Nejste přihlášen/a.
Já myslím,že to je běžné. Bývá to tak,že ve skupině na stejném místě je vlevo mlhovka a vpravo couvačka
Jj. Zrovna dnes něco takto vybaveného jelo přede mnou,na značku jsem nekoukal... Ve městě,bez mlhy,měl zaplou mlhovku vlevo...![]()
Mlhovka jen vlevo je snad u většiny aut, poslední auto co ji mělo na obou stranách byl Favorit od Felicie už je jen vlevo. A má to tak většina aut kde je mlhovka řešena dvouvláknovou žárovkou obrysového světla, je paradox že když rozeberete světlo v pravo tak tam normálně dvouvláknová žárovka na mlhovku je taky a dokonce se to u některých aut dá v diagnostice přepnout aby svítíla jen vpravo nebo obě. Je to kvůli tomu aby se mohly vyrábět stejná světla pro levostranný i pravostranný provoz.
@berger - Jde o vychytávku, aby si šetřili H7 (většinou se žárovky hrůzostrašně mění) při denním svícení pokud nemají LED. Zapnou jen mlhovky (u některých aut to jde a přední jsou spojené se zadními) a když je policie zastaví, mají jen "špatné" zapnutí světel, bez pokuty. Pokud mlhovky zadní dole, ještě to jde, ale nyní se začaly montovat do výše očí a pak běda.
Takových je povícero nejen Fordi a vůbec to memusí být ameriky.Např na seatu Ibiza 1 a po FL (85-93 včetně) bylo jen jedno.nejsem si jist ale tuším BX14RE (88) a P405 (89) a 96 ... a tuším i Mazda Prremacy 2000 Zatím jsem s ní po tmě za 3 roky necouval...Jinak jedno není proti ničemu a nemusí být dvě!Tak jde spíše o to VIDĚT na couvání a až poté dát vědět že couvám!
Zdenku,
když chceš na parkovišti couvat a ten co přijíždí zleva nic nevidí a vrazí do tebe
Co to píšete ze chybu?
Když Vy couvete, tak vy vrazíte do jiného, nikoliv on do Vás. Zkuste se kouknout na zákon 361/2000
Zdenek2,jste to Vy,co skládáte starou feldu? Nedávno se do Vás trefovali,já psal,že Vám fandím,ale teď jsi napsal hovadinu...![]()
Volkswagen New Beetle před faceliftem.
Americká verze vypadá ještě trochu jinak.
Není to úplně šťastné řešení (možná i proto ho VW dal po faceliftu pryč, společně s dalšími "vychytávkami"), protože čas od času někdo, kdo Beetle nezná a nedává pozor, světlo úplně přehlédne.
Nicméně svítí dobře a nic extra nebezpečného na tom, myslím, není.
Tady je to dobře vidět, červená mlhovka vlevo, bílá couvačka vpravo (u pravostranného řízení opačně). ![]()
Jiný zadní nárazník na VW NB je třeba tady, kdyby někoho zajímal ten rozdíl. ![]()
teda vy jste expert ,Není povinnost a ani (dle mého soudu a x let za volantem a asi 10x víc na sedadle spolujezdce ) nutnost mít na obou stranách couvací a současně i mlhové světlo! Myslet znamená h...o vědfět a
a svém pokud máte 2 mlhovky a zpětné klidně bvyndejte žárovku -ale pak se nevidvte na STK až neprojdete díky tomu TK!
Je to věc výrobce, já mám Hyundai ix20 a mám dvě couvačky. Je to otázka jak to která automobilka řeší, věc konstruktéra, nebo designera.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.