Nejste přihlášen/a.
Zdravím !
Prosím o typ na velkého znalce motoru (karburátor + zapalování) veterána Škoda 100. Měl by někdo i diagnostiku na tento motor?
Nejlépe Středočeský kraj.
Díky.
V roce 1966 jsem dostal asi za 11 000 Š 100 z autoškoly. roky stará ojetina byla pojízdná,ale karoserie zcela sežraná.Po roce drobných oprav karoserie jsem se rozhodl udělat celkovou GO.První problém,motor,dostal novou hlavu,ventily,rozvody a karburátor.Hlavu jsem nesehnal,tak jsem použil na Š 105.K tomu musely být nové ventily,rozvody zdvihátka a další.Na kola nové przdy pumpa,a detaily a trubky.Do motoru nové vložky,kroužky a šály na kliku.když bylo vše hotovo,Spustili jsme motor,ten se díky většímu kompresnímu poměru musel seřídit a zkouška řekla:je to dělo.Jel jsem s ním na dovolenou na Slovensko,Poprad,Tatry,Orava,B.Bystrica a přes brno domů.Ale to už bylo potřeba novou karoserii,ta se už sypala.Sehnal jsem zánovní s bouranými blatníky.Po odstranění blatníků byla kastle vcelku netknutá.Celou jsem očistil,dal nové blatníky,nové dveře již s plochými klikami a po natření celého skeletu chlorkaučukovou barvou a vytmelení všech koutů a dutin plastickým tmelem a nastříkání AVIA barvou jsme karoserii vypálili IČ lampou a nasadili přední nápravu se řízením a motor se zadní nápravou.
Dá se říci,bylo nové autíčko se kterým jsem jezdil 5 let.Starší pán si ještě dnes vyjede ze stodoly a projede se po návsi.Tomu jsem ji po těch leech prodal.Na mě čekala v Mladé Boleslavi zbrusu nová Š 105.
Tuto stavebnici auta jsem sestavil pro sebe,nebyl jsem sám,ale s kamarádem,který mi vydatně pomohl.
Dnes bych se ale do podobné rekonstrukce nepustil.
JABRAKA
Někde v té pěkné historce bude chybka, nebyl to spíš rok 1976? Koupit v roce 66 něco, co se začlo vyrábět o 3 roky později a montovat na to o rok později hlavu ze 105-ky je sci-fi...
jabrako přestaň chlastat a kouřit to svinstvo.co tvůj příspěvek tak to blábol ...V roce 66 jsi dostal škodovku,která se začala vyrábět až v roce 69? tak to jsi fakt machr nad všema. cs.wikipedia.org/... a ještě hned před svým vznikem měla shnilou kastli? To zase opět pěkně kecáš a lžeš ostatním.
Vpodstatě takové prapraOBD . Bylo tam vyvedeno vše potřebné pro testery,aby jsi to nepřipojoval složitě na motoru kolem dokola.
Měli to vymakaný (mrkni do odkazu samba). Nemusel jsi sedět ani v autě. Nastartoval jsi a měřil vzdáleně diagem. Auto mělo na sobě i svoje proudové trafíčko na VN kabelu a přitom ho využívala pouze diagnostika, jinak bylo zbytečné a zvedalo cenu vozu
Tak jste mě dostal...Já myslel,že Vás překvapím. Ta fotka není přímo mé auto,já tam mám poctivý plecháč z olejem...
..., ale nejsou mojí krevní skupinou a ani se mi nelíbí. Když jsem to viděl poprvé, tak jsem na to taky čuměl jako tele, k čemu to je a tehdy po tom děsně pátral
Každý automechanik tento motor zvládne. Není co diagnostikovat a zapalování seřídí bez mrknutí oka. Analyzér spalin má také každý slušný autoservis.
Pro jenda2:
dali mi v práci do party údržbářů Ukrajince. Ptám se ho: umíš nahazovat? Umím. Umíš štukovat? Umím. Umíš obkládat? Umím. Umíš na soustruhu? Umím. Rozumíš elektrice? Umím. A co opravit výtah? Umím.
Po dvou týdnech jsem mu dal celé své prémie za to, že sám dal výpověď.
Co se lidi s váma děje? Proč tady diskutujete o naprostých pitomostech? Každý automechanik znamená člověk, který má a provozuje živnost opravy aut. Škoda 100 je primitivní traktor, na kterém není téměř co pokazit. Tak neřešte fakt blbosti.
Už jste jak ten gumidek a jiní srandisti. Že upadá profesionalitra a vědomosti mladší generace je holý fakt a někteří milicionáři to mají dodnes.
Jo Jendo a ty děláš v jakém oboru, že ani neznáš princip termostatu ? Já si prošel několik servisů a viděl práci několika lidí. Od malého po autorizák Škodovky. Schopných tam bylo 10%. Zbytek měniči. On i ten plat dělá své. Dostávat základ a k tomu pohyblivou složku je dost naprd. Tak se nikdo nesnažil. Jen ti, kteří pak dělali jako já povečerech melouchy. A není mi 40 ani 50 ani 60 ani nejsem důchodce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.