Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr auta

Od: pepeek odpovědí: 12 změna:
Dobrý den, chci si koupit auto jenže vůbec po čem bych se měl koukat. S autem budu jezdit denně krom víkendů do práce 33km tam a 33km zpět z čehož cca 5km ve městě a zbytek po dálnici. Takže asi spíš benzín než naftu. Jediný požadavek je cena do 100 tisíc (30 tisíc mám schováno na opravy). Díval jsem se na dvojkový Ford focus 1.8i, ale nevím jestli je to dobrá volba. Děkuji za každou radu

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Dobrý den. To by bylo asi 50 možností - typů. Další omezení? Třeba někdo nesnáší automatickou převodovku, někdo chce vysoké sezení, někdo zase do menších aut vůbec nevleze pro vlastní rozměry :D

doplněno 05.12.20 17:33:

Na ty km je možné brát i naftu - pokud by vám nevadila. Tady by se mi líbil fiat 1,9JTD nebo francouzi 2,0HDi (jeden hdi mám - původně xsara 66kw, nyní c5 80kW - motor je to perfektní).

Fiat croma nebo Citroen C5 - to jsou velká a pohodlná auta.

V benzínu je dobrý vůz Peugeot 207 1,6i 16V.

Mazda 5 - 2,0 16V - spolehlivý vůz, proto jich tolik v nabídce není (ale možná už je moc velký).

Z VW konzernu bych šel do motoru 1,8Tsi - ale tady pozor na předchozí majitele - mladí a nerozvážní.

pepeek
hodnocení

Převodovku preferuji spíše manuální, ale i automat by mi nevadil. Předpokládám ale že automat je problém navíc. Jsem tak nějak prostorově průměrný :D určitě ale nechci nějak extra malé autíčko ani nízkoobjemový motor co nejede, mám rád svižnější jízdu.

hodnocení

0x

Něco slušného na plyn. Neuvádíš další parametry.

Na Tipcars je aut spousta. Například takové

Subaru Forester
2.0 X LPG,4x4, ČR

za 86000 vypadá přímo luxusně.

Nebo takový

Citroën Grand C4 Picasso
1.8 CNG

za 89 000 Kč taky nemusí být špatný

pepeek
hodnocení

Mazda 5 se mi moc nelíbí. Za to mazda 6 2.0i první generace vypadá dobře. Co si o tom myslíte? Případně jaký r.v.? Jde mi hlavně o spolehlivost. Díky

Japonci silně reznou.

Mazda 6 byla svého času vyhlášená svou spolehlivostí. Pokud najdete kus bez koroze, možná bylo bourané a lak je opravený, ale stejně tak za ty peníze může sloužit dalších 4-6 let. Třeba tento se mi také líbí.

sollik*

@gumidek: Mně jste napsal to samé na Toyotu Prius. Čerpáte z vlastní zkušenosti nebo z toho co se povídalo před 20-ti léty?

Mám 11 let starou Hondu negarazovanou a ani náznak rzi,asi to není japonec no

Osobní zkušenost z Pathfinderem, Navarou a dlouhodobě X-Trailem. Jsou rezavé i šrouby v motorovém prostoru, když nepočítám podvozek (ramenea, tlumiče, pera, atd...).

Chceš fotku, jak vypadá X-Trail po 280t? :-D

sollik*

Nissan je ale přeci poloviční Renault a ty reznou před očima (nebo alespoň ročníky okolo milénia). Měl jsem dva a oba kvetly *smich*

Ale vážně: ptal jsem se, protože ségra posledních cca. 20 let jezdí Hondou (2x CR-V, 2x Civic) a auta vždycky v pořádku a bez koroze a to ty Civicy měli dost dlouho ...

06.12.20 17:38

Potom OK ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]