Nejste přihlášen/a.
Dobrý den chtěl bych si udělat řidičák v 15 na motorku. Je možné jezdit na JAWA Fichtl atd nejlépe bych chtěl krosku, ale bylo mi řečeno že od 15 můžu pouze na skůtr automat a musí jet max 45 km/h. Je to pravda? Pošlete mi nějakou motorku kterou bych mohl řídit od 15 (myslím odkaz na nějaký obchod sám posílám odkaz na jeden pit bike. Mohl bych řídit tenhle Pit bike i na silnici?). PS: Chtělbych motorku na silnic a nechci automat řadit umím a 15 mi bude 15.3 2021. Děkuji za odpověďi a přeji hezký zbytek dne. ODKAZ NA TEN PIT BIKE PŘESNĚJI:Pitbike Ultimate Scorpion 250 cc 19x16 Pitbike Ultimate /...
Tak nejprve se rozhodněte zda Jawa nebo Fichtl=Fichtel a Sachs
Jinak od Jawy je vícero strojů ale od 15 let lze s ŘP pilotovat jen MOPEDY.A´t již "veterány jako Javeta,Stadion či Babetta,z pionýrů jen a pouze model Jawa 5 typ 550 tzv pařez ten jediný je možný (konstrukční rychlost 45km...,ostatní typy mají 60 což je od 16let)Tedy z československých strojů. Na cokoliv většího jak 50ccm a max rychlost víc jak 45km od 15 let věku byť s ŘP řídit nesmíš -jedině výjímka a to ne v provozu, ale na uzavřených tratích...Samozřejmě že toto vše jen oficiálně .
Nwn jakm bych jednal v 15 (mám ŘP a tenkrát jsem jako kluci na vesnici jezdili s kde-čím,prostě co bylo od Stadionu přes pionýry po 125 či 175.samo že bez papírů)ale oficiálně,mohlo se na všech pionýrech ,bylo to bez omezení -to bylo jen 50ccm.Ale asi dnes bych se na to vy... a udělal až v 16 skupinu A1 ( garaz.cz/... nevím zda je tam vše správně!)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.