Obytná zóna-parkovaci stání před vjezdem na zahradu
Od:inviusodpovědí:3změna:
Zdravím, Bydlím v novostavbě, která je na komunikaci Obytná zóna, u které mám vjezd na zahradu přesně v místě, kde je veřejně parkovací místo. Vjezd na zahradu tvoří klasická brána 3 m. Ostatní sousedé zde mají stání pro auto, což bych chtěl realizovat taktéž. Všichni ale mají vjezd přímo na komunikaci, nikdo tam nemá parkovací místo. Otázkou je, zda: 1) toto mohu udělat vzhledem k tomu, že je zde veřejně parkovací místo 2) zda mohu vyžadovat umožnění vjezdu na své parkovací místo na pozemku 3)zda mohu požádat o ceduli Zákaz parkování, abYch na své parkovací stání mohl vjíždět Díky za názory Honza
Vyzvěte majitele komunikace k odznačení parkovacího místa před vaším vjezdem. Jeho umístění je v rozporu s ust. §27, písm.n) zákona číslo 361/2000Sb. Řidič nesmí zastavit a stát před vjezdem na pozemní komunikaci z polní nebo lesní cesty nebo z místa ležícího mimo pozemní komunikaci. A to se právě vjezdu na vaši zahradu týká!
Trochu jsem nepobral jak to tedy mají sousedí. Ve větě je psáno Ostatní sousedí zde mají stání ...a následně Nikdo tam nemá parkovací místo ...trochu protimluv
Jde o to, že můj dům má jako jediný před svým vjezdem na zahradu veřejné parkovací stání. Ostatní mají před svým vjezdem na pozemek přímo silnici, mohli si tedy na své zahradě bez problémů zřídit parkovací stání.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.