Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
zajímal by mě názor přítomých na tuto věc:
Řeším jaké pořídit auto pro dva lidi ve věku 42 a 44 let. Děti jsou již velké tak neřešíme autosedačky, kočárky atd.
Vyhovoval by nán vyšší vůz, kvůli nastupování a vystupování, ideálně v automatu. Cestování se týká pouze dojíždění do práce a občasné nákupy. Profil treasy je 60 procent mimo město 40 procent po městě.Roční nájezd 24 tisíc km.
Přemýšlíme o zánovním voze do ceny 350 tisíc. Financování budeme částečně řešit ůvěrem. Nechceme více zatěžovat rodinný rozpočet, tak bychom nastavili dobu splácení na 9 let.
Výběr zánovního vozu je zvolen z důvodu, kdy se nám všechna starší ojetá velmi prodražila na servisech. Myšlenka je taková, že vyšší vstupní investicí prodloužíme období minimální údržby. Jenže se nabízí otázka zda se to vyplatí.
Jaká je životnost dnešních přeplňovaných nízkoobjemových motorů a zbytku auta? Za 9 let najedu cca 216 tisíc km.
V kolik km se při poctivé údržbě u třeba dvouletého auta začnou projevovat problémy vycházející z "šizené výroby"?
Nepřijdou pak opravy násobně dráž než u 8-10 let staršího auta? Které pořídime za poloviční cenu?
Děkuji předem za váše názory
Tomáš
Ten "rok dva starý" ten se mi tolik nelíbí. Ale P2008-2020 to je krásné auto, z některého ohledu i hehčí než naše P3008-2018.
3008 vypadá skvělě, 2008 model 2020 též. Velikostně se do města spíše hodí 2008. S designem roku 2018-2019 nemám nejmenší problém. Ale jak jsem psal, nové auto už je to mimo naše možnosti a také mi to nepřijde úplně výhodné.
děkuji
TOmáš
U skladovky jste na 375tis vč DPH..(i když s manuálem). A to už je jen o něco málo více než jste chtěl. A možná když budete hledat...
Jako konkurenci proti Pugům bych doporučil Citroen C4 Picasso nebo pak ještě větší (delší) C4 Grand Picasso a motor dle stáří 2,0HDi - 100kW nebo pak 1,6HDi 16V 8OkW,popř 2,0i 16V 103kW,benál.Eventuálně menší C3 Picasso -povyzkoušení jak si sednete dohromady.Když jsem vyhledávali synovi auto (C4) tak jsem si vyzkoušel Xsaru picasso,pak obě C4 Picassa .menší se nám hned zalíbila a nemít Premacy co slouží dost dobře-šel bych hned do něj.
K tem citroenum, starsi diesel mam ted, nepripadne mi uplne vhodny na poskakovani po meste a nejmensi byt v benzinuu je evidentne C4, ktery neni vyvyseny jak by se mi libilo. C3 picasso a c4 picasso je rodinny vuz do mesta nevhodny.
Je otazkou zda se vase doporuceni odrazi od mnou uvedeneho dotazu, zda zanovni nebo starsi.
dekuji
Tomas
Vyšší investice vůbec nemusí znamenat minimáloní údržbu.. Může být výhodnější levně koupit auto s dobrou kastlí ale s chcíplým motorem, opravit ho za 50k a mít dalších 150kkm klid. Automat - tam je riziko jaká byla údržba..
Nejlíp obejít sa auta fyzicky jaké vyhovuje posezem, velikostí, projevem při jízdě.. A kromě toho nastudovat vady typický pro konkrétní typ/ motorizaci.. Neboj se Ani Fiatů, Pažoutů.. Bohužel novější auta jsou složitý a lacino vyráběný a ty staší zase ojetý a zrezlý, musí se umět vybrat kus který je v pořádku... Radši mám starší jednoduchý auta, vysoký posez, spolehlivost, pro da lidi do práce a na nákup - klidně Panda, ale to je asi moc malý a levný (super stav seženeš kdykoliv za 50k, jednoduchý snadno opravitelný auto, moc nerezne a moc se nesype..)
Z novějších turbobenzínů je asi nejlepší 1,4 Tjet a třeba v Doblu by mohl vyhovovat...
Díky za názor,
Doblo je malá dodávka, do města velké - očekávám určitý komfort a pohodlí agilitu, snadné parkování ve městě. Panda je moc malá a nízká.
