Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaky dostanu trest

Od: jdjd odpovědí: 37 změna:
dobrý den, potreboval bych se zeptat, co mi hrozi za trest pri pouzity modrocervenych majaku. Jel jsem s kamarady po dalnici a kolem nas projel ford v cca asi 150kmh tak jsem je z legrace zapnul a cekal az pribrzdi na nejakych 70kmh a pak jsem ho predjel. ridic mi pote oznamil ze ma kamerový zaznam.

37 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

15x
K čemu tam ty majáky máš? Po pravdě - bylo by fajn, kdyby to někam poslal. Možná bys ještě pak mohl dostat rozum. A toto jezdí na silnicích, ach jo.
jdjd
hodnocení

Pred par tydny jsem byl v cb a alarm nahlasil v baraku kour. mame doma psa tak jsem zpechal domu jenomze byl provoz a predjizdet jsem uplne nemoh. tak jsem si je poridil abych se tam kdyttak mohl rychleji dostat. Mam je v aute deno dene a za tu doby jsem je pouzil 3x. kdyz jsem nestihal trenink a do prace. Dneska jsem byl proste blbec a ze srandy udelal neco ceho ted lituju.

takže ty tu veřejně přiznáš že je používáš kdykoli když nestíháš takže žádná náhoda chtěl si jen machrovat*bzum*

Dítě v autě na špatným sedadle :-D

Dítěti můžu v nejhorším dát na pr*** - tady už je zjevně pozdě.

inspa*

To je absolutní humus takové chování a já doufám, že to někam pošle. I kdyby tě měli vysílat jen na Nově, jakej jsi ****

Ty seš chudáček... kdyz jsem nestihal trenink a do prace....

Napadlo tě, proč takto bliká sanitka? Spěchá na tréning?

hodnocení

9x

Bohužel hrozí pokuta pouhých 2000 Kč (2500 Kč ve správním řízení). Zákonodárci zřejmě přehlédly, že jim v navržené částce chybí minimálně jedna nula. Případně je ale možné, že to původně mělo být v eurech. Pak by částka byla adekvátní.

makk

Tuším, že je to stejný postih jako za zneužití oranžového majáku (dřív bylo obojí za 1 bod) přitom zneužití modrého je něco úplně jiného, než u oranžového. No není to jediný zákon, který nebyl tvořen hlavou.

BTW i ty oranžové majáky (dnes moderní zábleskové) má kdejaká dodávka a neslyšel jsem, že by za to někdo dostal pokutu.

hodnocení

7x

Bohužel nehrozí skoro nic, pokuta do 2000 Kč a žádné body. Škoda, že to není o papíry.

jdjd
hodnocení

děkuji za odpoved

hodnocení

6x

jdjd,

pán se cítí uraženě.

---odsoudite na zaklade jednoho zamachrovani---

sám se přiznáváte, že to bylo několikrát, takže se nedivte, že Vám každý nadává a kritizuje. Jak již někdo napsal, zasloužíte si trest, minimálně od tatínka na zadek. Takto se nechová ohleduplný člověk.

Vy jste ochoten machrovat častěji, proto tam máte ten majáček. Až z toho vyrostete, pochopíte, proč Vás nikdo nechválí.

hodnocení

4x

Pětadvacet na zadek.

hodnocení

4x

@jdjd - Mam vystudovana prava v oblasti obcanskeho zakoniku, takze jsem si dokazal najit paragrafy apod. Bohuzel co se tyka prestupku v silnicnim provozu jsem uz nedelal... Nejsem pravnik ale advokat.
Aha - pán zřejmě studoval rychlokurz v Plzni *smich2*

berger*
hodnocení

3x

"...předjel". A dál? Zastavil jste ho a řekl si o pokutu,bez bločku? Jen mě to zajímá,radu nemám...

jdjd
hodnocení

nenene, jen jsem ho predjel a jel dal.

ccc*
A jak vam tedy ridic oznamil, ze ma kameru?
jdjd
hodnocení

zastavil za mnou na benzinove stanici opodal.

hodnocení

3x

Tak jak nikomu nepřeji nic zlého, tak zrovna Tobě bych přál, aby ses obhajoval z očí do očí před řidiči od sanitek, hasičů a PČR.

