Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nestartuje auto

Od: astik odpovědí: 12 změna:
Dobrý den, dnes jsem chtěla po pár měsících nastartovat starého Opla Astru, ale všechny kontroly, až na benzín, zůstali svítit a auto si ani nešktrlo je to baterií...?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Jestli to par měsícú stálo bude vybitá baterie nebo zoxidovaný svorky a kontakty baterky

asd1
hodnocení

1x

Nejspíš ano, co nejdřív baterku dobít... Chytá nabíječka hodně vybitou baterku může vyhodnotit jako vadnou a nezačne nabíjet = musí se "nakopnout blbou nabíječkou" A dost možná baterka bude po smrti (sulfatace elektrod), pak jde zkusit desulfataci (umí některý nabíječky) nebo koupit novou baterku...

Příště při stání musíš baterku občas nabít nebo jí odpojit (pozor smažou se paměti v autě); auto má klidový odběr a časem baterku vybije, běžný auto ca za měsíc dva a je vybito.

A moderní kalciovky - těm stačí úplně vybitou nechat jeden den a je nevratně poškozená..

hodnocení

1x

Pokud jsem dobře pochopil váš nejasný dotaz, pak to "baterkou" nebude. Příčin může být několik, od vady spínací skříňky přes vadu startéru, špatné kontakty silových kabelu až po vadu řídicí jednotky.

Upřesněte "všechny kontrolky, až na benzín zůstali svítit". Pokud při pokusu o spuštění svítily přístroje jako vánoční stromeček, pak by to vypadalo na vadu ŘJ. To je však závada velmi výjimečná, spíše to bude některá z těch dalších.

martl
Ty budeš dělat asi v autorizovanym servisu. Tam taky vymění půl auta, než aby dobili baterku

A ty jsi rád, že víš, kam se leje palivo a ostřikovače, že? Jinak si bez servisu neporadíš ;)

martl
Právě že do servisu nejezdím kuli předraženým odborníkům vyměňovacum náhradních dílů a všechno si umím udělat sám.

hodnocení

0x

Točil startér?

Pohasly ty kontrolky při jakoby poloze klíčku na startování?

astik
hodnocení

Ano, vše zhaslo. Auto nevydalo ani zvuk. Je staré přes 23 let. Takže krom rádia a elektronických zrcátek nemá ne el. nic.

hodnocení

0x

Akumulátor vybitý samovybíjením.

jabraka*
hodnocení

0x

Nejhorší závada elektrické výbavy je ta,která se objeví jednou za čas a druhý den už neexistuje.Dva dny jsem s mou Felicií nejel,přišel jsem a byla bez proudu.Baterii jsem nabil,dal do auta a normálně jezdil.Druhý den vše v pořádku.Třetí den ovšem zase nestartovala.Dobil jsem baterku a dojel do servizu,vše změřili,žádná závada,jen mě to stálo 500Kč.Za týden se to přihodilo znovu.Závada je určitě v obvodu,který by při vypnutém klíčku měl být vypnut.Ale zřejmě zůstané viset relé(podezírám spínání dálkového zamykání,nouzovém signálu.)

JABRAKA

karlosa

zase další blábol od JABRAKA který musí psát všude ale poradit normálně neumí

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma auto nestartuje
Otázky na téma nestartuje auto

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]