Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak prověřit auto před jeho koupí?

Od: kopa odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, prosím o radu. Potřebuji nové auto. Teda ne úplně nové, ale mírně ojeté. Zaujal mě inzerát pána, který prodává to, co je podle mých představ. Vůbec ale netuším, jak takový kup, od "fyzické osoby" probíhal a co a jak a kde prověřit? Jak ošetřit nějakou smlouvou? Jak probíhá samotné předání peněz - hotově (je to dost peněz)? Převodem (ale neznáme se)?

Kdyby mi někdo poradil, případně sdělil své zkušenosti, bylo by to super.

Moc děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
V okoli najdeš nejbliší stk a emise a tam ti auto na tvou žádost prohlídnou samozřejmě to zaplatíš
Pokud by dotyčny stou prohlidkou nesouhlasil tak to auto neber
Na netu si stahneš vzor smlouvy na prodej vozu
I když počítám že smlouvu bude mít připravenou prodavající
A peníze nevim jak kdo já vždy hotově na ruku

kepler*
hodnocení

1x

Bylo by vhodné vzít si sebou osobu, která autům rozumí, nejlépe automechanika. Ten prověří skutečný stav auta. Všechno kolem koupě, vč. znění kupní smlouvy je uvedeno zde:

autotrip.cz/...

Taky by bylo vhodné ověřit si, zda auto není kradené:

ojeteauto.cz/...

Platba je nejjednodušší mezibankovním převodem, ale i hotově proti stvrzence.

kopa
hodnocení

Moc děkuji za radu. Ještě mě napadá - proč lidé uvádějí do inzerátů Autobazary nevolat? Mohlo by jim být jedno, komu auto prodají ne?

Autobazar naslibuje hory doly pak jen otravuje a nabízí cenu o mnohem mnohem niší než si představuje ten co prodavá

xenofob
hodnocení

0x

bez opatrovníka to zřejmě nepůjde

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]