Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lambda sonda

Od: honzak odpovědí: 11 změna:

Zdravím ,koupil jsem polo 6N2 1.4pmi 44KW na popojíždění do práce,ted měním výfuk a všimnul jsem si že lamda sonda za katalizatorem je uštípnutá ( zřejmě nějaký koumák) ale nemužu najít druhý uštípnutý konec kam se zapojuje ,nevím kde hledat ,jestli se taha do kabiny nebo do jednotky? Vůbec netuším ,chtěl bych si koupit novou sondu ,ale potřebuji poradit ,kam se zapojuje? Děkuji moc

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Ja mam tušení že tam žadná bejt nemá a že jen někdo potřeboval nák ucpat díru ve vejfuku a to by vysvětlovalo i ten neexistující kabel
Co to je za rok výroby?
Ma tetka má polo je to 1.4ka 8mi ventil z 98 a tam žádna lambda neni
honzak
hodnocení

1.4 z 00 ,píše mi to i lamda sonda odpojena nebo poškozena

Pokud chybu smažeš a pojezdíš skočí tam ta chyba zas?
Tydle autanavíc určite nemaj 2 lambdy nejvíš jednu před katem
honzak
hodnocení

Zítra zkusím ,prodavají 750mm před katalizator a 1700mm delku po katalizator. Takže asi budou 2

honzak
hodnocení

Asi máš pravdu ,bude tam asi jedna ,ta dlouha je asi pro automat ,zitra to zkusim vymazat a uvidíme,je možné že tu chybu hazí sonda před katem .Díky

Oprava ma tetka má seata ibizu a lambdu tam nema

hodnocení

0x

Kód motoru?

Není tam AZF 44kW z Fabie/Felicie?

Tam jsou opravdu dvě. Na podvozku je taková černá krabička (uvnitř je konektor).

Je tam AUD?

google.cz/...

doplněno 19.12.20 00:05:

AKK je EURO 4, tedy dvě lambdy. Musít to tam někde být.

Na podvozku kolem nevede kabelový svazek?

Může být i pod plastovými kryty podvozku, pokud jsou.

honzak
hodnocení

Ta tam právě není jinak bych věděl hned,je to AKK

honzak
hodnocení

Takže ,svazek nikde s kabelem ,nikde uštípnutý druhy konec prostě nic ,za druhe jsem vymazal chybu ,popojel par KM napíchnul a chyba je zpět :-D takže jdu hledat na netu dále :-D možná že to hází sonda před katem ,ale nejdřív potřebuji zjistit jestli tam neni i ta druha :-D

honzak
hodnocení

Vyřešeno, nefunkční lambda pred katem, druhá lambda neexistuje (jen u automatu kód AUD) ,druhá je jen zaslepeny výfuk u AKK. Díky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]