Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Povinné ručení Generali

Od: marenka* odpovědí: 37 změna:

Není to otázka, ale chtěla bych upozornit ostatní na malý fígl - ale dost otravný, který nám udělalo Generali. Je to už rok, rozesílali to celoplošně a možná jste si toho nevšimli, ale po roce uběhla chvíle, kdy je jejich fígl zdarma a vy teď začnete platit za něco, co jste možná ani nechtěli. K věci. Čtvrtetně jsme platili za auto-povinné ručení 2423,- Kč. Přišla jako vždy obálka se složenkou a vloženými letáky, které vyhazuju. Chyba! Ona totiž složenka bylo o JEDNU KORUNU navýšena, čehož jsem si nevšimla, prostě mám v hlavě, že se platí dva a půl tisíce. Upozornil mě na to kamarád, ať se podívám do těch letáků. No a tam jsem se dočetla, že pokud jsem zaplatila o tu korunu víc, tak jsem s nimi uzavřela pojištění na dítě v autě *cert* Ten rok za korunu, další za 200. Tak jsem tam volala, že to chci zrušit, ale ouha! No to není tak jednoduché, paní, to musíte dát písemně výpověď, přes telefon to nepůjde, to musíte k nám na pobočku, máme taky nějaké výpovědní lhůty a blá blá.. Pozor!

37 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

madla*
hodnocení

3x

Tak přesně to se stalo mně. Každý rok začátkem prosince dostanu oznámení o předpisu pojistného na další rok a tuto částku jim zaplatím. Stejně tak jsem to udělala v r. 2008. Jak jsem se později dozvěděla, byla v tom započtená 1Kč za úrazové připojištění, což jsem těžko mohla rozpoznat, protože částka PR se propočítává každý rok a každý rok je trochu jiná. Když mi přišel předpis na PR na 2010 , zaregistrolvala jsem, že mám navíc zaplatit cca 200 Kč za úrazové připojištění, což mě zarazilo, protože jsem si nic takového nesjednala. Na call centru se mi slečna pokoušela vysvětlit, že prý jsem si toto pojištění zřídila, když jsem zaplatila právě tu korunu, no moc jsem to nechápala, o jaké koruně za pojištění to mluví, tak jsem se vypravila do Bělehradské, kde pojišťovna sídlí. Vysvětlili mi, že posílali poštou jakési oznámení, kde bylo něco v tom smyslu, že na 1 Kč mi zřídí připojištění. I když jsem se čertila, že když jsem nic nepodepsala, nemůže být přece taková "smlouva" platná, nakonec jsem rezignovala a vyplnila formulář, kde toto připojištění ruším. Haha, ruším něco, co jsem si podle mého nikdy nesjednala. Na můj dotaz, proč pojišťovna takto neférově jedná se svými klienty, slečna jen pokrčila rameny. A navíc, toto připojištění se vztahuje nejen na řidiče, ale i děti v autosedačce. Já už 10 let nikoho v autosedačce nevozím! Rok jsem měla úrazové připojištění a vůbec o tom nevěděla! Zítra si jedu pro nové auto a už mám vybranou jinou pojišťovnu. Vám bych doporučila zaplatit jen PR, připojištění ne. Když není pojistka do nějaké doby zaplacena, pojišťovna ji zruší. Ale raději si to ještě ověřte.

sasdax*

"Když není pojistka do nějaké doby zaplacena, pojišťovna ji zruší." - Tak takové rady si raději nechte pro sebe. Nevíte jaké to bude mít důsledky. Jinak s tím připojištěním máte pravdu. Nám jako pojišťovacím poradcům to bylo pouze oznámeno a když jsme si začali stěžovat, že se to našim klientům nebude líbit, tak už bylo pozdě. U dětí by se řeklo, že pusa byla rychlejší než hlava.

jarda3 - použil jste v poslední době nějaký srovnávač?

ar*

Jestli jarda3 nevím, ale já ano mám ČSOB Dominant a platím 2.822Kč u Generali (tarif KOMPLET) bych platil 4.416 Kč. To mně připadá jako znažný rozdíl.*klik*

sasdax*

Máte u povinného ručení pojištění střetu se zvěří? U tarifu KOMPLET je ještě daleko víc věcí a nedá se takto srovnávat. Jestli chcete porovnávat obyčejné nejlevnější povinné ručení tak u Generali s tarifem ZÁKLAD. Ale i tak se směju, když čtu tyto diskuse. Připadá mi to jako kdysi, kdy lidé houfně navštěvovali tržnice a pídili se po nejnižší ceně a ještě smlouvali. Co na tom, že tričko vydrželo jedno vyprání.

