Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plavání, klouzání v zatáčce - Passat B5.5 1.9tdi 96kw 2001

Od: ogmako odpovědí: 6 změna:
Dobrý den,Minulý týden se mi na sněhu povedlo uklouznout a pravým kolem jsem zboku narazil do lampy. Jel jsem sotva na dvojku a na autě nebyl žádný šrám. Usoudil jsem tedy že je vše OK.Dnes se mi ale na kruháku (je opravdu malý, musím tak zatáčet v plném rejdu), začalo auto jakoby plavat ze strany na stranu, až mi začala blikat ABS. Přirovnal bych to k uklouznutí na ledu. Dnes ale byly ráno 4 stupně a nic namrzlého nebylo.Pak se to stalo ještě v jedné zatáčce, ale když jsem přijel na parkoviště a zkoušel jsem se v plném rejdu otáčet, tak to už neudělalo. Z podvozku se neozývají žádné zvuky, ale řízení mi od té doby přijde zvláštní, jakoby gumové.Přední nápravu jsem dělal letos v lednu a od té doby ujel asi 15-20 tisíc km.Dokáže mě někdo nasměrovat k problému? Dá se bez servisu nějak lehce ověřit co by mohlo být špatně? Již jsem pár podobných témat četl, ale ostatní popisovali jiné problémy.Předem díky moc za případné radyMK

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Pokud to byl silnější náraz, může být v lepším případě rozhozená geometrie, v horším případě něco ohnutého. Bez změření to ale nepoznáte.

ogmako
hodnocení

Těžko říct, pro mě to velký náraz byl. Co přesně by se mělo změřit?

hodnocení

4x
Bude to chtít prověřit přední napravu jestli tam neni urvanej nákej silent či ta náprava neni vymlacena komplet a kouknout i na tu zadní

hodnocení

0x

Ani nejlepší automechanik z popisu nepozná, zdali je na vozidle závada, nebo že jste jen jel o něco rychleji, nežli jste měl jet.

ogmako
hodnocení

Na tom kruháku asi 20km/h a zbytek cesty vždy pod max. povolenou rychlostí, jelikož už jsem tomu autu moc nevěřil.

xenofob

kluby čepy ramena z hliníku tvoří složitou přední nápravu pašíka

může to býr na repasi , pak bych použil zesílenou sadu z oceli

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]