Zdraví bol som na stk neprešiel som kôli zadný brzdám predná náprava v poriadku zadná 45 percent rozdiel medzi oboma stranami...dali mi ich do kopy stalo ma to 450€ od odbubnou po čeľuste pružinky parasrasiatka lanká no všetko...obe strany...ešte mi vravel mechanik že radšej kvalitnejšie a že mám pojazdiť a prísť že do nastavý brzdy bo je tam elektronické nastavenie bŕzd.. Došiel som na skt ze konečne bude v pohode na na potvoru zase to isté brzdy neúčinné zase tie isté hodnoty medzi zadnými brzdami ...na stk nevedeli vysvetliť prečo a mechanik tiež prekvapený a ja taktiež ...
Omlouvám se, ale jednak postrádám otázku, nevím, na co chceš odpovědět. A za druhé: Pokud ti neporadili na STK a hlavou kroutí i tvůj mechanik, opravdu si myslíš, že ti poradíme na dálku bez znalostí alespoň nějakých podrobností, především typu auta?
taky bych rekl,cena ale mam strach ze budu napaden ze servisaci take museji z neceho zit.
Dcera v patek na prvnim snehu smyk Fabia II. Zniceny disk,rameno mirne ohnuta poloosa.Behem vikendu a pondelka opraveno.Pri jednom ji vymenil brzdove kotouce ,zabrousil desticky byli menene 2018 / 11 mesic.nove rameno,vyrovnana poloosa,novy disk,udelana geometrie. Dneska odjizdela z dilny OSVC.Cena 8 200kc
kotouce bych menil za mesic ma STK,nedaval bych asi za 2000kc
To je přiměřená cena - rameno FAG 800,-, kotouče 1k, proč nedal nový desky když stojí ca 600 (Textar nebo TRW), disk plech tak 800, tj. komplet materiál (kvalitní, šlo by i levněji) ca 3500,-, za práci tedy ca 4700,- Kaček.. Poloos od Meyle ca 2k celá, takže bez rovnání poloosy za práci 2,7k.. Přehodit poloos + rameno, brzdy + geo zas tolik práce neni, cena odpovídá na servis hodně dobrá (holt borec nesplácí hypotéku ani nerejžuje). Chápu že průměrný servisy prskaj když někdo nadhodí že to nestálo 20k
450 éček za zadní brzdy je jinej level a ještě to je blbě.. To špatný odvzdušnění jedný strany to být může (a asi i bude), měnil prase tak zavzdušněno bylo a něco mohlo zůstat v trubce.. Druhý okruh odvzdušněný dobře = pedál nepruží...
desticky pokud maji jeste maso vzdy srovnam ,proc vyhazovat neco co jeste splni sluzbu.A geometrii asi na dilni nedelal musel nekde zajet,vzit sebou kolo na prezuti ,tak zase tomu venoval cas.
Na druhou stranu je mi divne ze mel hned cas,ze neni vytizeny.Znami rikaji jak dlouho u toho sveho musi cekat.Pred loni tam byla take z znicenym kolem pokrivenym ramenem na Pegueotu 206 a take ji vzal hned.
Co jsem viděl tak starším vždycky byla orezlá hrana kotouče která dělala drážku v deskách = rozumně srovnat desky znamená ubrat polovinu obložení (aby mělo šířku novýho kotouče), pokud to necháš úzký tak kraj kotouče orezne rychle a odejde dřív = nechávat starý obložení se nevyplatí resp. jen u plečky na dojetí kdy investice nemá smysl...
Pokud sou vzadu bubny musí se v nich samostavy poštelovat tak aby když se tam da buben a otočíš snim abys slyšel že pakny lehce škrtaj o buben Pokud to jen přeházel tak to bude chvíli trvat než si ty pakny sednou a samostav vymezí vúle mezi bubnem a paknou Proto asi ten rozdíl
Píše o el. ručce, ta se na Fíkusu2 asi fakt vyskytuje Ta se myslim nastavuje diagnostikou a mám pocit že se při výměně pakny musí el. ručka nastavit ještě před montáží... Samostav může být podle čidel v pohonu ručky..? Neznám věštim z koule..
Nevím teda ale smoštely se štelují samy, takže pokud by to bylo rozhozené a opravdu používal brzdy tak málo, že se nestihly seštelovat, měl by technik na STK vidět, že se to každým zabržděním zlepšuje a po 2-3 sešlápnutích na podlahu by to mělo být dobré. Alespoň tak fungovaly mechanické samoštely co znám.
jozziht
Ano použivám veľmi málo brzdy som naučeny brzdiť notorom takže to moze byt tym hej?
Měl jsem stejný problém na Focusu MK1. Neprošel jsem na STK kvůli úplně stejné závadě. Mechanik tvrdil, že Fordy u zadních bubnů tímto trpí. Vyměnil prasátka, pakny a táhlo ruční brzdy. Jel jsem na STK a ... opět to samé, auto neprošlo. Vrátil jsem se do servisu a říkal jsem jim, že to není už možné, že museli systém špatně odvzdušnit. Mechanik chytrý, prý to tím není a ještě vyčistil bubny a vše kolem a nevím, co všechno. Na STK znovu opět neprošlo, stejný problém. Řekl jsem mechanikovi, že prostě chci, ať systém znovu pořádně odvzdušní. Tak to nakonec udělal (a už nic jiného) a na STK byly brzdy úplně super. Akorát mě to pěkně nasr... Mezitím jsem totiž prošvihl lhůtu na opakovanou STK, tak jsem musel absolvovat znovu celou STK včetně emisí. Kdyby ten mechanik udělal hned, co jsem po něm chtěl, ušetřil bych nervy, čas i peníze.
Sám to neudělá a měsíc honil mechanika ať se uráčí to dát do kupy = nic divnýho při dnešní obvyklý kvalitě servisů... Hlavně mechanik netušil která bije tak nejspíš metoda "moc práce jak to půjde tak na to mrknu" a neřešil to, kšeftu má dost..
Pokud jdete na STK, tak nesmíte mít kontrolu emisí starší, tuším, než 30 dnů. Takže, když jsem poprvé dělal emise a hned STK, pak auto neprošlo, atd. Po finální opravě byly emise starší, tudíž se musí dělat znovu. Bez platných emisí nemůžete jít na STK. A jak jsem to prošvihl: po první STK jsem se zajel domluvit do servisu na opravu, měli čas, až za týden. Pak oprava, znovu návštěva STK, znovu nový termín do servisu třeba za 4 dny, a tak pořád dokola. Taky se čekalo na dodání náhradních dílů. Poslední servis jsem samozřejmě neplatil, byla to jejich chyba. Ale novou STK jsem bohužel zaplatit musel. Mezi námi: ten servis už stejně není (zavřeli ho) a není se čemu divit.
Zdravím, pokud má auto solo zátěžový regulátor (ne integrovaný), tak zkontrolovat i tento regulátor. Další možností jsou "rozleptané" brzdové hadice uvnitř. I když z venku vypadají ok, uvnitř už je jakoby taková černá pasta, která omezuje průtok a tedy i tlak v soustavě a brzdy málo brzdí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.