Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Likvidátor pojišťovny - nemá čas

Od: jiskra® odpovědí: 30 změna:

Krásný den všem. Je to týden co mi jedna slečna nacouvala do auta a zbořila mi celý předek. No stane se,byla slušná,nechala na sebe kontakt a neprodleně kontaktovala svou pojišťovnu. Ovšem likvidátor pojišťovny si dodnes nenašel čas,aby přijel a auto nafotil- prý má hodně práce. Takže jsem zbytečně týden bez auta,které denně potřebuji na cesty do práce,nákupy atd. Auto se už mohlo opravovat a kvůli pár fotkám je prodleva. Obávám se,že ani servisy se nepřetrhnou,teď před svátkama. Je nějaká páka nebo rada,jak ho donutit jednat,nebo je to marný,je to marný... Děkuji, JISKRA.

30 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mate59
hodnocení

4x

Zavolejte na pojišťovnu vinníka a dohodnite si smluvní servis,kde dáte vúz opravit.Do odhadu škody 50000,-Kč odhadne servisní technik a nemusí chodit likvidátor.Já to měl tak a škoda byla nakonec 75000,- vše bez problémú.

kimbert*

Mě když naboural chlápek tak jsem to sním sepsal a hned jsem mou fabii odvezl do autorizovaného servisu škoda ,který mě vyhovoval(je nejblíž a jsem s ním spokojený)podepsal jsem jim plnou moc pro jednání s pojištovnou viníka a odjel náhradním autem ,vše vyřízeno ani ne za dvě hodiny i s cestou..S pojištovnou viníka jsem vůbec nekomunikoval.Mimochodem nabourali mě loni dvakrát ,podobné nehody(škoda cca 35 tkč) a vždy jsem to vyřešil takto .

hodnocení

Děkuji,tak jsem to asi měla udělat a ne to nechat týden stát bezprizorně na parkovišti,myslela jsem,že se s autem nesmí manipuolvat před nafocením pojišťovnou. Mohla jsem v pohodě jezdit do práce a ne vstávat v půl 5 na bus.

hodnocení

3x

Zavolejte na tu pojišťovnu a řekněte jim, že máte půjčený náhradní auto, takže je vám to fuk, kdy přijede. Uvidíte.

Mimochodem, proč nemáte půjčené náhradní auto?

Udělal jsem to stejně. Do půl dne byl posudek hotový s očekávatelným výsledkem. Udělali z toho totálku, jinak by museli platit půjčovné ještě nějaký týden... Auto jezdí dodnes, náklady na opravu do 5 tisíc (vrakáč + něco sprejů).

hodnocení

Děkuji,kdo mi to náhradní auto poskytne a zaplatí? Je to naštěstí můj první karambol Ťuk ťuk.

Smluvní servis jeho pojišťovny. Samozřejmě lze půjčit kdekoli, zaplatit a pak vymáhat po pojišťovně, ale pokud nechcete komplikace, tak ten servis...

jenda2*

Možná že nikdo. Poskytnutí náhradního auta odsouhlasuje pojišťovna předem. Nějaké vyhrožování o vypůjčeném autě a jejich platbě je pojišťovně k smíchu. Měl jsem zbořený bok auta, pojišťovna odsouhlasila zapůjčení náhradního auta ale zaplatila pouze 1 týden ze 14 dnů.

@jenda2 *smich* Ne, to tedy pojišťovna rozhodně předem neschvaluje. Ale pochopitelně kontroluje účelně vynaložené náklady. Proto doporučuju smluvní servis, tam problém mít nebude...

jenda2*
Zapujceni samozrejme ne, ale uhradu ano. To snad neni potreba psat! A to je nutne vedet predem, nez pak dostanete ucet. Vloni jsem resil a jeste ze jsem si to nechal pojistovnou odsouhlasit.

Pojišťovna viníka hradí vzniklou škodu, takže znova píšu, ani úhradu není třeba nechat si odsouhlasit předem od pojišťovny. Ostatně - ani to není možné, protože v okamžiku zapůjčení není doba zápůjčky ani její výše známa.
Znova ovšem opakuji, že pojišťovna opravdu nezaplatí jakoukoli z prstu vycucanou částku, ale jen účelně vynaložené náklady.
K tomu slouží pojišťovnami zveřejňované ceníky maximálních denních úhrad zapůjčeného vozidla podle jednotlivých tříd, doba zapůjčení pak musí být přiměřená opravě vozu. Vzhledem k tomu, že by pojišťovna nemohla ani ceknout o týdenní prodloužení, než se uráčí její mobilní technik, a platila by, nestane se to a ten přikvačí cobydup.

