Nejste přihlášen/a.
Tak to musím přehodit na letňáky a pak zas na zimáky
Minule mě nechali sundat poklice přímo na STKáčku, s tím také ještě buzerují?
Poklice se sundavaj. Není to buzerace, protože jsou mezi náma i kreténi co namaj všechny šrouby/ matky na kolech a při TK se kontroluje že tam všechny jsou (mimo jiné-měli by kontrolovat i rozměry ráfku včetně ET)
Snímače tlaku nejsou úplně pitomost, ale čidla tlaku jsou drahá a problémová věc. Lepší je systém přes čidla ABS (Schade, Fiat..). Hodí se hlavně na pomalý defekt na dálnici - toho si často všimneš až když se guma přehřeje a řachne, ve velké rychlosti to může být problém ukočírovat, nehledě na to že než zastavíš tak ti guma rozmydlí podběh, orveš i ráfek atd...
Nechal jsem si odblokovat. Asi 600 Kč. Copak nepoznám, že mi šlape nakřivo auto nebo když nasedám, že je pneu podhuštěné? Kontrolu auta podvědomě provádím. Jsem si navykl udělat před jízdou, jak se i má? A když bouchne pneu, je to pecka, kterou zaregistrujete okamžitě. Zažil jsem naštěstí v malé rychlosti ve městě.
Ty to nemůžeš poznat, protože jsi nesvéprávným občanem EU, za tebe rozhoduje EU úředník který tyto systémy prosadil evrropským nařízením které je víc než náš zákon...on nejlépe ví co ty a tvé auto potřebujete
Jak může někomu bouchnout pneu? To musí být nějaký 10 let starý protektor nebo sjetá na dráty...
Na přeloženém náklaďáku asi jo, ale osobák?...
Nevím za tu dobu co jezdím tak jsem měl asi jen 4-5 defektů+ asi 2x na pionýru..Jeden z defektů kdy jsem chtěl aby mi na dojetí domů 150km dali v pneuservisu do pneu duši toto mechanik odmítl když jsem se ptal proč,tak prý duše bouchne ale bezdušáky prý uchází delší dobu a pokud je člověk normální tak to z chování auta pozná.Fakt je ten ,že na onom autě jsem toto poznal,zastavil a po kontrole dojel do onoho servisu na rezervě . Proč jsem chtěl duši-byla díra v místě kde se nedá zacelit a proč jsem nechtěl na rezervě pže byla nouzová.,tj jiný rozměr než normální...
Jestli nekecal nebo se mum nechtěl pracovat či myslel že tak malý výdělek ho nevytrhne?! Nevím dodnes.Jinak přímopu bouchnutí gumy 2x-1)T-813 vozovka druhé pravé kolo a 2) T148-S3 PP kolo -první nic se nedělo a druhé-rachot jakby nad námi letěl vrtulník jinak nic.
@gumidek - Bouchnutí pneu? Docela obyčejný kus rezavého něčeho. Ale soused odbouchl při vyhýbání v úzké uličce a najel na hranu patníku.
Já ze svého okolí i doma pouze hřebík nebo šroub vražený v pneu a pozvolné ucházení. Jednou tedy pneu bouchla tátovi před 30 lety, kdy na Favoritu měl protektory a už končili, ale ještě měli odjet dovolenou.
trefil jsem kus plocháče ca 20x60mm v 80 kmh buch a bylo prázdno (plocháč nalezen v gumě).. Pak na dálnici taky kus něčeho bum a prázdno, než se zastavilo tak guma na hadry. Nebo stačí cvaknout bok gumy o obrubník a taky je prázdná okamžitě..
Čidla tlaku jsou dobrý na pomalý defekt na dálnici, kdy si toho řidič za jízdy vůbec nemusí všimnout ale měkká guma se přehřeje = kord ztratí pevnost = bouchne (taky to je bum a prázdno). Obvykle dálnice delší cesta a auto se vůbec nemusí "divně vlnit" resp. spoustě lidí nemusí docvaknout o co jde, si myslí třeba vlny jak u Ostravy
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.