Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pri emisich problem s typem motoru

Od: colpix odpovědí: 17 změna:

Zdravim,mam espace IV., v TP zapsana vymena motoru ,novy ma typ F9Q S 8204.Pri kontrole emisi mi rekl technik,ze v pocitaci tento motor nema a ze nevi,co s tim mam delat.Je mozne,aby byl v TP zapsan motor,ktery tam nesmi byt?Muze mi nekdo poradit,jak mam postupovat?

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Motor je typu F9Q, což je naprosto běžný motor 1.9 DCi od Renaultu. Takže není problém, aby tento motor emisní technik otestoval.Motor F9Q S 8204 (S 8204 jen upřesňují provedení motoru) je naprosto běžný Renaultem používaný motor, č. dílu Renault 7711368536.doplněno 26.11.20 14:41: @colpix: Obraťte se se svým problémem na Ministerstvo dopravy, které je nadřízeným orgánem emisních stanic. Jelikož váš motor je naprosto běžný motor od Renaulta, měli by vám pomoci.doplněno 26.11.20 14:42: @colpix: Jaký typ motoru (přesně!) máte vlastně zapsaný v ORV II?
colpix
hodnocení

Mam ho zabit,nebo co mam delat?Podobne to bylo i v jine stanici!

jurajjuraj*

zabitim nic nevyresis, navic ted ti hrozi vyssi trest :D pokud to mas zapsano v technicaku i s tim cislem tak nejspis je problem ze to spatne napsali na dopravce technici , pokud ti to nekdo menil a pak zapisoval tak zkus resit s nim, znamosti toho umi hodne

colpix
hodnocení

pro satam,

V otazce jsem to uvedl nejasne,...V kolonce Dalsi zaznamy,vymena typu motoru:F9Q S 8204

Puvodni typ motoru pred zmenou byl...F9Q A 8...a je v kolonce Motor typ :skrtnut.

Jestli to dobre chapu,napsali ten novy typ i s dalsimi cisly,ktere tam nepatri a technici na emisich to do pocitace pisi otrocky cele,tudis jim to ten motor neztotozni a nejde provest mereni.Pokud mam pravdu,zkuste mi poradit,jak jim to vysvetlit.Napadlo me,ze v evidenci vozidel by mohli vedet,ktera cast oznaceni se do TP pise a bud mi poradit nebo to prepsat?Nebo servis?Prece pokud meni motor,musi vedet ,co napsat do technicaku!Omlouvam se za delku textu,jinak to neumim.

V tom případě pokud na tom chtějí SME a STK trvat, pak by vás neměli k měření emisí a následně k TK pustit, protože nebyla provedená legální výměna motoru za stejný typ. Tady je zřetelně vidět, že když dva dělají totéž, nemusí to být vždy totéž!

Opravdu vám asi nezbyde nic jiného, než se obrátit s žádostí o stanovisko na MDČR.

PS: Jaký je původní typ motoru? F9Q A8 nebo je ještě něco na místech, kde píšete tečky?

colpix
hodnocení

F9Q A 8,tecky jsem psat nemel.Myslim,ze pri zapisu noveho motoru meli napsat F9Q S 8 a nebyl by problem.Jak presvedcit technika aby to napsal bez tech upresnujicich cisel nevim.

Debilní Renault a stejně blbí čeští technici. Ten motor je typ D9Q x 8. Místo x si dosaďte libovolné písmeno, Renault jich snad dělal, jak jsem zjistil, celou abecedu. Ostatní čísla jsou k ničemu, slouží pouze pro servis. Ty motory jsou shodné, liší se pouze příslušenstvím. Nevím, co ty blbé techniky popadlo! Ovšem vám tahle informace asi bohužel nepomůže.

asd1
hodnocení

0x

A je i v autě, resp. jaký typ motoru tam máš namontovaný? (Typ motoru je vyznačený na bloku motoru)

colpix
hodnocení

Technik skutecne cislo nenasel,tvrdil,ze je to orezle a nejde to precist.

Takže ho našel a byl jen líný udělat vše proto, aby ho přečetl*smich2*

asd1

Pak máš problém - motor nejde identifikovat.. Čitelnost jde obnovit, např. leptáním nebo přebroušením a pak leptáním (pokud je číslo ražené). Pak zjistíš co tam opravdu je za motor a jestli sedí s techničákem a pak teprve se dá něco řešit dál... A možná nejjednodušší řešení bude sehnat jiný motor - typ povolený pro tvoje auto, to zjistíš podle VIN...

= nejdřív potřebuješ zjistit 1) jaký typ motoru máš mít (podle VIN), 2) obnovit čitelnost typu motoru. Pak uvidíš co dál...

colpix
hodnocení

V te neidentifikovanosti to nebude,on to skutecne cislo hledal ,protoze doufal,ze se spletli pri zapisu aproto mu to nejde.Pokud by mu to fungovalo s cislem v TP,tak by to provedl!

hodnocení

0x

Typ motoru je pravděpodobně F9Q 820, Písmeno být může, poslední číslice je navíc.

Pokud není označení na motoru, bude třeba podat žádost o obnovení označení motoru náhradní metodou.

colpix
hodnocení

Komu zadost,kdo to obnovi?Diky.

U obnovy VIN musí být z TK doklad že VIN je poškozený,přeražený... s tímto,protokolem, ne evidenci vozidel a tam zažádat o obnovu VIN. Buďto to schválí a vydají papír pro servis ,který na základu tohoto nafotí starý,znehodnotí,vedle vyrazí nový VIN a opět nafotí a odesílají na evidenci MV. U motoru to velmi pravděpodobně bude stejně.

Jinak v minulosti se mio toto stalo takže jsem musel do autor servisu,nafotili motor,odeslali na zástupce-výrobce.Po kladném vyřízení /motor byl shodný typ/jsem zaplatil, 2000kč a na evidenci mi do TP napsali že zaniklo označení typu motoru,ale že je z výroby shodný.ale to je víc jak 1/4 století.

xenofob
hodnocení

0x

nerešil bych zapisovani do TP protže to s tím nesouvisí, ten typ motoru F9Q je v pořádku

problermem je technik SME ktery nevio co ma delat, at si tedy zavolá tomu, kdo jej školi o postupech mereni emisi a jakym zpusobem provest mereni emisí pokud ma problem s vyhledanim typu motoru...MDCR k tomu zpracovalo instrukce a postupy zrejme jde o neproskolneho jedince

colpix
hodnocení

Dekuji,to bych ale ty instrukce a postupy musel mit v ruce a jeste si nejsem jist.V me financni situaci jsem nucen pouzivat starsi a levne porizene vozidlo takze pri TK jsem v podstate v roli prosebnika,ktery skace okolo toho technika jako pitomec ve strachu ,aby se nezlobil a neco cilene nenasel!Rikat mu,ze nepochopil skoleni si tedy nemohu dovolit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]