Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Benzin v oleji

Od: petrsson* odpovědí: 8 změna:
Prosim o radu. Vymenily me v servisu olej.Byl na stredu mezi ryskami . Po ujeti asi 200 km jsem na rovine zjistil , ze olej je nad risku . Odpustil jsem ho a zase pri kontrole byl ridky a nad rysku. Voda to neni. Vicko motoru nema bilou penu. Nevite nekdo co to muze byti. Zrejme tam pribyva benzin . Proto uvazuju co a jak s motorem. Viz.dotaz generalka motoru.
doplněno 21.12.20 16:21:

Mám Hyundai i30 1,6 GDI 99kw 2012

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Mám Tourana 1.4 TSI a stejný problém.
Bylo mi řečeno, že tyto motory na to trpí. Problém se zhoršuje v zimě a při krátkých trasách, na kterých se motor neohřeje.
Tzn. přesně to co já jezdím do práce. Cestou do práce se mi ručička teploměru ani nehne (jedu z kopce 10km).

Benzín tam jde nejspíš přes pístní kroužky. U současných motorů s turbem (u mě turbo i kompresor) jsou velké tlaky, a prostě to u studeného motoru projde do oleje.
Během léta se benzín z oleje zase odpaří. Pokud je množství "oleje" v mezích měrky tak to prostě neřeším.

el
hodnocení

2x
Ahoj můžou být na víně časté krátké jízdy se studeným motorem v tomto počasí.
Mám osobní zkušenost se zanesenou tryskou , kdy se úplně nezavře po zhasnutí motoru a zbytek natlakovaného benzínu vytekl přez válec až do vany. Možná je to i tento případ, zkusil bych nalít do nádrže opakovaně nějaké čistící aditivum ve vyšší koncentraci, možná by to pomohlo.

hodnocení

1x
Pokud by to byla voda měl bys z oleje bílou kaši a to nejen na víku ale i na měrce a při upouštění bys to musel taky vidět
Bude to benzin ten ti ředí olej
Asi propoušti kroužky jinudy si nedovedu představit že by se benzin do oleje dostal
kare
Ono by stačilo kdy by tazatel napsal jaké má vozidlo. Stačí špatné těsnění na AC pumpě a teče benzín do oleje.
De o seata ibizu 1.4 44kw ta nemá ac pumpu

hodnocení

0x

Setkal jsem se i s tím, že se jedná o starý olej, který je lepivý a hustý a špatně ztéká do vany.

Čerství olej ho umeje a zkončí s čerstvým novým ve vaně.

Normálně se to v malém množství děje při silně zanedbané údržbě (lidi nemění pravidelně co jeden rok).

Navíc servisáci rádi přelívají olej nebo tam narvou na MAX a neřeší.

Pak se lidem zasviňují EGRy, klapky, atd... nebo odchází katalyzátory či lambdy = mají pak další kšeft :)

kare
Naopak servisáci častěji dávají olej na minimum nebo nemění vubec. Je jednoduší mít olej bokem než čekat na kšeft. Tazatel píše, že je "olej" řídký.

Jestli má nějaký 5W30, tak ten je slušně řídký...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]