Tomáš
Malá je, ale nízká není - posez jako na židli. Do města to je ideální auto a na její velikost je i prostorná.. Ostatně není problém se v ní někde projet.. Doporučuju sednout si do toho než kouknout zvenku a odsoudit... Nevýhoda je při bouračce že to je malý a lehký (ca 970 kg), ale to je u všech malých aut..
Jestli je Doblo velký tak menší podobný je Cubo, dělal to i Pažout (teepee) ale jen chvilku.. Motory od Fiatu jsou jednoduchý držáky, obzvlášť FIRE a ta 1,4 Tjet je fakt dobrá (klasický 4 válec z řady FIRE, jen oturbený, nepřímý vstřik tak nemá problém s karbonama na sacích ventilech)
Já jsem si zvyknul na automat, hlavně při popojíždění v kolonách. Výkon PANDY je malý, při zapnuté klimatizaci bude dle mého vůz velmi líný. Ta 1.4 T-Jet vypadá lépe, jen by slušel nějakému crossoveru.
Dělá se i stokoňová a ta je svižná dost... 1,2 8V ve městě v pohodě mimo město bez předjížnění OK (zrychlení nad 80 kmh bídný), zvládá i dálnici trvale 130, jen se dýl rozjíždí ale pak jede hezky..
Pokud je automat podmínka, tak nastuduj typ který funguje a nesype se a pak do jakých aut se montoval..
Focus C-max taky neni špatnej..
Jste asi hodně bohatý... Nové nebo skoro-nové vozidlo = neskutečné množství kazítek a šidítek. A to vše kvůli dojíždění pár kilometrů?
Já nejsem tak bohatý jako vy, před několika lety jsem koupil staršího Picassa dotaženého z Itálie. I s první preventivní opravou jsem byl hluboko pod 100k. A rozhodně ho nemám na ježdění na nákup, roční nájezd je 20-30 tisíc, nejsou výjimkou několikatisícové výpravy do Pobaltí, Srbska, Německa, Ukrajiny,... a každý víkend pár set kilometrů po okolí. Občas to chce vyměnit nějaké ložisko nebo čep, případně opravit servo nebo něco jiného - celkem běžné věci které se mohou podělat na čemkoliv - i třebas tři roky starém. Teď se přítelkyně zhlédla v něčem větším a ukecala mne ke koupi autobusu (C8), že když vezmeme na výpravu pár lidí tak se jim do toho vejdou i zavazadla což v Picassu byl velký problém.
Dobry den,
bohaty asi jsem, kdyz jsem za ojeta auta a jejich opravy jsem utratil stovky tisic. Ted chci konecne usetrit na provozu a hledam kompromis mezi cenou starim vybavou (mam urcite potreby a naroky na vuz)viz. prvotni dotaz.
dekuji
Tomas
Jeste bych dodal, ze se mi primarne jedna o agilni mestsky vuz s nizkou spotrebou s vyssim posezem a automatem.
Rozumim tomu, ze mame kazdy jine priority a naroky. Moje otazka ma v zasade vyresit zda tyto me pozadavky resit zanovnim vozem nebo starsim - s ohledem na teorii novejsi a drazsi vuz = mene starosti se servisem vs starsi levnejsi vuz s castymi navstevami servisu a starostmi kolem?
dekuji
Tomas
No já s tím starým Picassem (samozřejmě plynovým) vzhledem k nájezdu za servisákama nejezdím zase tak moc často. Letos to bylo za 26000 včetně běžné údržby - v tom několik repasů jako světla alternátor a servo, loni a předloni to nemám finančně shrnuté, ale nebylo to tolik (nepočítám opravu bouračky kterou platila pojišťovna). Jako důchodci jsme do toho šli protože to je velmi pohodlné, prostorné a vysoké auto, kterých u nás jezdí hodně a tak to taky hodně servisáků umí spravit.
Chcete mi tvrdit, že za 9 let je z auta vrak? pokud je pořídím rok staré? A za vašich 100 k koupim vůz co nebude vrak?
Máte představu kolik stojí zanedbaná údržba u vozu za 100K? a jak dlouho vám takový vůz vydrží? dva tři roky? Za kolik ho prodáte? A pak znova dokola? To vám přijde jako rozumné řešení?
V předchozích příspěvcích jsem uváděl, že zvolená splátka je nízká z důvodu možného vytvoření větší částky hotovosti, kterou mohu třeba použít na doplacení uvěru atd.
ojetý elektromobil - nikdy nevíte v jakém stavu je baterie a její výměna se nemůže vyplatit už vůbec.
