Platnost značky končí po průjezdu nejbližší křižovatky. Situace: Příjezd po dálnici D1 od Brna do Prahy. 1.Na nultém kilometru je značka obce a omezení rychlosti na 100 km/hod. Značka Konec dálnice tu ale není. 2.Asi o 500 m dále je značkou snížena rychlost na 80 km/hod. (To je ještě o kus dále zdůrazněno světelnými značkami.) 3.Následuje křižovatka s nájezdem z Jižní spojky. 4.Za touto křižovatkou žádná značka upravující rychlost není. 5.Po několika stech metrech následuje úsekové měření rychlosti radarem. 6.Na začátku pankrácké zástavby je značka omezující rychlost na 70 km/hod. a zároveň značka Konec silnice pro motorová vozidla (která nikde nezačala).
Ptám se tedy, jakou rychlostí mohu projet úsekem měřeným radarem: 1.130 km/hod. (jsem stále na dálnici, nebo jsem možná na silnici pro motorová vozidla) 2.50 km/hod. (jsem v obci a křižovatka zrušila všechny předchozí značky o rychlosti; pak by nebylo moc logické zvyšovat v pankrácké zástavbě rychlost na 70 km/hod. 3.100 km/hod. (křižovatka zrušila pouze poslední značku 80 km/hod.) 4.80 km/hod. (omezení rychlosti platí z nějakého důvodu i za křižovatkou)
Podle mě nejde při sjezdu na jižní spojku o křižovatku, takže těch 80 platí až po 70-tku za Pankrácí, pak je 50-tka za nuselákem.
Z webu praha-mesto:
5.května - směr do centra
Měřený úsek je instalován v místě, kde komunikace extravilánového charakteru vstupuje do obytné zástavby. V následující části dochází k častému manévrování vozidel v souvislosti s nájezdy a výjezdy z komunikace.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.