Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hladina oleje na suchu

Od: dejvidd* odpovědí: 14 změna:

zdravím mám v autě na rysce oleje sucho muže bejt olej zatuhlej nebo spiš někde poteče

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Někde teče nebo ho sežral motor. Prostě není.

asd1

Nebo blbě měří (stojí křivě, kratší měrka z jinýho motoru apod.)

Píše začátečník, tak bych tipnul že nedávno výhodně pořídil auto v super stavu a to jaksi žere litr oleje na 500km (když pod autem nemá louži...)

hodnocení

4x
Zatuhlej olej? Vždyť nemrzne.
Můžeš mít motor olejničku, kde to teče a kape všude možně a vyběhanej motor taky spolkne dost oleje.
Ale pokud tam už není skoro žádný olej, tak vezmi z šuplete velkej techničák a dokud to jede, odjeď s tím na likvidaci. Ať pak ještě nemusíš platit odvoz.
dejvidd*
hodnocení

u nás byvá minu 3 stupně ale právě že jsi nejsem jistej tak se ptám protože ryska byla uplně sucha auto stalo cca 5 dnu

Určitě ti při -3 nezamrzl

jabraka*

Motorové oleje se označují v klasifikační řadě číslem ,která znamená startovatelnost hlavně při nízkých teplotách.Vesměs všechny typy olejů mají viskozitu takovou,že startovatelnost při teplotách nižších jak -30 stC.Některé dokonce i při - 50 stC,

JABRAKA

hodnocení

4x
Prostě ho olej a cca každejch 1000km zkontroluj kolik ubylo
Pokud maš auto s turbem tak hlídej i jestli ti auto podezřele nečoudí stava se že olej de skrz turbo do saní a následky pak mohou bejt fatální

hodnocení

3x

A to stojíš nad kanálem, že sis nevšimnul toho fleku pod motorem?

Kdys předtím kontroloval hladinu oleje?

Já vím, že pokud se mi pod autem objeví černý flek od oleje, tak se musím zohnout a podívat se odkud mi ten olej z auta teče.

dejvidd*
hodnocení

nene u pole a pod autem žádná louže ani skvrna nebyla

hodnocení

1x

Určitě víte, kdy jste kontroloval olej naposledy a kolik ho tam bylo. Jak je to tedy dlouho a kolik jste najezdil?

dejvidd*
hodnocení

olej se měnil před 2 měsicema a s autem se moc nejezdilo 500km

hodnocení

0x

Olej je dole pod motorem v olejové vaně. Měrka sahá až do vany na hladinu.

I kdyby byl olej jako vosk ztuhlý, tak na měrce bude (pokud bude mít správnou hladinu).

Pokud správnou hladinu nemá a je ho ve vaně méně, tak se ztrácí. Teče netěsnostmi ven na zem anebo ho žere motor a spaluje (pak výfukem ven namodralý kouř).

hodnocení

0x
Proč nepokračujete v původním dotazu? Máte tam odpovědí dost. Olej určitě nezatuhl, prostě to tam máte málo.

hodnocení

0x

Je taky potřeba, aby auto stálo vodorovně - což někde u pole nemusí být...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]