Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Povolená minimální propustnost předních bočních oken auta (s fólií) na STK

Od: radim81 odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

měl bych doraz. Nevíte někdo přesně, jaká je minimální propustnost předních bočních oken u auta, když je na nich nalepená fólie?

Dle webu to je u bočních skel minimální propustnost 75 %... ale je to informace z roku 2014... změnilo se to nějak? Odkazují tam na směrnici: EHK/OSN č. 43, resp. směrnicí 92/22/EHS

v té č. 43 (je dlouhá a strašně nepřehledná). V jednom bodě tam uvádí:

Celkový prostup světla, měřený podle bodů 9.1.1 a 9.1.2 této přílohy nesmí poklesnout pod 95 % původní hodnoty před ozářením a v žádném případě nesmí klesnout:

6.3.1.1.1. pod 70 % v případě skel jiných než čelních, u kterých se požaduje, aby vyhovovala požadavkům ohledně výhledu řidiče ve všech směrech;

Ale na STK technické mi tvrdil, že boční okna musí mít propustnost 75 %... myslím, že se mýlil?

Porádítě někdo? Děkuji.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Co vim já co mi bylo řečeno tak na předku nesmí být žádná přidaná folie neb ty skla sou prej už z výroby udělaný tak že každý další zatmavení by bylo větší než je povolený
A taky už sem se u dost aut před stk těch folií nasundaval

hodnocení

3x

Čelní sklo 75 %.

Přední boční skla 70 %

Vše na těchto oknech tónované od výrobce je na hranici, nic přidat nelze.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]