Nejste přihlášen/a.
Hezký večer.
S.O.S. Klucíííí... Škoda Fabie - je v ní růžová (červená?) nemrznoucí směs. Je třeba dolít trošku kapaliny. Je možné dolít G 11? Děkuji ctivě za odpověď.
já právě našla toto a jestli jsem to dobře pochopila, tak tam píší, že to možné je ... Takže teď teda nevím dieselpower.cz/...
G11 a G48 se nesmí promíchávat s růžovou a fialovou. Sežerou ti pak těsnění pod hlavou a jsi bez auta na pár dní.
Dolej destilkou, pokud nemáš G13 nebo G12 (fialovou nebo růžovou)
Díky, Tak ono není až tak nutné dolít . Chybí jen malinko. To jen že jsem tu dělala pořádek a našla tu G11, tak aby se mi tady jen tak zbůrdarma neválele
..
Dolít vodou ,nejlépe měkkou a je klídek.Pokud je tam kapalina 6 let nebo se neví jak dlouho vypustit a dát novou směs dle barvy původní směsi.U destilky jsou "odborníci" co tvrdí nedávat do chl.soustavy (že je "hladová") a pak jsou "odbornící" co říkají že lepší je měkká voda.
Pokud dělá novou náplň, tak doporučuji přejít na novou G13. Škodovka to tak běžně dělá i v servisech.
Je dostupnější a tolik se nepadělá jako G13 (výrobci ušetří a pak dobarví).
údajně, k vůli tomu, že je nejčastější. Padělek je obyč ethylglykol co časem zanáší chladiče, radiátory, atd...
G13 od VW je poměrně drahá a tak ty levné starline, sheron, VIP (to je největší šméčko) a podobné.
Nechci moc šířit fám, ale z praxe vím, co obnáší vyměnit hlavu (rozvody, srovnat na fréze povrch,atd..), tak doporučuji 100% jistotu a to nejlepší.
Nejlepší je pořádný proplach tlakovou vodou z vodovodního řádu zahradní hadicí prohnat systémem všemi směry a pak novou náplň G13 + destilkou nebo měkkou přefiltrovanou dešťovkou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.