Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
před cca měsícem jsem koupil automobil, u kterého jsem objevil mnoho skrytých závad (poškození vačkových hřídelí a jejich uložení, nefunkční klimatizace, těsnění pod palivovým čerpadlem z nevhodného materiálu, netěsnosti motoru...), některé závady byly skryté úmyslně (poškození žhavícího systému), na to mám i znalecký posudek. Chci odstoupit od kupní smlouvy, již jsem s tím konfrontoval původního majitele, který se k odstoupení od smlouvy samozřejmě brání. Bohužel v kupní smlouvě jsem podepsal § 1916, že se vzdávám vad zboží, avšak, pokud jsem správně informován, nevztahuje se to na vady umyslně zamlčené, či cíleně skryté. Z mého pohledu mě prodávající úmyslně neseznámil se sutečným technickým stavem vozidla a zamlčel jeho podstatné závady. Mám šanci odstoupit od kupní smlouvy, či ji prohlásti za neplatnou?
Děkuji a jsem s pozdravem
Jiří Kovář
Rozhodoval by soud, a ty nemáš jak prokázat že svíci urval on a ne ty, bude tvrzení proti tvrzení, stačí když sežene "mechanika" který mu potvrdí že žhaviče byly OK a jsi nahranej.. Musle bys mít větší jinou páku aby se mu vyplatilo auto od tebe vzít, vrátit prachy a hledat jinýho hejla... Jinak je jednodušší auto opravit a jezdit, a nemusí to nutně stát desítky tisíc o který si na 99% řekne servis, stačí najít nadšence který to udělá za cenu dílů a sehnat levně použitelné díly (např. vačky z motoru který chcípl na něco jiného a je za cenu šrotu) Vyndat zalomený žkavič taky není nic složitého když máš hlavu dole.. Pak jen rozvody a namontovat hlavu, to taky neni stavba raketoplánu a zvládne to "kdekdo kdo není debil a je aspoň troch zručný kolem strojařiny..
Pro příště líp vybírat a nebrat šrot před smrtí - tohle muselo blbě startovat už při koupi...
Děkuji za Váš názor, avšak, když si sežne toho mechanika, který mu potvrdí, že žhaviče byly OK, nebude to jen jeho slovo, ničím nepodložené? Z posudku, který mám vyplývá, že sice nelze určit, kdy k poškození došlo, avšak nevzniklo za dobu, kdy jsem vlastníkem auta, ale už v dřívější době. Vzhledem k celkovému stavu motoru, mám podozření, že má najeto mnohem více, než je na tachometru, v případě, že by motor nebyl původní, zvýší to šance nad odstoupení od smlouvy?
Musel bys jednoznačně prokázat že to ulomil někdo před prodejem, navíc stačí že on bude tvrdit že tohle ti říkal a ve smlouvě máš že jsi se vzdal práva vracet.. Oreznutí lomu ti vyrobim do druhého dne, stačí kápnout HCL, takže něco před měsícem těžko prokážeš, ostatně v posudku to znalec píše..
Podle dopisu ten vykuk neni úplně blbej a vrácení si ošéfuje, spor se může táhnout roky a auto bys nemohl používat, resp. pokud bys uspěl s vrácením tak může chtít půjčovné.. Prostě vady se musí odchytit před koupením, jak to zaplatíš tak jde všechno za tebou a uspěje jen ten kdo má prostředky a čas, tj. hned vezme jiný auto a má prostředky na několikaletou soudní tahanici.. A v tomhle případě by i tak byl problém uspět... Spíš uspěje mafián kterej nemá problém vyslat borce s nakládačkou, tomu by to vrátil hned a s omluvou. Slušný člověk moc šancí nemá...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.