Děkuji
Tomáš
To je výborný nápad jezdit busem. Z každého auta bude po 10 letech plečka, za 10 let koupím další. Zůstatková hodnota mě nezajímá, prostě ten vůz spotřebuji. Já koupim 1 vůz za 350 k na 10 let. Vy koupíte 3 vozy (plečky) za tu dobu. Na všech utratíte v součtu za opravy víc než já na urocích z úvěru a servisech.
Zkuste si po sobě přečíst všechny vaše reakce na odpovědi rádců. Zjistíte, že všechny vaše reakce jsou negativní, vy máte ve všem jasno, tak nevím, proč vznikl tento dotaz. Asi jste se potřeboval vypsat, rádci vás nepotěšili, protože neschvalovali váš plán. Přesto přeji dobrý výběr vozu a hlavně spokojenost.
na ten nádherný peugeot se podívejte na zvedáku na jáme, tedy jen ti co tomu rozumí, z čeho je to zkonstruováno a jak je to seskládáno...
ale jinak doporučuji auto v dobrém technickém stavu, s jasným původem a servisní historií, červené
Zkuste si porovnat úvěry - leasing na nové a úvěr na ojeté - zjistíte, že leasing na nové vyjde finančně výhodněji, protože leasing má jednu obrovskou výhodu stran provize. Další fakt je RPSN u leasingu omezené...
Ve finále si koupíte levněji na leasing nové než 3 roky staré na úvěr.
Nene - jsou tři typy úvěrování.
Operativní leasing je výhodný pro člověka, co jezdí a jezdí... nic není jeho, ale nemá starosti ani se servisem (teoreticky). Leasing je nákup vozu na úvěr, ale nového vozu. Leasing se řídí určitými pravidly a mezi ně patří i max. možná výše úroku.
Pak je úvěr na vůz - což nabízí každý bazar na ojeté kusy - rpsn se dokáže dostat i nad 60%...u některých. Leasing by měl být tuším do 8%. V dnešní dobu už se leasing a autoúvěr nějak prolíná a nikde nemůžu najít to správné porovnání.
Nicméně skladový vůz z autosalonu může být v akci s financováním za RPSN 4-8% - na to se u běžného autoúvěru nedostanete ani z poloviny - tam se začíná od 15%, spíše nad 20%
Pokud budete brát kdekoliv úvěr na vozidlo a ne spotřebitelský úvěr, bude v TP zapsána ta úvěrová společnost a do doplacení budou oni vlastníkem.
To byste si musel třeba vzít spotřebitelský úvěr-hotovostní - a to už jsou často RPSN ještě vyšší...
prikladam tabulku na nove vozy Peugeot. Problem je, ze maximalni doba spalceni je 36 mesicu a vuz neni vasim majetkem.
Splatka je dvojnasobne vyssi nez u uveru.
Dobry den,
nemam v umyslu pouzit nejakou nabidku autouveru. Mam predschvaleny uver za 3,5 procenta, kde je mesicni splatka 2600 kc za 250 tis, ktere mi chybi do 350 tisic. Jak jsem zminoval vyse potrebuji uver natahnout na co nejdelsi ca, abych nezatezoval mesicni rozpocet. Delka za techto podminek je 9 let. Preplatim bohuzel 41 tisic. Z tohoto vychazi puvodni dotaz.
Dekuji
Tomas
Pokud chcete rodinný vůz a půjčujete si, přitom nechcete zatěžovat rozpočet - nerozumím (stejně jako kolega) koupi ojetého vozu za takovou cenu.
Osobně jsem koupil jediný vůz nad 70tis, většinou do 40 tis Kč. S tím jsem najel 100-150tis km a prodal ho za 10-15tis na dojetí.
Teorie, že novější vůz se bude kazit méně než 10 let starý je mylná. Do roku 2005 dělali vozidla bez tolika zbytečných věcí..., které se samozřejmě kazí a oprava je velmi drahá.
A na to se ptam v puvodnim dotazu. Vyplati se zaplatit vysokou vstupni cenu za zanovni vuz a mit s udrzbou klid na x let nebo poridit za polovinu starsi a platit postupne za chyby predchozich majitelu a opotrebeni castky neumerne porizovaci cene vozu? Kde je ta hranice stari vs cena?
dekuji
Tomas
"Teorie, že novější vůz se bude kazit méně než 10 let starý je mylná. Do roku 2005 dělali vozidla bez tolika zbytečných věcí..., které se samozřejmě kazí a oprava je velmi drahá."
myslim, ze nemate uplne pravdu. Chcete rict, ze u vozu do roku 2005 coz je v soucasnosti 15 let stary vuz se opravy v souctu budou jevit jako "nedrahe"? Ano muzete rict, ze je zaplatim s usetrenych penez za koupi, ale ja nemam cas tyto veci resit, zarizovat nahradni vuz atd. Asi bych to podal tak, ze jsem uz po zkusenostech ochoten si neco priplatit, abych se vynul reseni oprav stareho auta.
