Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chci si koupit nový přívěsný vozík za auto. Máte někdo zkušenosti s vozíky od Agadosu? Vydrží to něco? Jak moc se liší Agados a Pongratz? Děkuji
Mám 7 let Handy 20 a jsem s ním spokojen. Je na něm vidět, že se šetřilo (např. nosníky jsou ohýbány s plechu), takže pokud ho hodláte přetěžovat, tak asi dlouho nevydrží, ale to co má, uveze spolehlivě, navíc je lehký, takže ruční manipulace je skoro jak s ruční kárkou a byl levný. Takže za mě poměr cena / výkon dobrý.
Změna bez homologace = nedovolená úprava, navíc na tak zásadním dílu jako je oj.. A vzhledem k tomu že dnes se na TK fotí, tak tě nejspíš vyhodí a nepomůže ti ani úplatek nebo přes známosti...
Mmch. max. zatížení na kouli je 50 kg nejspíš, takže pokud se oj kroutí na kolečku tak je těžce nevyvážený vozejk = takhle ho k autu připojit nesmíš..
Takhle "zesílené" oje se brzy před předním čelem ulomí. Tam je totiž ohybový moment největší. Když jste znemožnil pružné deformace v přední části, vytvořil jste vrub v nejvíc namáhaném místě. Už to viděli na STK?
Pokud chcete vozit dvě tuny, pak si pořiďte bitelnější přívěs, ale těch 750kg tenhle uveze pohodlně a bez kroucení oje.
Kromě toho "oj z bláta" klidně může mít funkci deformační zóny při nehodě. Vyztužená propíchne auto až na zadní sedačky (šrouby u upínání se střihnou a zapíchne se to do auta)... Vrub/ tepelné ovlivnění v místě svaru ano. Nevěřim že tohle technickou projde...
Akorát se modli abys neboural, to by všechno kvůli úpravě šlo za řidičem, např. zranění někoho na zadních sedačkách tou ojí = pojišťovna mu úrazovku nedá resp. dá ale bude vymáhat po řidiči, podobně zdr. poj. může vymáhat i náklady na léčení.. Bohužel takhle to tu začíná fungovat, hledá se za každou cenu viník, na koho by to šlo přehodit a lítaj klidně miliony... To ostatně i pokud bude jenom přeloženej a náklad někoho při bouračce rozplácne (např. paleta dlažby)...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.