, odpověď byla bleskurychlá vypadá to, že se RZ budou měnit zpět na SPZ, no to bych se fakt pos*al... *zed*
Zákon č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích, v budoucím znění od 1. 1. 2021, používá pojem "státní poznávací značka (SPZ)". Zákon č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů, v platném znění, používá pojem "registrační značka (RZ)". Oba výše uvedené pojmy jsou z pohledu legislativy správné, avšak s přihlédnutím ke skutečnosti, že časové zpoplatnění (elektronická dálniční známka) je upraveno zákonem č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích, ve znění účinném k 1. 1. 2021, je v této souvislosti používán pouze pojem "státní poznávací značka (SPZ)".

hodnocení

0x

Je tak ještě jiná chyba? Závažnější?

anonymni357

Milane,ni toto neni chyba,je to podle zakona spravne.

Ale já to vím, proto jsem dal provokativní dotaz, co je ještě závažnějšího na závadu, aby se mohlo nadávat na maličkosti.

Zlobit se, zdali je EZ nebo SPZ je pro mne malichernost.

hop®
hodnocení

Milane, já jsem si pouze dovolil vznésti slušný dotaz, na nic nenadávám - jen aby bylo jasno...

Hope, OK, ale spoustu lidí si toho ani nevšimlo, přesněji ani nevědí, že se dneska místo SPZetky má říkat EZ.

xenofob
hodnocení

0x

..také máme v platnosti asi 4 druhy technických průkazů a 3 druhy "osvědčený o registraci" , tedy celkem 7 druhů "velkých technických průkazů" a nikdo se nad tím nepozastavuje...:-P

hop®
hodnocení

To je samozřejmě pravda, záleží na době registrace vozidla do provozu - také nemáme všichni stejné "občanky" nebo "pasy". Jen v určité dané době by mělo být jednoznačné, jak dokument má vypadat, a jak se mu dle zákona má říkat...

Když se řekne velký techničák, tak to snad ví 90% populace.

...Jen v určité dané době by mělo být jednoznačné, jak dokument má vypadat,...

Já se domnívám, že je to vždy součástí zákona, jako příloha, jak to má vypadat.

Nebo jsem opět špatně pochopil text?

Hezký sváteční čas.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]