Dle teto myslenky bych mel koupit stare kvalitni auto? a to je jake prosim? Aby bylo 15 let stare auto v dobrem stavu i s automatickou prevodovkou, musela byt jeho porizovaci cena aspon 1 milion korun. Kolik potom stoji na takovy vuz nahradni dily?
U starých aut je problém automatická převodovka.. Jde to řešit tak, že levně koupíš auto kde chcípla (to je za draho neprodejný), dáš tam novou převodovku a máš klid a jistotu že je OK, sám si už její údržbu ohlídáš (včas měnit olej je zásadní).. U ojetiny to je loterie - koupíš jakože v pořádku a za 5kkm ti odejde...
Můžeš vzít auto za 100k a dalších 100k si nechat jako rezervu na opravy, pokud budeš hledat tak určitě najdeš slušný auto.. S tou chcíplou převodovkou klidně do 50k, za 100k opravíš a máš za 150k auto který je OK..
Nastuduj si který aut. převodovky jsou dobrý a v jakých jsou autech, pak si fyzicky prolez který auto ti vyhovuje a nakonec hledej dobrý kus za rozumnou cenu... A to řešení levně porouchaný jinak perfektní kus, opravit a jezdit je často nejvýhodnější. Ale chce to vyznat se a umět rozlišit celkový šrot od jedný poruchy...
Brát auto na úvěr považuju za hloupost (pouud to není nutné např. pro práci, to tvůj případ ale neni - je spousta aut do 50k který v pohodě jezdí a brát úvěr jen kvůli pohodlí (automat) považuju za zbytečný riziko.. Nabouráš, nemáš auto a úvěr pokračuje...
Musím na tazatelovo přesvědčení také zdůraznit: Pokud chcete koupit 3 roky staré ojeté auto, jste na tom téměř stejně jako s 15ti letým autem. Vše záleží na předchozím servisu a aktuálním stavu vozu.
Podařilo se mi koupit Pandu s nejlepším motorem - 1,2 8V - z roku 2005. Ten vůz je ve stavu nového kusu - paní z Rakouska se o něj starala v autorizovaném servisu. Faktury za opravy mám vč. účtenek platební kartou, servisák při první prohlídce jen kroutil očima, že takový stav u tak starého vozu ještě neviděl. Dokonce měnila po daném časovém termínu i rozvody a pumpu. Teď jezdíme druhým rokem- z původních 15tis km na tachometru je dnes 30tis a měním jen olej a filtry.
Naopak fabie u tchýně ještě v záruce byla 3x reklamovaná. Po záruce jí teče opakovaně olej do vody a zpět, prdla 2x el.stahovačka, měněna 2x zapalovací lišta, ... atd. - při nájezdu 60.000km za 15 let!
Tím chci říct, že i nový vůz může být každou chvíli v servisu. A ojetina 3 nebo 15 let - je stále ojetina s nutným servisem.
Pokud bych kupoval vůz dnes, budu hledat staré motory 1,9D nebo SDi. Z nových zase už jedině benzín - od VW 1,8T.
Díky za názor, v předchozích příspěvcích jsem avizoval, že toto všechno jako koupě starého vozu a následné opravy mám již mnohokráte za sebou a že se nechci zabývat neustálým opravováním starého auta - dominový efekt. Z hlediska pravdepodobnosti, ze narazím u starého auta na tak dobrý kus, že vydrží bez zásadnějších investic jezdit nějakou dobu je daleko menší, než pravděpodobnost, že u zánovního vozu budu řešit nějakou drahou opravu za stejnou dobu používání.
Důvod pro automat jsem již také vysvětloval, najezdím měsíčně cca 1000 km po městě a NECHCI už neustále v kolonách a při popojíždění řadit a šlapat na spojku. Dále jsem vysvětloval proč jsem úvěr natáhnul na co nejdelší dobu a že auto chci spotřebovat. Argument, že když auto nabourám tak ho nemám a platím dál úvěr absolutně neozhledňuje třeba zřízené havarijní pojištění.
jmlc®
To nemyslíte vážně, že 3 letý vůz je na tom stejně jako 15 letý.
