Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, dnes jsem si všiml, že pod palubovkou mého ford focusu slyším takový šelest. Něco jako by vařila kapalina, ale teploměr vedle tachometru ukazuje normální hodnotu. Jinak auto jede normálně. Šelest je slyšet jen když mám nohu na plynu. Zkusil jsem po zastavení otevřít motor, ale nikde nic horkého nebylo, abych na tom neudržel ruku. Nevíte někdo, co by to mohlo být?
Vyměnil bych u klimatizace filtr média. Je v trubce. Pokud to tedy šelestí při zapnutém kompresoru.
Tak to bude asi pro tebe novinka:
Ford ho má vložen v trubce hadice na stěně kabiny v mot. prostoru (nad řízením)
V tomto rovném konci hliníku je vložena uvnitř tryska s filtrem
asd1 a co ta síťka? Já tam měl drobné šupinky s oděru asi kompresoru. Ten pro fabii je čistě jen filtr (sítko)
Anojo, za filtr se to považovat dá
Ale pochybuju že teď jezsí s klimou, a pokud to dělá jen pod plynem tak to bude jinde...
Jestli nemá vířivý klapky v sání (záleží co má za motor..)
Dle techničáku mám motor od Ford Werke AG, typ 1,6 ZETEC-SE FYDB, 74kW, 6000 ot/min, 1596 cm3. A dělá to i když vypnu klimu.
Tam lapky v sání nejsou.. Co je šelest těžko říct, chtělo by to slyšet.. Posykává, rachtá? Když otevřeš haupnu tak odkud to jde (buď pomocník co přidá plyn, nebo můžeš rukou zatáhnout za lanko plynu u klapky - pozor nenamotat se do řemenu..)
Vody v chladiči dost, dělá to dlouho, začlo náhle nebo postupně? Příznaky těsnění hlavy nejsou (tlakování hadic, olej ve vodě, voda v oleji..)
genehawkins:
čemu tam tedy pomůže to sítko. Expanzní ventil ho ke své práci nepotřebuje. Stejně tak vysoušeči je k prdu.
Není to tedy snad doplňující filtrace nebo zachycovač drobných částic?
Už jsem to viděl olepené mastným sajrajtem. Bylo to tedy na Fordu s nájezdem 240t, kde klima málo chladila, ale výměna pomohla.
Obojí z odkazů plní dvojí funkci. To se nepřu.
gene, dokonce to má dva filtry
Dva filtry na vstupu a na výstupu trysky čistí chladivo od nečistot. Filtr na výstupu má také za úkol rovnoměrněji atomizovat chladivo.
@gumidek ale jasně, že je to sítko na nečistoty. Ale rozhodně ten díl není filtr. Sítko máš v kdečem. Třeba i mřížky na kapotě stodvacítky filtrují hrubé nečistoty, ale těžko bys to nazval filtrem notabene vyzýval k jejich výměně...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.