Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Prosím Vás, rodičům propadla u auta STK. Budu jim proto odvážet auto na novou STK. Vím, že to bude bez problému - auto je nové, nic z něj neteče, zimní pneu, vzorek dle zákona, platná lékárnička atd.
Jenže a to je můj dotaz - mám strach, že mne po cestě chytnou švestky. A když mě chytnou, co se stane? Odhaduji, že dostanu asi trestné body a pokutu, že? Nevíte prosím někdo?
Děkuji za odpověď.
Vzhledem k tomu, že policie moc nekontroluje, domnívám se, že dojete na STK v pořádku. Kdyby něco, tak pokuta max do 2000Kč a bez bodu.
Mnoho lidí jelo bez technické, největší problém je jen Váš strach.
Juraji, jezdím denně, sice ne stovky kilometrů, ale neviděl jsme je na silnici ani nepamatuji. Kdyxž jsem jezdil po dálnici na HK, tak na konci často měřili 80.
Já jsem tak jel s propadlou technickou na technickou - byla propadlá asi 2 měsíce. Ale už je to více jak 10 let.
Nikoho jsem nepotkal. A propadla kvůli závadě, když jsem tam poprvé jel, tak jsem se musel vrátit - ještě auto s karburátorem - z pumpy prolínalo palivo. Než jsem sehnal novou membránu a opravil to trvalo to as 2 měsíce - auto bylo na chalupě.
Ono to nebylo z pumpy ona praskla membrána v karburátoru.
chovat se slušně jako normální člověk, vysvětlil o co jde a bude to napomenutí nebo maximálně 200,- Kč...
švestky jsou lidé jako ty, někteří i rozumnější...ale při dnešní frekvenci policejních kontrol nevím kdo by zrovna tebe
chytal...
je nutné rozlišovat mezi technickou nezpůsobilostí, která je zapříčiněna jen a jen nevylepením kontrolní známky a mezi technickou nezpůsobilostí jejíž příčinoui je špatný technický stav auta, ve kterém může být i auto s platnou a vylepenou kontrolní známkou..
Jak dlouho je propadlá? Většinou to v měsíc propadnutí, pokud je vůz v dobrém technickém stavu, a řidič není arogantní blbec, řeší domluvou.
Pokud máte takový strach, tak si sežeňte někoho, kdo vám tam auto odveze na podvalu nebo odtahovce
pokud je to propadle 9 mesicu tak by se na to mela vztahovat COVID, tam se posouvala technicka az o pul roku, pohledej si na netu od kdy to presne platilo
Já si to našla - v době konce platnosti STK mezi 1.2. - 31.8. - se automaticky prodlužuje o 7 měsíců. (je to nařízení vlády) Ale ani to nás nezachrání. V tom případě, když přičtu těch 7 měsíců, tak je propadlá o 3 týdny a i to je dost.
Byla bych taky pro odtah, je to nejrozumnější řešení. Protože čert nikdy nespí. Pokud potkáte rozumného policajta, lze se domluvit. Ale víte, že se říká, že "nejhorší je srážka s blbcem". A navíc to máte propadlé už dost dlouho. To jste takovou dobu nejezdili?
Před časem se nám porouchalo auto asi 60 km od domova. Odtahovka rychlá, slušná, stálo to 1.000 Kč. Čekali jsme, že to bude víc.
Jednou jsme na STK nějak pozapomněli, byla propadlá měsíc. Jeli jsme tedy hned na ni do města, ale různými silničkami 3. třídy a dokonce i polňačkami , kde jsme hlídku nepředpokládali. Dopadlo to dobře, ale byli jsme s dědou zpocení oba.
Jaga.
Já to tedy risknu, neobjednám odtahovku, a "zkusím štěstí", kdyby mne chytly pecky, zkusím jim to vysvětlit rozumně, lidsky (nikdy jsem se s PČR nehádala) když to nepomůže, holt budu muset zaplatit flastr. Jinak všem děkuji za odpovědi. Já právě myslela, že budou i trestné body, nejenom pokuta. Já se vlastně více bála těch trestných bodů, než té případné pokuty. Protože svoji kartu řidiče mám čistou, žádný malér. Tak asi chápete, že nemám chuť "nabrat" trestné body.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.