Myslím, že pánové (a dámy) by Ti určitě dokázali vysvětlit jaký jsi vůl.

jdjd
hodnocení

Mam vystudovana prava v oblasti obcanskeho zakoniku, takze jsem si dokazal najit paragrafy apod. Bohuzel co se tyka prestupku v silnicnim provozu jsem uz nedelal. Vim ze kdybych se na to koukal pravni cestou tak vozidlo nemelo duvod k pribrzdeni nebo zastaveni, protoze nemam napis Stop, diky kteremu by se ostatni ucastnici provozu meli ridit a pripadne zastavit, jde o vízvu. Majaky mam homologovane a nejsou na pevno instalovane takze auto porad disponuje platnym stk. Majaky jako takove znamenaji, aby ostatni ucastnici provozu dalk vozidlu prednost v jizde. Bohuzel v ceske republice neni zadna evidence aut s majaky a registrovana jako specialni vozidla jsou napriklad Hasiči a záchranka s výjimkou par policejnich aut.
Obhajit bych se dokazal, ale i tak jsem nevedel jaky by mohl byt postih.

Takový právník by měl jít sedět. Studoval jsi, takže jsi chytřejší, než my a hledáš akorát vyčůranou kličku, že?

jdjd
hodnocení

Nejsem pravnik ale advokat. Kdyz se rekne vystudoval se zamerenim prav tak je to proto, ze je to pravni obor.
Ne vubec ne, kdybych se z toho chtel vykroutit tak reknu ze jsem to auto neridil a jeji identitu Vam nemohu sdelit protoze je to osoba mne blizka a ja bych ji tim mohl uskodit. Ja bych tam vzal ty majaky a priznal se k tomu, ale nevedel jaky by za to byl trest.
djdj
A nikdo nerek ze jsem chytrejsi jak vy. Kazdy clovek je jinej a ma talent na neco jineho, mne tohle proste bavi tak delam tohle...
Vidím to podobně. Advokát a ptá se kdesi na internetu jaký dostane trest. To mě moc neštymuje.
Ovšem nejlepší trest by bylo pěkných pár facek, až by jsi druhou chytil o zeď.

Nejsem právník ale advokát... Vy jedna kecko :-D
A víte, že každý advokát je právník? Ale že naopak každý právník ještě není advokát? :-D

jdjd..

Vaše zdůvodnění v 07:52 je opravdu žalostné a značí o neznalosti předpisů.

Advokát, právník, chlap od lopaty... je to úplně jedno. Pokud jsi dělal autoškolu, tak moc dobře víš, že majáky modré a červené barvy nemají na soukromém autě co dělat.

hodnocení

2x

Skoda slov...

znojmo
hodnocení

2x

Ten řidič jel z legrace 150 km/h a vy jste měl zase z legrace zapnutý maják. Oba dva jste namachrovanci a nepatříte na dálnici. Proč si napřed dopředu nezjistíte jaký trest by vám za použití majáku hrozil. Až když se něco stane, máte oči navrch hlavy.

hodnocení

1x

Odporučil by som vám navštíviť Slovensko a toto skúšať tu. Tu zákon myslel na to a je jasne definované,že kto to smie použiť a mať na to aj doklad,že to má povolené.

doplněno 01.12.20 11:07:

A máte to dokonca aj vy v zákone jasne definované v § 41, bod 10 , Z.č, 361/2000 Sb.

zakony-online.cz/...