A nejvíc mě baví příběhy o 15 letých vozech po důchodcích garážovaných a v perfektním stavu. Takových vozů je tak 1: 1000, pokud ho máte vy, tak na nás už nevyzbyl
já se zajímám o 1-2 roky po 1. majiteli, koupeního v ČR , s kompletní servisní knihou a dohledatelnou historií, nejlépe v tovární záruce.
Podobný starý piksly ve výborným stavu mám tři
Novější auta jsou složitý a je problém je opravovat, ta pravděpodobnost že tě servis 3 roky starýho auta vyjde stejně nebo i dráž jako 15 letýho tu opravdu je - složitý, spousta čidel, ve všem elektronika kterou jednoduše neopravíš atd. Např. ta Panda s 1,2 8V - to je skoro nezničitelný jednoduchý motor který běžně dává přes 400kkm, nemůže se potkat při skočení rozvodu, nemá žádný turba, proměnný časování, EGR ventily a mimo jiné ho kdykoliv seženeš náhradní za 5k.. A podobně to tam je s celým autem - drtivá většina možných závad je jednoduše a levně opravitelná v řádu stovek až tisíců korun.
Novější auto ti odejde turbo, dvouhmota, elektronika (pájená bez olova), ESP, vysokotlaký čerpadla nebo různý další vopičárny a lítaj desítky tisíc a bez opravy to padá do nouzáku = nejede...
A když jen trochu umíš hledat, tak najít levný slušný auto není takový problém...
Havarijka je fajn, ale musíš jí zaplatit a pojišťovny se velice často cukaj s plněním, prachy dostaneš třeba za dva měsíce atd, takže bouračka může být problém.. Oproti tomu jakmile se nevyplatí oprava, tak pikslu pošleš do hutí a vemeš další, pojízdný auto za 30k seženeš víceméně kdykoliv, za 300k jich můžeš mít deset...
jmlc nejlepší motor do Pandy je FIRE 1,4 74 kW A jestli jsi ještě neřešil konektor bodycomputeru tak na něj koukni - vypaluje se kontakt pro potkávačky (není stavěný na trvalé svícení.. Řešení přidat relátka = předělat silový obvod na ovládací, materiál ca 500,- Kč a dvě hodinky práce když to děláš poprvý...)
Díky za názor,
rozumím argumentům, ale zapomínáte zohlednit otázku bezpečnosti a jízdních asistentů, konektivity.Já se bavím skoro o novém autě. 1-2 roky nejlépe v záruce a stále dokola opakuji, že si myslím že vyšší investicí do skoro nového auta otázku drahého servisu posunu třeba o pět let od pořízení a do té doby bude můj vůz nahrazen několioka novými modely a rozšířenost náhradních dílů na můj vůz a jejich náhrad bude daleko vyšší. Jediný problém je, že existuje pravděpodobnost, že se něco vysere dřív třeba hned po záruce. To by byl fakt pech. Jinak stále nerozumím argumentů od ostatních, kteří mi neustále radí si pořídít nějaké cca 10-15 let staré auto. Tímto jsem si už prošel a za cenu pořízených vozů a jejich následných oprav bych měl minimálně novou Oktávii. Nechápu důvod proč se snažit neustále dohánět zub času a množství opotřebení neustálým servisováním. To je přeci ekonomický nesmysl.Je to efekt kaskády.Je to jako vylévaní vody hrnkem s děravé lodi v moři. Nevím, proč nikdo nečte předchozí komentář a já se musím stále opakovat. Nejraději bych koupil úplně nové auto, ale s ohledem na skokovou ztrátu hodnoty to dle mého nemá smysl.
Stejne tak je spoustu pripadu, kdy zanedbany nebo nevyhovujici technicky stav vozidla zpusobil tragedii a verte, ze jic je rozhodne vic jako tech kdy nejaky asistent nefunguje jak ma. Problem se starim uz nebudu znova opakovat. Elektronika v autech byla vzdy a vzdy bude a u starych vozu je riziko selhani samozreme vetsi. Spousta bohatych lidi ma hypoteky nebo financuji treba vozy pomoci uveru, protoze je to vyhodnejsi nez se vydat z hotovosti a usetrene penize jsou schopni zhodnotit. Nejsem sice bohaty, ale mohu postupovat stejnym zpusobem. S komentaru mam pocit, ze diskutujici nejsou uplne prejici. Chapu, ze spousta lidi si to nemuze dovolit a resi porizeni vozu jak vetsina uvadi. Ocekaval bych trochu tolerantnejsi pristup. Mohu si dovolit financovat vuz timto zpusobem. Chci si jednou v zivote uzit provoz noveho, zanovniho vozu jehoz historii tvorim sam a ne spoustu majitelu predemnou. Spousta lidi tu treba vnima vuz s autoamtem jako rozmar.Ja to beru jako samozrejmost. Ano je to o prioritach.
