Dobrý den, dneska mám bohužel den blbec. Po pár osobních potížích jsem ještě ráno pospíchal do práce a na maximální 70tce jsem byl změřen policií na 91 km/h (94 km/h bez tolerance). Dostal jsem 3 body a pokutu. Chyby jsem si vědom, ale teď mě zajímá jedna věc. Na co si dávat pozor. Mám nyní hlídaný přestupek, nesmím po dobu 1 roku překročit rychlost, jinak bych měl zákaz řízení. O kolik nesmím překročit rychlost? Mám teď nulovou toleranci nebo mohu třeba tu první možnou +5km/h apod.? Jak jsem pospíchal, tak jsem se ani nezeptal policisty. Celkem mě to mrzí, za 15 let řízení jsem neměl nikdy žádnou pokutu, ani za parkování a teď po 15 letech dostanu takový trest. Proto nechci nechat nic náhodě, jsem na autě závislý a zákaz řízení by mi nepomohl. Díky moc za odpovědi
Dopustil jste se přestupku podle ust. §125c/1/f/3 zák. č. 361/2000Sb. Zákaz činnosti pak řeší ust. §125c/6/c/1. Tedy nesmíte spáchat stejný přestupek v období 12 po sobě jdoucích kalendářních měsíců 2x a vícekrát.
doplněno 26.11.20 21:55:
@magor: Přečti si pořádně ustanovení zákona, o kterých píšu a zjistíš že z hlediska zákona není "obec" podstatná.
doplněno 26.11.20 22:12:
@magor: Promiň, ale prober se. Ty jsi mluvil prvně jen o obci, ne mimo obec a potom "v obci může +20 mimo +30", což je totální nesmysl, protože to právě nesmí.
A to bylo v obci nebo mimo obec?Podle tří bodů asi v . Takže rok vám nesmí v obci neměřit 20km/h a víc než je povoleno
doplněno 26.11.20 22:04: satam : tazatel se ptá " O kolik nesmím překročit rychlost? Mám teď nulovou toleranci nebo mohu třeba tu první možnou +5km/h apod.? " tak já mu odpověděl v obci může+20 mimo +30
A proč musíte jezdit nad limit? Trochu to nechápu. Když je v obci 50, proč máte potřebu jet 60? Ono pak stačí menší nehoda s poškozením zdraví a už to nebude jenom pokuta nebo vybodování...
@stir, už jsem tady někdy psala, že někteří lidé (i mimo Poradte) jsou až příliš uzavření ve svojí "bublině" - ve městě mají všude otevřeno, všude je blízko, kanalizace není problém, odpady nejsou problém, 100 v obci by se mělo trestat snad stětím, elektromobilita se hodí pro každého, kotle na pelety spasí ekologii, zákaz dieselů, zákaz zbraní.. A podobně, ale to už se dostávám trochu jinam.
Nechci spekulovat, jestli 91 (94) km/h na limitu 70 bylo v pohodě, protože o konkrétní situaci nevím nic, ale umím si představit, kdy a kde 69 může být méně v pohodě než 90 jinde a jindy. Stejně tak je v obci někdy tak akorát 70 km/h, zatímco jindy a jinde 30 km/h až moc.
Genehawskin kdybych měl jezdit nad limit a přemýšlet nad tím, jestli můžu jet v obci o 15 nebo 19km v hodině nad limitem, tak jako řidič z povolání bych o ty papíry, které mě živily asi brzo přišel. A mimochodem tam kde se dá jet sotva 30 policie nikdy neměří. Z vlastní zkušenosti a 15 lety za volantem vím, že měří právě tam, kde to svádí jet o něco víc. A to je u nás ještě v pohodě, v Itálii nebo Francii jsou pokuty mimo váš obzor a domů klidně můžete jet vlakem, protože auto možná vrátí až zaplatíte. Že vezete ryby nebo maso nikoho nezajímá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.