Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Auto v depozitu déle než bylo povoleno

Od: bakus* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, mám jeden problém auto mám v depozitu ale v technickém průkazu mám napsáno platnost do 2.2. 2010 a jelikož je 21.3.a nebyl sem tam nic nahlásit jestli chci prodloužit.Tak bych se chtěl zeptat jestli budu platit nějaké penále a co to pro mě znamená... Předem díky za odpovědi

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nu*
hodnocení

0x

zaplatíte 50,- Kč za prodloužení depozita od 2.2. do 2.8.2010, pokud tam přijdete po 2.8.2010, tak dalších 50,- Kč za prodloužení o dalších 6 měsíců

nu se mnou nesohlasí, ale stejně to sdělím. Neplatí se "skladné" za uložení, ale správní poplatek za zápis do TP.

(je to tak?)

ar*

On ne ,já jó *palec* bodík alespoň takto.

nu*

prodloužení dočasného vyřazení je zápis změny, ta je zpoplatněna zákonem správních poplatcích částkou 50,- Kč

ale to jsme již rozebrali a nesouhlasíme spolu.

Pro ostatní:

nu tvrdí, co půl rok, to zápis to 50 Kč

já tvrdím jen jeden zápis, depozit prodloužen od xx do xx = jeden zápis za 50Kč.

Dokud nerozhodne soud v něčí (ne)prospěch, máme právo každý tvrdit to své.

nu*

no dobře, pane Cukrár, budou tedy dvě kategorie občanů, jedna bude chodit každého půl roku poctivě podle zákona hlásit změnu, konkrétně další prodloužení dočasného vyřazení o dalších 6 měsíců, tuto změnu nechá pokaždé zapsat do registru a do dokladů a zaplatí pokaždé další správní poplatek 50,- Kč podle zákona o správních polatcích, ta druhá kategorie, kam se asi řadíte Vy, nebude podle zákona hlásit 2 roky žádné změny, a přestože jí po 12 měsících lhůta pro dočasné vyřazení uplynula a vyřazení by mělo být ukončeno, o další prodloužení nepožádají, značky ani malý TP si nevyzvednou,...auto bude další 2 roky v depozitu, po 2 letech se dotyčný dostaví na úřad a prohlásí, že chce dočasné vyřazení ukončit...úřednice ho upozorní na to, že se na úřadu 2 roky neukázal, přesto že měl pokaždé do 10 dnů od vzniku změny tuto změnu hlásit, tedy bud si značky a malý TP vyzvednout, nebo požádat o prodloužení...ale nevadí, uděláme to po 2 letech dodatečně zpětně, přesně podle zákona, zapíšeme celkem 4 změny, a to 4 x dočasné vyřazené po 6 měsících, a dotyčný za 4 změny zaplatí 4 správní poplatky, tak jako občané z první skupiny, co chodí na úřad a dodržují zákony...a pan Cukrár na to odpoví...ne, dočasné vyřazení se prodlouží o 2 roky, jde jen o jednu změnu a proto tedy zaplatím jen 50,- Kč..na to úřednice zavolá vedoucího a ten prohlásí, že dokud pan Cukrár nepožádá dodatečně - zpětně o provedení 4 změn- prodloužení depozita o 4 x 6 měcíců, a nezaplatí městu příslušné správní poplatky, neprovede registr vozidel žádný další úkon...Vy na úřad 2 roky chodit nebudete, a proto tedy nebudete ani platit žádné správní poplatky? Pokaždé se ptáte, podle jakého zákona? Tak mi tedy vysvětlete, podle jakého zákona nebudete Vy, ani uvedené "druhá" skupina občanů platit správní poplatky a hlásit změny podle zákona? Proč máte mít nepoctivec proti poctivcům nějakou výhodu? Myslíte, že je to normální a správné?

jarda3*

Tak predne je potreba postavit otazku, proc je ten zakon tak nesmyslny, ze nuti sporadaneho obcana chodit 2x rocne na urad naprosto zbytecne a jeste platit. Docela mne take irituje, proc bych mel platit poplatek, kdyz treba depozit vyzvednout chci, ale kvuli treba neplatne STK mi to urad neumozni - to je uz zcela na hlavu postavene. A nakonec proc depozit vubec existuje a proc si ovcan nemuze rozhodnout sam, kdy bude provozovat a kdy ne. Chapu, ze s tim neudelame nic, ale hezky jsem se po ranu rozcilil...

pane nu, velice rád bych s vámi vedl polemiku a mnohému se přiučil. Ale je zde prblémek, na text o dvou větách je odpověď na 10 vět, to se pak rozroste na 30 vět atd...

Nakonec stejně se dostaneme k tomu, že tuto větu si vy vyložíte jinak nežli já a opět musí rozhodnou soud. Jelikož jsem časově vytížen, zkusím během dvou dnů připravit reakci na Váš text. Ale kdyby jsme se sešli na pivku, čaji, řízku, to by byla pohoda.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]