Jinak jsem spíše chtěl poukázat na to, že Generali se svými tarify je konkurenceschopná a není nejdražší.

ar*

Taky se směju když jako pojišťovák od Generali nemáte přehled o konkurenci. Jistě by jste věděl(a) že u ČSOB Dominant není jen základní pojištění. Klidně můžete počítat na kolik pojistíte, Obsah 2400 ,Kw 100 ,Váha 1656 ,r.v. 2001 , počet měsíců 122 , škodná událost 0 . r.n. 1962, PSČ 543 01 zajištění vyšší.

sasdax*

...Mám důvod mít přehled o konkurenci? Osobně mi to v mé práci nijak zvlášť nepomůže. Nabízím produkty Generali a pokud se klientovi nelíbí, tak jde jinam. O přidané hodnotě vám tady vykládat nebudu, protože to už se tu řešilo tolikrát a stejně si každý stojí za svým. Nebudu rejpavý pojišťovák, co prosazuje svoji pojišťovnu. Nechám tady probíhat diskusi o nejlevnějším povinném ručení.

Jinak díky za fajn večer v čajovně. Pro příště jsem se ponaučil, že nemám žádat zaslání mejlu k odpovědi na dotaz o povinném ručení. Mobil mi drnčel v jednom kuse :)

ar*

a proč zato děkujete mně? já jsem vám nic nenastavil a na každém mobilu existuje vypinač nebo alespoň vypnou vyzvánění.

marenka*
hodnocení

Are, *palec* tu poznámku jsem taky nepochopila, když jsem nedočkavá na odpověď tak přeci nebudu držkovat že mám maily *cert* (vcelku si stejně myslím,že tu šlo o to co kdyby někdo napsal,že po Generali touží)*smich*

sasdax*

No jasně. Kvůli pár stovkám přejedu celou republiku. Uvažujte. A ta poznámka nebyl na tebe are, jen jsem ji tak nešikovně šoupnul za tvou odpověď. V čajovně mám samozřejmě vybrační, ale díky té hromadě příspěvků co vždycky u povinného ručení je, mi drnčel hodně dlouho.

A rozhodně jsem tady nepsal proto, abych propagoval Generali. Jen proto, abych napsal odpověď na počáteční dotaz. Má odpověď je, že od Generali to byla prasárna a spoustě lidem se to nelíbilo (ani mě ne).

marenka*
hodnocení

Šlápli vedle, to je bez debat.. a někdo nedomyslel to,že kvůli pár kačkám plno lidí to PR zruší *cert* Já osobně znám ze svého okolí 3.

marenka*

Tak to jste mě dostal *zed* Já platím u Kooperativy teď 4400 půlročně *uf* tak jsem chtěla zjistit víc, ale nepovedlo se mi u ČSOB zjistit pojištění předního skla, o kolik se mi to navýší :( jdu pátrat, každopádně díky za tip.*srdce*

ar*

dejte na netu nějaký srovnávač jako např tento povinne-ruceni.com/... je jich tam vícero

honza123*

Chtěl bych upozornit na jeden detail. To připojištění se netýká řidiče a dítě v autosedačce, toho, na koho je auto pojištěné a dítě v autosedačce. Pojištěný musí samozřejmě řídit. Když bude řídit někdo jiný, nebo bude pojištěný na jiném sedadle něž za volantem, tak máte smůlu.

marenka*
hodnocení

A vo tom to je, proto sympatizuji s názorem Milana a Ara ;), nejlevnější! Protože pan pojišťovací agent vám nabídne kdesi cosi, a ve finále máte houby. Vždycky se najde nějaké proti.. Když to přeženu tak jsou schopní vám říct, že jste sice pojištěn proti srážce se zvěří, ale když to napálíte do ovce, tak vám řeknou že nebyla LESNÍ zvěř.. a pod.*bum*

nu*
hodnocení

0x

Vážená paní, demontujte z auta značky, se značkama, velkým a malým TP, občankou jděte na registr vozidle a za 100,- Kč správní poplatek dejte auto do depozita, malý TP a značky se dají do úschovy a do velkého Vám úřednice potvrdí dočasné vyřazení na 12 měsíců, se zápisem ve velkém TP pak jděte na Generali, kde oznamte, že je auto dočasně vyřazeno a proto pojistná smlouva ze zákona zanikla, domluvte s e na tom, kdy a jak Vám generali vrátí přeplatek zaplaceného pojistného, pak jděte jinam, do jiné pojišťovny, uzavřete výhodnější pojistku a jdětě zpět na úřad, kde dočasné vyřazení ukončíte...

jarda3*

Dobra rada, neni asi drazsi pojistovna nez Generali (aspon na PR), uz jsem tam vsechny smlouvy pres depozit zrusil (do depozitu jsem to daval i z jinych duvodu). S tou korunou to je fakt podraz, ja si toho vsimnul ale chapu, ze ty letaky moc lidi necte - ja to aspon vzdycky prolitnu. Taky si prectete, co to vlastne pojistuje - ja malem spadnul ze zidle, je to pojisteni uplne na ... :-P

marenka*
hodnocení

To jsem udělala *smich* Ty mě tak vytočili, že jsem to řešila ještě ten měsíc. Já tu pojistku chtěla nejdřív zrušit normálně, a víte co mi řekli? Přečtěte si pořádně smlouvu, pojistku můžete zrušit pouze K VÝROČÍ JEJÍHO ZALOŽENÍ *cert* No a to jsem měla dost, tak jsem to vyřešila tak jak píšete.. jsou to šupáci *zed* Ale díky za radu, věřím že se Vaše rada bude hodit jiným lidičkám co sem chodí *placni*

hodnocení

0x

Já platím 830Kč, za automobil, ročně.

