Nejste přihlášen/a.
Mám Hyundai i30 1,6 GDI 99kw 2012
Mám Tourana 1.4 TSI a stejný problém.
Bylo mi řečeno, že tyto motory na to trpí. Problém se zhoršuje v zimě a při krátkých trasách, na kterých se motor neohřeje.
Tzn. přesně to co já jezdím do práce. Cestou do práce se mi ručička teploměru ani nehne (jedu z kopce 10km).
Benzín tam jde nejspíš přes pístní kroužky. U současných motorů s turbem (u mě turbo i kompresor) jsou velké tlaky, a prostě to u studeného motoru projde do oleje.
Během léta se benzín z oleje zase odpaří. Pokud je množství "oleje" v mezích měrky tak to prostě neřeším.
Setkal jsem se i s tím, že se jedná o starý olej, který je lepivý a hustý a špatně ztéká do vany.
Čerství olej ho umeje a zkončí s čerstvým novým ve vaně.
Normálně se to v malém množství děje při silně zanedbané údržbě (lidi nemění pravidelně co jeden rok).
Navíc servisáci rádi přelívají olej nebo tam narvou na MAX a neřeší.
Pak se lidem zasviňují EGRy, klapky, atd... nebo odchází katalyzátory či lambdy = mají pak další kšeft
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.