Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Promíchává se brzdová kapalina za provozu?

Od: zdenek2® odpovědí: 4 změna:
Někde jsem tu na poradně četl, že prý brzdová kapalina se za provozu vozidla promíchává a proto stačí starou kapalinu vyměnit pouze odsátím ze zásobní nádržky a doplněním nové. To je podle mne hloupost. Kapalina je nestlačitelná a když se na ní od hlavního brzdového válce vyvíjí tlak, tak se pouze posunuje v trubkách směrem ke kolům. Po puštění pedálu se kapalina zase posune opačným směrem, takže kromě tohoto posuvného pohybu, se kapalina v trubkách nijak nepromíchává. Tudíž výměnou kapaliny v zásobníku se stará kapalina v trubkách nijak nevymění a u kol vždy zůstává stará kapalina.
Je to tak?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Nepromíchává a jestli ano, tak naprosto minimálně. V plastové nádržce vydrží dlouho "hezká" a čistá, ale z odvzdušňováků po delší době teče něco úplně jiného.
hodnocení

Přesně tak, včera jsem z nádržky odčerpal starou, která měla již více než 4% vlhkosti a vypadala úplně stejně jak nová, kterou jsem tam nalil. Pořád mám ještě tu starou v trubkách a u kol bude už asi pěkně černá.
Promíchává se brzdová kapalina za provozu?
Promíchává se brzdová kapalina za provozu? #2

hodnocení

1x
Vem to logicky do každýho kola de jen jedna trubka tudíž kapalina se nemá kudy vracet zpět a ani se tim pádem nepromíchá

fik
hodnocení

1x

To je starý známý nekalý trik autoservisů...jenom vysají a naplní bez práce,a inkasují pár rychlých peněz. Ke kolům jsou poměrně dlouhé trubičky,jak kapalina chodí sem a tam,věřil bych tomu že na prvních 20cm délky trubičky se to i promíchá...ale dál ani omylem

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]