Tohle všechno ví a umí s tím pracovat smluvní opravna, což je úplně stejný servis jako každý jiný, akorát máte jistotu, že pojišťovna všechno zaplatí, protože servis s ní bude celou opravu průběžně konzultovat.

hodnocení

2x
Zkus nehoda.cz oni se postaraj za tebe
hodnocení

Děkuji,kouknu.

xenofob
hodnocení

0x

Vy nemáte auto řádně pojištěné a událost jste vlastní pojištovně podle zákona nenahlásil?

Není žádný zákon, který by mu přikazoval hlásit to vlastní pojišťovně, tzv. přímá likvidace taky není součástí každého povka...

xenofob

Obávám se zeta povinnost v zákoně je. Tazatelka neuvadi co má v pojistné smlouvě ujednano. Já mám ve smlouvě ze zavolám ihned své pojišťovně a ta za mne vse zařídí bez ohledu na to kdo je viníkem. To měla i tazatelka udělat ihned bez ohledu na viníka a jeho pojišťovnu. Tazatelce jde o rychlou opravu auta ne o dohady co komu ukládá zákon. Kdyby nic jiného dostala by fundovane instrukce jak postupovat a nemusela týdny čekat na likvidátora a číst cizí nesprávné nazory v poradne

No to by mě opravdu ten zákon zajímal. Nikdy jsem neslyšel o tom, že jsem svoji škodu povinen hlásit své pojišťovně.
Produkt, o kterém mluvíte, se jmenuje "Přímá likvidace" a není součástí každého povinného ručení.

hodnocení

Omlouvám se,ale zapomněla jsem napsat,že mě nabourala zaparkované auto bez mé přítomnosti. Nechala na sebe kontakt za stěračem,nevím,jestli je to bráno jako nehoda.

Nejenom, že je to dopravní nehoda, ale dokonce i ujetí od dopravní nehody a lístek za stěračem na tom nic nemění. Na odebrání řidičáku.

xenofob

kdyby platilo jen to co kdo slyšel, nastal by chaos a anarchie...

Díky za jasnou a konkrétní odpověď.

xenofob

není zač, každé tvrzení je nutné mít podloženo znalostí legislativy a faktů...nepodložená tvrzení jsou výsadou novinářů

Tak teď k té legislatvě a faktům. Znova se na ně ptám, protože jinak je tvoje tvrzení - jak sám správně píšeš - třeba považovat za cinty.

Odkaz na neexistující zákon se dává špatně.

xenofob

ten zákon samozřejmě existuje:-P hledej líný šmudlo:-P

jenda2*
hodnocení

0x
Neni to takuplne pravda. V noci nebudete nekde shabet majitele. Dulezite pro pojistovnu je vyfotit co jde, pak na formulari vypsat obe vozidla a na extra papire vinik musi podepsat prohlaseni o zavineni. Z formulare pojistovny neni zrejme, kdo je vinik a proto ten dodatek. V praci nam dali toto dodatecne prohlaseni na zaklade pripadu, kdy pojistovna skodu neuhradila.

Viník žádné prohlášení o zavinění podepsat nemusí - ostatně - o vině se ani nemusí dohodnout, musí především oba správně a úplně vyplnit vyplnit tzv. evropský formulář. Viděl jsem jich tisíce, jestli je úplně správně vyplněno jedno procento, tak je to hodně...
A co se týče shánění majitele - nejsou li na místě nehody přítomni oba majitelé (nebo zástupci) poškozených vozidel, je povinnost k nehodě volat policii.

makk
hodnocení

0x

Já bych zkusil kontaktovat nadřízeného toho likvidátora a připomenout mu, že čím déle to potrvá, tím delší dobu budou platit náhradní vozidlo, na které máte právo.

hodnocení

Krásné ráno,tak dle vašich rad jsem na likvidátora udělala bububu,že si auto nechám odtáhnout do autorizovaného servisu a půjčím si tam náhradní na jejich náklady. Stal se zázrak :-D,likvidátor jel "náhodou" kolem,nafotil vyřídil a ještě mi doporučil servis,kde mi ho opraví do Vánoc. Všem moc děkuji a přeji krásné svátky bez nehod . JISKRA

asd1

Aspoň vidíš co jsou zač, kdybys pokorně čekala tak tě nechaj čekat.. Tak si ohlídej i plnění kde všude bude snaha o ojeb, i kvalitu práce toho servisu - např. oprava z nejlevnějších čínských dílů a za rok budeš řešit že se to rozsypalo nebo že to rezne... Je několik možností - totálka, oprava rozpočtem, vlastní servis a faktura pojišťovně, smluvní servis pojišťovny, autorizák. Je třeba správně vybrat, obvykle je to sám si zařídit opravu ve spolehlivém servise (bohužel často to znamená pokud to chceš opravdu kvalitně tak to udělat sám...)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]