Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna oleje u nového auta

Od: rudla odpovědí: 18 změna:

Zdravím, mám 3 roky staré auto a záruku na 5 let. Nyní mi vyběhla hláška výměna oleje do 30 dnů (už uplynulo 11 měsíců od té minulé).

Má otázka zní - nevadí, když se olej vymění o pár dnů později? (můj známý moc nestíhá). Jde o to, zda by nebyl problém s případnou reklamací. Samozřejmě jsem zastánce pravidelné výměny.

Díky za odpověď :)

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

parazit
hodnocení

1x
Nic se nestane normalně to přejíždím klidně o měsíc a nikdy se nic nestalo.jenom to při každém nastartování otravně zapíská.
(Máme H-I30 a Fábii).

kepler*
hodnocení

0x

Potíž by samozřejmě nastat mohla, porušil byste záruční podmínky. Výměna oleje by měla být zdokumentována od autorizovaného servisu a zapsaná do servisní knížky.

rudla
hodnocení

Výměna u autorizovaného servisu proběhne a zdokumentovaná bude. Jen by proběhla třeba o 5 dní později. Na to se ptám... Na nic víc...

Díky

Ne, potíž by nastat nemohla. Marginální překročení lhůty rozhodně není porušení záručních podmínek. Výměnu nemusí provádět autorizovaný servis, ale jakýkoli kvalifikovaný.

parazit
hodnocení

0x
Jestli máte auto v záruce tak musíte (měl byste)do autorizovaného servisu.
Když to přetáhnete o pár dní,tydnu tak se nic nestane..
Zdravim.
rudla
hodnocení

Zdravím ano autorizovaný je jasný, jen jde o jednu věc, a to je ten termín. Který by nastal třeba o týden dva později.

Díky a hezký večer

jurajjuraj*

pokud je auto v dvou lete zaruce, ktera je ze zakona, tak do znackoveho servisu na bezny servis nemusis , u delsich zaruk kde si pravidla urcuji automobilky je uz to jine

Auto v záruce zákonné ani smluvní nemusí jezdit do autorizovaného servisu. Podmínka autorizovaného servisu u prodloužené záruky je nezákonná.

ekr®
hodnocení

0x

Napíšu jak to je u škodovky ta toleruje buď tisíc km. nebo kalendářní měsíc,využil jsem tuto možnost v autorizáku už po několikáté.

ahoj*
hodnocení

0x

Moje zkušenost se slavnou 5-ti letou zárukou: U France caru jsem kupoval auto a speciálně jsem se ptal, jestli ta záruka je podmíněna garančními prohlídkami. Bylo mi řečeno, že ne. Přesto jsem na ně 2 roky chodil. Když jsem během té doby zjistil, že mi nesvítí mlhovka na vleku (tažné montovali oni na nové auto), tak jsem to reklamoval. Řekli mi, že to bylo špatně zapojené (zapojovali to oni) a nechali si to zaplatit, že prý je to příslušenství a na to je záruka půl roku. Takže nemusíte mít obavu o záruku, tu Vám stejně neuznají. Zvláště, jestli vám mění olej známý a ne autorizovaný servis.

xenofob
hodnocení

0x

pokud v případě reklamace prokáže prodejce souvislost mezi reklamovanou závadou / například zadření motoru/ a pozdní výmenou oleje, vadí to...a platí to smaozřejmě i obráceně...ale k tomuto závěru dospěje každý, kdo se nad tím zamyslí a nemusí kvůli tomu psát do poradny

jurajjuraj*
hodnocení

0x

vetsina zaruk nad tu povinnou, tzn. 5 lete nebo dokonce super 7 lete, jsou jen pohadky a lakani zakazniku na nakup noveho auta, jinak pokud vam nejakou zaruku nebudou chtit uznat tak vas dostanou i na zpozdeny servis o tyden, uz sem zazil u jednoho zakaznika zamitnuti zaruky protoze to bylo o 3 dny pozdeji:D nejdulezitejsi je ale u reklamaci technik ktery to sepisuje a ma to v danem autorizaku na starosti

hodnocení

0x

No tak třeba u BMW to vadí už z toho důvodu, že se do infotaimentu neuloží zelená fajfka, že olej byl měněn včas, a už to tak zůstane. Tzn. možný vliv na cenu při prodeji.

tycoon*
hodnocení

0x

Podobnou otázku jsem měl na autorizovaný servis i zákaznickou podporu oficiálního importéra do ČR a konkrétní odpověď mi nikdo nedal. Takže mé doporučení je nepřetahovat, abyste se pak nemusel hádat. Mimochodem, k autu jsem při koupi nedostal žádný dokument s podmínkami prodloužené záruky. K autu neexistuje servisní knížka či servisní plán, dokonce ani autorizovaný servis ho nemá, servisní úkony "nařizuje" on-line systém automobilky. Automobilky to dnes berou tak, že koupí jejího auta se nestáváte majitelem, ale vazalem.

asd1

Pokud nemáš v ruce podmínky prodloužené záruky, tak s tebou můžou snadno vyjebat, prostě ti je pak vytisknou tak abys něco porušil a ahoj..

Tazatel pokud porušíš servisní plán tak záruka padá, u prodloužené spadne možná celá (tj. chcípne převodovka, ty jsi o 5 dní přetáhl výměnu motorovýho oleje tak ahoj celá záruka padla)

U dvouleté zákonné to takhle omezit nejde, tam by to přetažení výměny muselo reklamovanou vadu způsobit.

Tajný servisní plán, specifikace náplní je taky super. Ale je to o lidech, stačí "není plán tak nekoupim" a dávat by ho nakonec museli..

tycoon*

Tak samozřejmě jsem si na internetu našel oficiální dílenské příručky k mému autu, abych nějaké informace měl. Ale přístup automobilek mi vadí. U nejnovějších aut koncern VW dokonce už neuvádí v návodu k osbluze ani specifikaci oleje!

jurajjuraj*
hodnocení

0x

u vetsiny automobilek je prodlouzena zaruka asi neco jako zaruka v aaa, kdo zna ten pochopi

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]