Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Potřebuji tip na auto pro rodinu

Od: castle® odpovědí: 20 změna:
Zdravím,
Potřeboval bych poradit auto pro rodinu. Určitě benzín. Několikrát denně po městě, krátké trasy s děckama. Do teď jsem měl Mondeo MKII, Mondeo MKIII, Zafiru B. Zafira půjde do šrotu. Byť má 200t, naskládalo se tam hodně vzájemných věcí a už nechci investovat. Jsem s ní spokojen. Rodina se rozrůstá a ze 4 členů budeme v 5. Zvykli jsme si i na vyšší posed ve stylu MPV. Cenově? Asi 100-200 000. Zvykl jsem si na tu Zafiru. Klidně zase ji, ale s menším najezdem a budu předem už vědět, co se tam většinou vydrbe. Jel jsem i v Hyundai ix20. Pěkné auto, ale malý kufr. Třeba ty Hyundaie? Řady IX mají vyšší posed. Nebo nějaký VW?
Díky moc za tipy.

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jm
hodnocení

1x
Budu se zase opakovat. Citroën Berlingo 1.6 VTi

Já bych preferoval ropu,ale jinak Berla a Parťák-*palec*

lev*
hodnocení

1x

peugeot 5008 2.0 HDi. Nesmrtelný motor, 7 míst.

makk
hodnocení

1x

To je těžké, každý má své oblíbence a naopak auto, které by si nikdy nekoupil. Já bych si Zafiru nekoupil, protože je to Opel a VW bych si nekoupil, protože jejich pověst je lepší než kvalita. Tím nechci říct, že VW je špatný, ale není o tolik lepší, o kolik je dražší než ostatní. Já bych šel do Francouze nebo Itala. Zvláště italská auta zase mají špatnou pověst, tudíž jsou levná, ale zas tak špatná nejsou.

Ale jak říkám, je to můj názor, uvidíš co lidí mi teď vynadá :).

Přesně tak. Každý vidí stejnou věc úplně jinak. Co jeden nechce ani zadarmo, je druhej ochotnej klidně přeplatit.
Ale ještě zde nezazněl Ford S-max.
Kdysi jsem pár dní jezdil s 2,5 benzín. Krásný svezení.

hodnocení

1x

Caddy MAXI, Scudo, Berlingo

smutnyklaun*
hodnocení

1x

Podíval bych se po něčem z Japonska.S takovou Toyotou Avensis Verso s benzinovým dvoulitrem rozhodně nešlápneš vedle.

Když to předělá na plyn...

hodnocení

0x
Hodně prostoru má multipla a ty po faceliftu už nevypadají jako sen šíleného dizajnera. Z toho prvního paskvilu zbyla jen ta podivná palubní deska ale na to se asi dá zvyknout. Jinak jsou mpv už vymřelý druh. Z oplů je ještě trochu větší meriva ale tam zase dizajner zaperlil opačným otvíráním dveří. Od Forda glalaxy v benzínu zas musíš čekat spotřebu kolem 10 l a to je na dnešní dobu docela vražda. Scénik byl s každým faceliftem menší a menší takže tě asi neosloví a čtyřkový picasso se asi slušný těžko vejde do tvé ceny.
Ty bžundaje Ix 20 jsou líbivý a jezdí to pěkně ale kufr to má skoro stejný jako I 20 a to je v podstatě srovnatelný s fabkou.
Od Hyundaye byl vyšší a prostornější Matrix ale tam se názory majitelů dost rozcházejí.Půlka chválí, půlka nadává.

hodnocení

0x

Viděl jsem v TipCars Picasso Grand (tj kombi) na plyn za 89 tisíc. Když přidáš pár tisíc na počáteční servis, tak by to mohlo být vynikající.

hodnocení

Citroen Berlingo 1.6 VTI mi pripada jako auto do prace a ne pro rodinu. Vzhledove.
jm
Jedno auto se vám zdá pěkný ale má malý kufr, druhý blbý motor, třetí zase xy... , Ale Berlingo nebo partner se vám zdá moc "do práce". Pohodlné, variabilní, osvědčený motor, dobrá výbava, ale vypadá jak pro dělníky...
Ujasněte si potřeby a priority. Kupte si coupé od opla. Sice nebude splňovat vaše požadavky, ale vypadat bude pěkně
hodnocení

Já vím. Výběr je složitý. Omlouvám se.

pepe*
hodnocení

0x
Volkswagen Touran 2007-2010 nebo i novější mnoho prostoru i posed, velký kufr 690 litrů. motor může být 1.9 77kw ale záleží jak se o něj majitel staral, po kolika kilometrů měnil olej filtry atd... Pak může vydržet dlouho.

sirokko
hodnocení

0x

Ford Tourneo Connect s 80 kW, ale ten je od 600 tis.

xenofob
hodnocení

0x

1.) nebourané

2.) nestočené

3.) v dobrém technickém stavu

4.) s jasnou servisní historií

5.) nesmí to být auto po ženské ani po důchodci

6.) mělo by být červené

asd1

1 až 6 proč? Ani jedno nevylučuje slušný auto... Bourané záleží jak bouraný a jak bylo opraveno, i stočené klidně může vydržet další stovky tisíc km, špatný technický stav záleží do např. uděláš repas nápravy za 5k a je OK, servisní historie když je auto OK tak historii znát nepotřebuješ, i ženské a důchodci umí jezdit líp než 90% mladších chlapů, v čem je horší jiný než červený?

14.12.20 17:42

souhlas

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]