Nejste přihlášen/a.
Lze prodat Škodu 105, rv. 1987 ve výborném motorickém (málo najeto) a rezavě karoserním stavu? Nebo to je nějak ekologicky zakázané? (Třeba na náhradní díly)
Ď.
Prodat lze, jako každý jiný auto. +ekodaň (pokud už neni zaplacená nebo to nekupuje někdo od daně osvobozený)..
Pokud budeš prodávat, tak jedině s přepisem, jinak hrozí další dotaz "prodal jsem auto je furt napsaný na mně a nevim co s tim, jen mi chodí pokuty".. Minimum pro předání vozidla je mít od kupujícího ověřenou plnou moc k provedení přepisu.
Samozřejmě, že lze prodat, škoda, že je shnilá, jinak bych o ní uvažoval. Problém je, že kupijící bude muset zaplatit "ekodaň" (na její smysl mám vlastní názor, ale to ponechme stranou) 10tis kč, což značně snižuje projední cenu pro Vás. Výhodou by bylo, pokud už je ekodaň zaplacena, platí se jen 1x.
Pokud je na číslech, tak ji lze prodat bez problémů. Ovšem nenechte se napálit a někde se poraďte o ceně, protože už patří do kategorie veteránů a její cena pomalu stoupá!
Pokud na číslech není (odhlášená), tak ji prodáte na ND, pokud o ni ještě bude zájem.
Jestli je shnilá, tak má cenu tak 10tis max, dalších 10 dá kupující za "ekodaň", rok 1987, to je jedna z posledních, široká, ty moc velkou cenu nemají. Zde: aukro.cz/... je podobná a nikdo nepřihazuje.
Je otázka jak moc je napadená korozi, rezavě karoserií stav si každý představuje jinak. Je skupina lidi co má velký zájem o taková auta, nebo náhradní díly a jsou ochotni dobře zaplatit.
Hoďte sem třeba fotky, poradíme lépe.
Kvůli korozi neprochází technickou, že "by se na výmolu mohl utrhnout motor". Zkorodovaný je spodek až na díry. Takže mi doporučili likvidaci. Takže cokoli jiného doprovází ekodaň 10000 Kč, chápu správně?
Pokud by to někdo chtěl provozovat, zaplatí ekodaň (předpokládám, že zaplacena není, platí se u jednoho auta jen jednou). Pozor na chytráky, kteří to od Vás koupí a nepřepíšou na sebe. On má pak zdroj náhradních dílů a vy velký problémy. Takže doporučuji pokud budete prodávat, tak nedávat TP zruky, dokud to nebude přepsané, tedy jít k přepisu oba, nebo jen vy s jeho plnou mocí.
Jinak bohužel jen ekolikvidace, dostanete litr a razítko o likvidaci.
Jde např. sehnat někoho kdo potřebuje díly (motor atd.), přehodit díly abys měl pořád kompletní vrak a ten pak zlikvidovat.
Nebo to dej do depozitu (to asi je?) a pak můžeš řešit.. Dá se i nechat si dát pokutu za zrušení aozu bez ekolikvidace, prodej do ciziny apod. Jen to hodit do šrotu je asi škoda..
Různé kovošroty se chovají různě a některé Vám dovolí si nějaké díly nechat (kola, baterku...), jestli celý motor, to nevím.
Jak litr? Tisíc korun? Autobazar nabízí odvoz a likvidaci zadarmo, ale ten peníz ne. Jak tedy na to, když nedokážu Škodovku 105 prodat? Ekodaň zaplacená není.
Ď.
A co je prosím depozit? Tam asi není, jezdí.
Ty tisícovku ve šrotu dostanete, neplatíte. Ale musíte to tam dopravit. Když si pro to přijedou, tak to bývá zadara. Za mě je to škoda prodat, ale oprava by byla asi náročná. Pokud uvažujete o koupi nového auta, pak zkuste obejít autosalony, někde dávají "šrotovné" kolem 20tisíc. Tedy koupíte si nové auto a za to, že jim tam necháte staré vám sleví těch cca 20tis.
Jak je to na tom vrakovišti? Stačí tam odmontovat značku a získat papír (jaký?) a odebrat se na inspektorát odhlásit Š 105 (pokud to srdečně jako první a opečovávající majitel zkousnu)? Dojede, v pohodě 130km/h, (neboť ztrávila celý svůj život na dálnici).
Ď.
Škodárna v původním stavu? První majitel? Žádný vrakáč,noty do depozitu a zkuste sehnat někoho,kdo to dokáže dát do kupy. Plechařina se dá koupit,kastle vyvařit. Někým,kdo to umí. Nedávno jeden borec dokončil renovaci škodovky stovky. Makal na tom rok,teď má nádherné auto a zájemce,kteří za to chtějí dát mezi deseti a dvaceti tisíci. V eurech,nechce prodat...
Do kupy se to dát dokáže, ta krása je občas k vidění, jenomže za vyšší peníz (vyvaření asi 20 000Kč prý). Noty jsou zřejmě techničák, ale co je prosím depozit?
Ď.
Jsem zastánce toho, nechat ji jezdit, ale Š-100 je přecijen něco jiného než 105-ka z roku 1987. V tomto případě je bohužel výhodnější si koupit pěknou zachovalou, např: sauto.cz/... ., byť podstatně dřáž. Ona ta oprava taky není zadarmo, takže ve výsledku do vyjde možná i levněji a originál se cení víc. Hrobem potencionálních vetránů je ta ekodaň. Za 5000.- bych si něco podobbého klidně koupil, s vyvařováním bych si pohrál doma, pak holt poměrně dost peněz za lak a mohlo by to být pěkný auto. Ale rvtát do chřtánu 10000.- legálním zlodějům pod záminkou ekologie se mi nechce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.