Zdravim, poridil jsem si pred mesicem nove auto, ale ciste bylo snad jen kdyz jsem s nim poprve vyjel. Jezdim s nim pravidelne do mycky, snazim se ho cistit i sam a je neustale spinave. Mam cernou metalizu. Auto umeju rucne, vymydlim, splachnu. Zda se, ze je ciste, ale po par minutach uz vidim opet necistoty, prach atd. Celni sklo se prakticky neda vycistit. Je ciste jen veprostred a jsou videt tmave pruhy od steracu na konci. Auto stoji pred domem, kde se neprasi ani neni komunikace a druhy den je zas zasvineny. Byl jsem i v mycce na programu za 450Kc! S voskovanim atd, ale stejnak se spini. Nikdy jsem to nezazil, auto mi kolikrat vydrzelo nejaky cas ciste i v zime, ale tohle je hruza. Nejaka rada jak poradne umyt auto? I svetla mam uplne tmave, jak kdybych s tim jezdil pet let.
Na černé metle je vidět vše. Koupil sis blbou barvu. Vzduch není čistý, vždy obsahuje prach a mikročástice, které jsou na tvé barvě krásně vidět. Takže ani častým mytím ho neudržíš na 100% čisté.
Co se světel a předního skla týká, předpokládaák, žes tedy koupil ojetinu. Pak je přední sklo opotřebené a skla zašla a zmatnělá. Kromě výměny skla a světel asi neexistuje efektivní způsob vyčištění/obnovy.
Podle mě se s tím budete muset smířit.Mam taky černou metalízu a mám to podobně.Auto s černou metalízou je krasné na pohled ale nejhorší na údržbu laku.
Já jsem taky pes na čisté auto - což u mého současného služebáku, který je bílý taky obnáší trochu té práce. Ale nedramatizuji to . Rozhodně však žádné auto nedávám do kartáčové myčky, viděl jsem už spoustu doškrábaných aut od nich. Takže to řeším tak, že jsem si koupil dobíjecí klíč na myčku Ehrle a tak jednou týdně - max 2x tam auto ošplejchnu, podle stupně znečištění se cena za mytí pohybuje zpravidla mezi 80-130Kč.
Navíc tam dokážu umýt i ta místa, které kartáče pravidelně nedomývají - tedy prolisy pátých dveří, podběhy a pod.
Přesně jak je tu psáno na černé vidíte prostě vše.Na udržbu "krásy" je to nejhorší odstín.Auto budete mít "krásné a čisté" pár dní v létě...Opačně stříbrná metalíza je nejvděčnější.Že je špinavá vlastně nevidíte.
Máme také černé auto. Zmiňovaný problém jsme vyřešili tak, že auto dostalo přezdívku "Šmudla". No a přece po Šmudlovi nemůžete chtít aby byl čistý, ne?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.