Takže,podľa mňa pokiaľ porušenie nie je definované u vás o priestupkoch,tak asi správne konanie,no toto by asi vedeli vysvetliť radcovia z 4eskej republiky,nie ja.

jdjd
hodnocení

Ono az se Vam nekdy stane neco podobnyho tak se na to taky budete koukat jinak. Uznavam ze jsem to udelat nemel a chybu priznam. V tuhle chvili jsem zamachroval. Mne jen zajimalo jake by mohli byt nasledky.
Prijde mi smutny ze cloveka odsoudite na zaklade jednoho zamachrovani nebo nejake blbosti, pritom jste nekteri z Vas delali jeste horsi veci. Kazda doba ma svoje. Nikoho neodsuzuju ale nekteri by si meli zamest pred svim prahem a az pak soudit. Z jakeho duvodu je mam jsem vam rek. Nepouzivam je v obcich, zalesnenych cestach. Pouze v neobydlene oblasti kde to znam. Rikal jsem pred par tydny, to muze byt cca 4-5 ted fakt nevim to bych kecal... tri dny na to mi prisli a s touhle kravinou je to po 4 co jsem je pouzil. Kdyz vim ze jsem to udelal tak to nebudu zapirat a reknu to narovinu a jenom protoze na to neni nekdo zvykli, nebo ma tendence prevracet a delat z toho druheho cloveka co pomalu zabil ctyri lidi je smutny. Kazdopadne dekuju z odpovedi

Čím víc toho tady na svou obhajobu píšeš, tím víc mám dojem, že by ti prospělo léčení. Ty tvoje argumenty - co to proboha je? Dovedeš si představit, kdyby se tak choval každý? Myslíš si, že jen ty, jedinný a mocný pán silnic se potřebuješ někam dostat rychle? A jen tobě o něco důležitého jde? To bysme mohli mít každý nějaký majáček a byla by totální anarchie.Ale to ta tvá hlavička nepobere, že jo. A nezapomeň vytahovat, co jsme kdy kde kdo v mládí dělali. Ano, nejlepší obrana je útok. Já jsem špatný - ale oni jsou ještě špatnější! Bože, ty to vidíš ( omlouvám se, jsem ateista, ale jinak to nejde ), s čím se musí člověk na cestách potkávat! *zed*

feka
Jezdil jsem pár měsíců s autem, kde byly komplet majáky. V provozu jsem je měl zapnuté jen jednou v noci na okresce z p*dele do p*dele, jenom abych viděl světýlka v akci. Dítě v těle chlapa, vím, ale moc se mi líbily, to světlo odrážející se od sněhových závějí :D Ale to nikdo jiný neviděl, nemusel mi uhýbat, dávat přednost, nic.
Ani jednou mě nenapadlo si vynucovat přednost nebo někoho zastavovat/zpomalovat, i když jsem několikrát spěchal nebo mě předjely auta určitě přes kilo padesát na devadesátce. Tak nevím, co by se mi mělo stát, abych chápal takhle dětinské zneužití majáku. Za mě nezodpovědnost jak prase. Napadají mě situace, kdy se maják (klidně načerno) může hodit, ale spěch na trénink to tedy určitě není.

jdjd
hodnocení

Dekuju. Mne nevadi podstata toho ze jsou na mne lide nastvani. Jen mi vadi to ze se tu pisou hovadiny. To ze jsem poukazoval na chyby na ostatnich? To neni pravda, kdybych poukazoval, tak reknu konkretni vec, tady nejsou vycitky nebo tak. Pouze jsem konstatoval, ze si kazdy musi zamest pred svim prahem, tak jsem tim nemyslel ze mi nekdo napise ze jsem **** apod. Ted uz bych to taky znovu neudelal, protoze jsem z toho zesranej, kdybych nebyl, tak se tu nesveruju a neptam se. Nereknu kdybych auto zastavil a pokusil se ho poucit, nebo se od nej pokousel vybrat penize.

No a už jste ty majáky sundal, nebo je budete používat dál?

jdjd
hodnocení

Uz jsou dole. Zatim je vyhazovat nebudu a necham si je doma. Az uplyne tyden tak je strelim na ebay. Tyden budu cekat proto, ze pokud prijde udani tak budu muset podat vysvetleni a tohle bych pouzil jako dukaz.

xenofob
hodnocení

0x

nehrozí nic, jen nabídka práce u policie v dálníčním oddělení svojkovice

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]