Dobrý večer mám dotaz chci kupovat auto konkretně Golf v gti rok výroby 2005 s DSG převodovkou ale auto má velký nájezd cca 260000 a moje otazka je zdá má někdo zkušenosti s motorem co je v golfu (2.0 TFSI) a případně s DSG převodovkou při takto velkém nájezdu znám pár lidí co měly tento motor a názory se liší někdo na něj nedal dopustit jeden říkal že nic nevydrží další říkal že tenhle motor vydrží nájezd i klidně 500 000 km a tak dále. Popřípadě na co motor trpí a jestli je to opravdu průšvich a škoda peněz nebo jestli to ještě vydrží (cena auta 130000 ) předem díky všem za odpovědi.
Mě by nestrašil ten motor ani tak jako ta převodovka tam očekávej problémy a investice a pokud to auto mèl ňakej střelec tak bych očekával i náké investice do motoru Asi bych nad tou koupí dost popřemejšlel
Já kupoval auto s nájezdem 270 s tím, že to člověk nalítal dojížděním na dálku z domu do firmy. On je rozdíl jestli to nacuká po městě kde se na kilometru pětkrát zastaví a rozjíždí nebo jede 200 v kuse. Když nevíš kde to jezdilo tak je těžko radit.
1) Ojeté auto je vždycky riziko. Snížtíte ho tím, když zjištíte, proč dosavadní majitel to auto prodává.
2) Ten starší motor 2.0 TFSI s řemenovými rozvody je mechanicky celkem odolný. Mrkněte na fóra VW a Škody, jsou tam uživatelé s většími nájezdy. Motor má ale samozřejmě plno elektroniky a přímé vstřikování, což s přibývajícm věkem může být problém. A nikdy nevíte, jak se k tomu všichni předchozí majitelé chovali.
3) To bych se bál spíše DSG. Robot (mechatronika) je víceméně neopravitelný, takže se při závadě mění za nový.
samé spekulace, rozhodující je skutečný technický stav, pečlivě servisovaný motor může ještě něco vydržet, DSG se určitě rozsype, to bych viděl také jako důvod prodeje, když tím jezdíte každý den, poznáte že DSG postupně umírá a že přišel čas auta a budoucích problémů se zbavit...motor může to žrát olej, ale pokud to nebudou 3l na 100 km, při zkušební jízdě to nepoznáte
sháněl bych golfa s manuální převodovkou, ale toho si každý nechá
takže moje spekulace - rozvody, oprava vůlí v podvozku, repase brzd, výměna DSG - 80 - 140 tisíc, to máme golfa za 230 a to se VYPLATÍ
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.