Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, chci se zeptat, dnes mě před barákem naboural přívěsnou károu, zadní dolní nárazník na levé straně odchlípl, okolí sedřené na kov, ránou pravděpodobně porušen zámek u auta, nejdou otvírat dveře u řidiče, ani z venku ani zevnitř, musím do auta lést přes spolujezdce, havarijko nemám, cena auta 20 tis. řešit se bude přes pánonovo pojišťovnu, dostanu něco od pojišťovny takzvaně za starosti, jako tady máte tisícovku na kafe a spravení nervů :D nebo jen nezbytné opravy co budou potřeba?
Díky Václav.
Zavolal jsem na pojišťovnu viníka, jak mám postupovat. Řekli mi, kde mají svůj smluvní servis, auto jsem tam odvezl podepsal servisu plnou moc, vyfasoval náhradní auto a vůbec o nic jsem se nestaral. Pak mi servis zavolal, převzal jsem si auto a to bylo vše. Měl jsem ale v ruce papír od Policie, která o nehodě sepsala. Pokud u toho nebyla, nevím, jestli to funguje stejně.
Za litr to neopravíte. Pojišťovna musí buď zaplatit opravu, nebo zbytkovou hodnotu auta. Takže to bude totálka, odhadnou to na nějakých 10-15tis a ty Vám nabídnou s tím, že si auto nechají. K tomu Vám nabídnou, že od nich vrak můžete za nějakých 8tis odkoupit, takže výsledek bude, že si auto necháte a dostanete řádově 4tis a nějak si to polepíte sám.
Pojišťovna ze zákona hradí skutečnou škodu, tj. pokud doložíš že to kafe na uklidnění nervů bylo nutný výdaj, tak ti to musí zaplatit.
U tebe to bude nejspíš totálka, takže dostaneš ca těch 20k (mínus zbytková hodnota vozu pokud si ho necháš). Poj. se snaží ojebávat, tak nahodí cenu vozu nízko = hodí se mít svůj znalecký posudek že skkutečná hodnota vozu byla vyšší (ovšem u plečky za 20k asi nemá smysl se s tim babrat..) Uvidíš co ti pojišťovna nabídne...
Lze i trvat na opravení, i když je cena opravy vyšší než totálka (mám pocit že na to je i judikát)
Co to je za auto, že při nárazu zadního dolního nárazníku (chápu zadní nárazník, spodní část) nefunguje zámek u řidiče?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.