Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pneumatiky na fabia 1.4mpi

Od: kolana odpovědí: 21 změna:
Zdravím, poradil by mi někdo jaký rozměr pneumatik letní na fabii 1.4mpi?
Disky mám ULTIMATE 610 ET38 5x100x57.1 takže 15 palců. Ted mám na nich 195/65 a asi to není optimální..
Jinak jsem přehodil na zimní 195/60 r14 plechace a zjistil jsem, že na tachometru je 50 ale přitom jedu nějak 45 i méně.. Čím to může být? Díky moc
doplněno 04.12.20 23:44: Zimni mám Barum polaris a letní Continental

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tycoon*
hodnocení

6x

V závislosti na motoru, roku výroby a výbavě může jedničková Fabia legálně používat jen tyto rozměry: 165/70 R14, 185/60 R14, 185/55 R15, 195/50 R15 a 205/45 R16 (Junior mohl mít dokonce třináctiplacová kola). Pneumatiky 195/65 R15 tam nemají co dělat. Tachometr při správnm rozměru pneumatik vždy ukazuje víc, než je skutečnost.

hodnocení

4x

Rozměry máte v TP a pochybuji že tam máte oba dva vámi udané.Ta 14tka je o cca 4cm nižší tak proto proměřuje tachometr

hodnocení

1x

Tachometr musí ukazovat jinak, když je pneumatika jiného rozměru - vzpomeň si na základku a na výpočet obvodu kruhu.

Co tam máš a co tam chceš dát - podstatné je, CO TAM SMÍŠ DÁT ! NAPŘED UVEĎ TO MÁŠ POVOLENÉ V TP A PAK SE DÁ DISKUTOVAT O TOM CO JE LEPŠÍ.

kolana
hodnocení

0x

Vzal bych asi tyhle : autokelly.cz/...
Nebo doporučíte jiné z autokelly do 1300?
Jinak moc děkuji , teď už to chápu :)

doplněno 06.12.20 11:23:

V TP mám tyhle dva stejné údaje a v lednu si jdu dopsat ty 15tky atd :)
5J x 14 ET 35, 165/70 R14 81 T
5J x 14 ET 35, 165/70 R14 81 T

Proč předražené autokelly? Ty samé stojí:

pneuboss.cz/...

Autokelly je z nouze. To je jako kupovat jídlo na benzínce. Prostě kravina.

Vyhodil jsi 872kč jen tak do luftu :)

kolana
hodnocení

To mi až tak nevadí :D doporucite mi nějaké? Odkudkoliv za 1200 kus

jednička na mokru

pneukomplet.cz/...

nigi

V tom rozměru se dají koupit Hankook Ventus Prime 3 pod 1200,-/kus což je o parník lepší guma než ta barumka.

Hankook je o velikánskej parník jiná liga. Hlavně drží na mokru, což je pro mě velice klíčové po dvou klouznutích na Barumce a ťukanci.

kolana
hodnocení

0x

Zvykl jsem si na vzhled 195/65 vypadají velké :D .
Koukal jsem na tacomaworld.com/...
Ty Hankooky bych klidně vzal děkuji vám moc :).
Asi nemá cenu kupovat větší než 195/50 že

jirib
Ty 195-ky už máš zapsané v techničáku?
195/55/15 mám na Xsaře...,ale to je trošku jiná liga než Fobie.
kolana

Nemám tam ještě nic zapsano :D

jirib
Nejdříve zapsat,pak vymýšlej ptákoviny...
Stejně tě, paní za okénkem pošle do háje...
xenofob

zapisuje se jen to co je schváleno, kupuje se to co je schváleno a zapsáno

neschválené rozměry disků lze legalizovat absolvováním zkoušek v technické zkušebně, posoudí se tma stabilita auta a jízdní vlastosti s jiným než schváleným rozměrem a pak se to dá ZAPSAT...jinak ne

tím bych příště začal, v poradně se to neshvaluje a český TP má asi kvůli tomu 45 cm na dílku...

kolana
hodnocení

0x

Co tyto pneu?
pneuboss.cz/...
Dobrá značka? Nebo raději jinou?

A furt si mele svoji...Až budeš mít zapsány povolené rozměry,potom hledej.Pokud ne,tak je ti to k prdu...

kolana

tyhle se tam zapíšou, stejně se 12 let jezdilo s nezapsanýma :D.
195/50 r15 budu mít. Jen prosím o nějaké doporučení pneu do 1600 kč /kus

asd1

Chytrá rada - kupuj až je v techničáku opravdu budeš mít zapsaný. Abys pak nezjistil že dopsat to půjde jen s papírem od Škodofky která se na tebe vy... a dopravka tě se zapsáním pošle do háje *smich* Dřív to šlo "vzít z jinýho stejnýho auta", dnes už tohle asi nejde..

Dobrý jsou Dunlopy, po Barumce asi budeš čumět jak drží hlavně za mokra.. Pohodlný a dobrý i na spotřebu.

DUNLOP SP SPORT B/...

kolana
hodnocení

Super díky, zimní mam barum a letní continental premiumcontact

xenofob
hodnocení

0x

lassa.cz/...

jezdím tuto značku třetí sezonu a v poměru cena výkon super, jinak jsou k dostání pouze v síti pneuservisů

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]