Nejste přihlášen/a.
Tak velkou propadlinu jsem neviděl opravovat. Ale viděl jsem v servisu opravovat střechu naďolíkovanou kroupami. Výsledek celkem dobrý.
G Astra? To ani nemá cenu opravovat.
Navíc lem je dost silný na PDR. Dveře seženeš na vrakáči. Ty vůbec nemá smysl dělat.
PDR se nehodí do vyztužovacích ohybů. PDR je na velké plechové plochy.
Výměnou, pokud začíná být nahnilý a pokud je zdraví, tak vytahováním pomocí reverzního kladiva a bodovacích háčků. Mají mnohem větší bevnost v bodu.
To PDR potřebuje plošku.
Spotteru stačí bodík svarbazar.cz/...
spoter chytne bodem roh lemu.
PDR destička se na roh nedá dát. Zkusit můžeš cokoliv. To ti nikdo nebrání.
Autoklempíři (zaniklé řemeslo - měničí dílů dnes) nejdříve plech nahřáli plamenem do téměř ruda a pak až vyklepávali a hned mokrým hadrem chladili. Plech se stáhnul, nevyboulil se vyklepáváním. Výsledek téměř perfektní, nic ve zlomech nepraskalo.
To je blbost. Plech nahřátím doruda se deformuje a táhne. Díl pak mění velikost i tvar.
Dodnes se auta vyklepávají zastudena. Nahřívají se pouze ohlé nosníky, které mají tloušťku 2mm.
... mokrým hadrem chladili. Plech se stáhnul ... Možná jsem uvést: ihned Zchladili mokrým hadrem.
Uměli, nic se jim neboulilo. Případné praskliny a nerovnosti se zacelovaly klempířským cínem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.