ar*

To já těch 2822 taky ročně ,ale mám do 2500 litru:)

are, s :), mám obsah 1200. Musíte taky stát na semaforu, když svítí červená? ;), Já ano...

ar*

V této zemi už semafory nejsou, je to samej kruhák.;) (kolikrát i nesmyslnej). Jinak u mého vozu kdybych tam dal 1200ccm tak se obávám ,že budu stát ne jenom na červenou. Nejmenší motorovou jednotku dával vyrobce 2.0 :)

ar*

A pak ,že mam velkej obsah. Proti mařence to mám prdítko*smich*

marenka*

Já ne, to manža *hi* ale já jsem ta kdo řídí právě ty finance *cert*

stirecek*

Já platím devět táců, tak myslím, že na tu červenou by to šlo*smich*

marenka*

No já jsem na 4 172 ccm, 228 kW motor. Stejně tuším, že to PR bude o dost míň *uf*

ar*

Tak jsem koukal ,že za vaše auto bych já platil úplně to nejnižší PR 4.802,- Kč ročně. Záleží jakej máte bonus ,věk, bydliště atd. Zkuste ten srovnávač jak jsem dal do odkazu nahoře a uvidíte na co se dostanete.

marenka*

*srdce*díííky za tip, hodila jsem to do toho srovnávače, a ještě levnější PR má Triglav. S nimi má manža zkušenost, dělají nám pojištění v práci na náklaďáky, tak si tam zítra manža zavolá *palec*. Do toho už pak mluvit nemůžu, já bych kašlala na nějaký plnění a jela bych co nejníž, ale to by mě patrně ubil *smich*

jarda3*

Me vychazi nejlip Slavie ale zalezi asi na veku, mistu, historii... U Generali mi dela pojisteni znama, da maximalni mozne slevy a bonusy a stejne je to drahy jak svina. Momentalne mam jedno auto u Allianz (3l 4400/rok, bonus + nejake slevy na firmu atp.) a jedno u Slavie (1800, 2000/rok, nejaka sleva je tam taky, zadny prenos bonusu, jen podle historie co zjistil agent z registru. A to je tam 1 skodni udalost pred 2ma lety (manzelka ;) )) U Generali to vychazi skoro 2x vic bez nejakych dalsich pripojisteni. A na nejake produkty k PR kaslu, nejaka asistence je tam teda taky ale IMHO to nijak cloveka nevytrhne.

marenka*

*palec*no hned jak přijde z práce, tak mu o té Slavii řeknu. My ji tam měli taky levnější, ale že ji vůbec nezná, tak se mu líbil Triglav. (o dva tisíce na půl roce levnějš *zed*

ar*

Jestli můžu ještě poradit ,tak nekoukejte na pojišťovnu a berte tu nejlevnější. Jak jsem tu v jednom vláknu nedávno už psal, můžete mít pojišťovnu nejlepší a když do vás štouchne někdo kdo má problematickou pojišťovnu které dlouho trvá plnění tak máte smůlu vy a ne on. Hlavní je být pojištěn co nejlevněji a je jedno u koho.

ar, naprosto s Vámi souhlasím. *palec*

stirecek*

Jenže když budeme všichni pojištění co nejlevněji a u problémové pojišťovny, která krátí finance a prodlužuje platby, tak na tom budem bití všichni*sok*

ar*

Mařenko jenom pro zajímavost podle obsahu 4 172 ccm usuzuji že se jedná o AUDI hádám dobře? Sem ,ale zvědavej ,že *hi*

marenka*

*smich*jj Audi A8

ar*

Bingo ;) čekal jsem buď A8 nebo S8. Dobrý vůz.*palec*

Zkuste si přepočítat online své povinné ručení a porovnat sazby u různých pojišťoven.

Budete se divit jaké jsou rozdíly mezi pojišťovnami. Vybral jsem jen stránky kde si zjistíte cenu ručení bez zadání svých osobních údajů. Pojišťovací údaje musíte samozřejmě zadat pro správný výpočet.

Výpověď pojistné smlouvy musíte provést tak, aby byla doručena pojišťovně nejpozději šest týdnů před výročním dnem pojištění.
1. na serveru top - pojištěni.cz Po zadání pojišťovacích údajů je Vám nabídnuto 15 pojišťoven a jejich sazby pojistného pro on-line pojištění.
2. na serveru povinné ručení com Opět vyplníte pojišťovací údaje a vyberete si mezi 18-ti sazbami pojišťoven.
3. na serveru kurzy. cz je na jedné stránce po zadání potřebných údajů srovnání mezi 15. pojišťovnami a jejich cenami pro Vás
4. zde na Direct .cz jsem si online spočítal pojištění a vyšlo mi neuvěřitelně nízko.
doplněno 24.03.10 15:29:

jinak souhlasím s ar

jamaco,

Direct

a pokud sdělíte, že i tato nízká cena se Vám nelíbí, tak uvidíte, že ještě klesnou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]