Nejste přihlášen/a.
Zdravím, mám 3 roky staré auto a záruku na 5 let. Nyní mi vyběhla hláška výměna oleje do 30 dnů (už uplynulo 11 měsíců od té minulé).
Má otázka zní - nevadí, když se olej vymění o pár dnů později? (můj známý moc nestíhá). Jde o to, zda by nebyl problém s případnou reklamací. Samozřejmě jsem zastánce pravidelné výměny.
Díky za odpověď
Potíž by samozřejmě nastat mohla, porušil byste záruční podmínky. Výměna oleje by měla být zdokumentována od autorizovaného servisu a zapsaná do servisní knížky.
Výměna u autorizovaného servisu proběhne a zdokumentovaná bude. Jen by proběhla třeba o 5 dní později. Na to se ptám... Na nic víc...
Díky
Zdravím ano autorizovaný je jasný, jen jde o jednu věc, a to je ten termín. Který by nastal třeba o týden dva později.
Díky a hezký večer
pokud je auto v dvou lete zaruce, ktera je ze zakona, tak do znackoveho servisu na bezny servis nemusis , u delsich zaruk kde si pravidla urcuji automobilky je uz to jine
Napíšu jak to je u škodovky ta toleruje buď tisíc km. nebo kalendářní měsíc,využil jsem tuto možnost v autorizáku už po několikáté.
Moje zkušenost se slavnou 5-ti letou zárukou: U France caru jsem kupoval auto a speciálně jsem se ptal, jestli ta záruka je podmíněna garančními prohlídkami. Bylo mi řečeno, že ne. Přesto jsem na ně 2 roky chodil. Když jsem během té doby zjistil, že mi nesvítí mlhovka na vleku (tažné montovali oni na nové auto), tak jsem to reklamoval. Řekli mi, že to bylo špatně zapojené (zapojovali to oni) a nechali si to zaplatit, že prý je to příslušenství a na to je záruka půl roku. Takže nemusíte mít obavu o záruku, tu Vám stejně neuznají. Zvláště, jestli vám mění olej známý a ne autorizovaný servis.
vetsina zaruk nad tu povinnou, tzn. 5 lete nebo dokonce super 7 lete, jsou jen pohadky a lakani zakazniku na nakup noveho auta, jinak pokud vam nejakou zaruku nebudou chtit uznat tak vas dostanou i na zpozdeny servis o tyden, uz sem zazil u jednoho zakaznika zamitnuti zaruky protoze to bylo o 3 dny pozdeji:D nejdulezitejsi je ale u reklamaci technik ktery to sepisuje a ma to v danem autorizaku na starosti
Podobnou otázku jsem měl na autorizovaný servis i zákaznickou podporu oficiálního importéra do ČR a konkrétní odpověď mi nikdo nedal. Takže mé doporučení je nepřetahovat, abyste se pak nemusel hádat. Mimochodem, k autu jsem při koupi nedostal žádný dokument s podmínkami prodloužené záruky. K autu neexistuje servisní knížka či servisní plán, dokonce ani autorizovaný servis ho nemá, servisní úkony "nařizuje" on-line systém automobilky. Automobilky to dnes berou tak, že koupí jejího auta se nestáváte majitelem, ale vazalem.
Pokud nemáš v ruce podmínky prodloužené záruky, tak s tebou můžou snadno vyjebat, prostě ti je pak vytisknou tak abys něco porušil a ahoj..
Tazatel pokud porušíš servisní plán tak záruka padá, u prodloužené spadne možná celá (tj. chcípne převodovka, ty jsi o 5 dní přetáhl výměnu motorovýho oleje tak ahoj celá záruka padla)
U dvouleté zákonné to takhle omezit nejde, tam by to přetažení výměny muselo reklamovanou vadu způsobit.
Tajný servisní plán, specifikace náplní je taky super. Ale je to o lidech, stačí "není plán tak nekoupim" a dávat by ho nakonec museli..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.