V mem hledacku je treba Peugeout 2008 1,2 puretech 81 kw model 2019.Je spousta pozitivnich recenzi jak na motor tak i na vuz jako celek. Jsou uvedena doporuceni na kvalitu paliva, doby vymeny oleju v motoru a v prevodovce. Vuz je na trhu s timto motorem jiz od roku 2012 a dlouhodobe testy jsou s pozitivnimi vysledky. Design se mi vekmi zamlouva. Mimochodem neni vubec snadne v dnesni nabidce zorientovat a neco kloudeho vybrat. Vsechny nove mestske vozy maji bud atmosfericke motory s neprimim vstrikovanim MPI a jejich varianty dle vyrobce s nizkym vykonem a nizkym krouticim momentem. Takovy vuz je pro me nepouzitelny treba pri zapnute klimatizaci, to vubec nejede.Dale jsou primovstrikovane preplnovane motory typu TSI, VTI, EcoBoost, Puretech atd. vsechno to jsou trivalce, ktere maji treba i vyvazovani hridele atd. kvuli hladkosti chodu. Tyto motory samozrejme vyzaduji urcite zachazeni a udrzbu.Ale je to proste dany smer a dusledek honby s nizsimi emisemi. Tyto vozy se vyrabi, prodavaji a lide je kupuji, byt by mohli koupit za ty prachy treba dve starsi 10 lete ojetiny. Jednou se nastavi pozadavky na vozy takovym zpusobem, coz je uz i ted ve velkych mestech, ze se starym dieselem nesmite do mesta. Emisni normy budou prisnejsi. Nove vozy tyto limity splnuji. Samozrejme je mi znamo ,ze nekterym TSI motorum praskaly rozvodove retezy, hlavy valcu atd. Ale nastesti jsou i takove, ktere tyto problemy nemaji, coz je treba motor koncernu PSA Puretech pouzivanu i v Citroenech.Nejradeji bych poridil elektromobil, ale novy je uz i na moje financni moznosti zaim drahy. Diskutovat nad horsi kvalitou provedeni, nad pouzitymi levnejsimi materialy a snaze udelat s dnesnich vozu spotrebni zbozi je na dlouhe vecery. Ja myslim, ze vyber meho potencialniho vozu je skvelym kompromisem. Rad bych znova pripomel, ze stre auto uz NE. At se na me za to nikdo nezlobi. Kazdy pohar trpelivosti jednou pretece.
Tot zatim vse k uvedenemu tematu.
Jen se zeptám. Dle vašeho výpočtu jezdíte 20 km do práce tam a 20 km zpět + občasné nákupy po městě. Dovolená nic.
To opravdu potřebujete na cestu 20 km do práce automat? Pokud byste měl celou hotovost, tak proč ne. Úvěr na 9 let na auto ne nesmysl. To nebude mít úvěr ještě splacený a už budete potřebovat dost korunek na opravy.
Nezlobte se, prosím, na nás za naše názory, na které jste se ptal.
Je vidět, že mnoho lidí prostě chce buď ojetý starý léty ověřený kus i za cenu servisu. Ostatní zase doporučí mít nový kus. Většina zde vidí neekonomické chování při nákupu 2-3 roky starého kusu.
Pokud si totiž koupím vůz nový a počítám s tím, že ho za 2-3 roky prodám, neinvestuji do něj vůbec nic - žádný servis, pokud není opravdu nutný. V případě firemních vozů zase existuje riziko, že bude nějakého obchodního zástupce s nájezdem tak velkým, že je vůz rovnou na odpis.
Budu rád, kdy nám napíšete zkušenost s vámi zakoupeným systémem start-stop. Kde jsem koho viděl, slyšel (a osobní zkušenost nemám), všichni na to nadávají. Zapínání-vypínání této funkce je údajně dočasné - tj. před každou jízdou se musí nastavit... A zděšení z výdrže akumulátorů se tu občas také objevuje.
Doporučit tedy podle vašich představ neumíme. Můžeme vám ale v případě vašeho konkrétního kusu dohledat varovná čísla a varovné údaje, pokud nějaké budou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.