Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přehřívání převodovky S-Tronic

Od: roman88 odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

rád bych se zeptal, zda někdo nemá podobnou zkušenost. Vlastním vůz Audi a6 c7 (4G), s-tronic, 3.0 TDI V6 180kw. modelovej rok 2012. Na autě mam najeto 175 000km a poslední dva týdny se mi při ryhlejší/sportovní jízdě rozsvítí hláška "Převodovka se přehřívá, přizpůsobte styl jízdy" a okamžitě zase zhasne. Převodovka řadí tak jak má, mimo tuhle hlášku s ní nejsou žádné problémy. Olej se měnil cca před 7 000km společně i s elektromagnetickým termostatem (Origo výroba), který měl uhnilou zásuvku.

Ještě jsem narazil na to, že když mam zařazeno D a stojím někde cca minutu, tak citím v interieru zápach spáleného oleje, na N či P to nedělá.

Děkuji za jakékoliv rady

Roman.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Napadaji me dve veci.

Nabizi se, ze neni neco v poradku se spojkami. Bud odchazi, nebo je neco spatne s jejich hydraulickym ovladanim.

Nebo muze byt treba pricpany olejovy chladic, ktery pri velke zatezi nestiha chladit. Velka zatez je jednak pri vysokem vykonu, ale i pri protacejicich se spojkach, pri zarazene rychlosti a delsim stani.

Tezko ale takhle rict s vetsi jistotou.

roman88
hodnocení

Děkuji za tip, zkusel jsem vyměnit výměník (olejový chladič), olej + nějaké čidla, bohužel stále stejný stav. Nechal jsem to i proklepnou přes origo diagnostiku a nehlásí to žádnou chybu, tak už fakt nevím :-//

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]