Nejste přihlášen/a.
Jste si jistá zaviněním? Pokud by to šetřila PČR, zjišťovala by, kdo jel v jiném jízdním pruhu, než měl a možná byste se divila, kdybyste za viníka byla označena vy. Jako policista jsem podobný případ kdysi zažil a viník (Němec) se vehementně snažil shodit vinu na řidiče STOJÍCÍHO vozidla, o které si při průjezdu kolem ulomil zpětné zrcátko. Poté, co jsem mu sdělil,že pokud okamžitě nezmizí, zaplatí i pokutu za zavinění malé dopravní nehody, rychle odjel. Na druhém vozidle škoda nevznikla a před cca 25 lety jsem si mohl dovolit to takto vyřešit
Co to je "uzná mi pojišťovna událost"? Nahlásit škodu z havarijního pojištění Vašeho vozu samozřejmě můžete. Otázkou je, zda se to vyplatí (spoluúčast, eventuelně malus). I kdybyste zastavili po nehodě oba a volali policii, nepomůžete si. Pokud neprokážete vinu druhého řidiče (nebo se on nepřizná), je to 50/50 a ještě Vám dají pokutu, oběma, abyste se nehádali.
Cerstva zkusenost manzelky. Stala na cervenou, z vedlejsiho pruhu se ji tam nacpal, utrhl ji z boku naraznik a jel dal. Skoda 20 klacku. Jela za nim, zavolala policii, kdyz zastavil na parkovisti u obchodaku vyfotila si jeho, jeho spz i skodu na jeho vozidle se stopama laku sveho vozu. Konfrontovala ho, poslal ji do prdele a odjel. Prijela policie, rekla, ze je to slovo proti slovu, na te krizovatce ze samozrejme kamery nejsou a cituji: Nechte to byt, kdyz jsou ty vanoce! Takze asi tak.
Havarijko to pokryje.
A to se nechala? Měla viníka, důkazy že to byl on, laky na druhém autě = tohle prokázat které tvrzení byla lež by nebyl problém. Příště jednání policajtů zaznamenat včetně osobních čísel.. Už z principu zatnout tipec jak těm línejm policajtům tak namachrovanci co ujel od nehody (v tomhle případě by to opravdu nebyl problém...)
asd1: Že by bez zkušeností?
Tak to jste, paninko, ujela od nehody, to je za tisíc na místě - nebo to chcete poslat do správního řízení?.
?
No a nebo jsme ještě nepřijeli, tak si to rozmyslete a zavolejte na 158, že nás už nepotřebujete!
To by lenoši nachytali možná tebe. Když jela za viníkem a přitom volala na tísňovou linku tak o ujetí od nehody nešlo. Tísňová linka se zaznamenává.
Policajti rádi svůj klídek, ale zase to nesmí přehánět, pak místo klídku taky můžou mít hoňky. Tohle můžou zkoušet na Pepíky (a je smutný vidět že jim to funguje)..
JJ, funguje, bodejť by ne, mají každodenní trénink. Každý si jinak vykládáme tu rozvitou větu. V každým případě slyším: Nojo, a co my s tím teď, auta nestojí v původním postavení, jedno ani nemáme, to bude tvrzení proti tvrzení...
Elektrické, vyhřívané zrcátko může stát 1500 Kč, ale í třeba i 15.000 ... Kč...
Není zrcátko jako zrcátko...
Nojo, dřív to šlo. Já tu posledně sháněl informace o kompatibilitě škodováckých dílů zrcátek různých výrobců a pod 1500 jsem nešel. Zrcátko má žena jak nové. Něco z Británie přes polského překupníka, něco z Číny, něco originál (kupodivu made in France). Kdybych to nechal na profíkovi, bylo by to tak za těch 5000.
To muselo být štíre supr bezpečné. Dnešní auta mají asférické sklo, aby se minimalizoval mrtvý úhel.
Navíc jsou vytápěná.
...
Už jsem viděl opravy ála blikačka z jízdního kola místo zadního světlometu.
Tyhle samosomo projekty by měla každá kontrola ať už STK či PČR pokutovat a zadržovat techničáky.
I Favorit z roku 1990 má parabolické sklo a né rovné. Právě k vůli většímu záběru věcí za vozem.
Nebo má snad Š120? To by to asi neřešil...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.