Nejste přihlášen/a.
Zdravím vás,
mám ve sklepě olej, asi 600ml co mi zbylo předloni a chci se Vás zeptat jestli je to použitelné nebo ne?
Mám 4,3-4,5 cca obsah oleje v motoru. Toto mi zbylo předloni když jsem měnil olej. Minulý rok při výměně, jsem na něj zapomenul a ani jsem to neřešil, prostě jsem tam nalil 4l kanystr a za ten rok jsem tam ani nedolíval, protože to olej nežere.
Teď chci zase koupit 4L láhev. Valvoline. Stejná viskozita 10w40. Splňuje Fiat normu jako původní olej od Selenie.
1) Mě zajímá jestli je to mísitelné. 2) Jestli se vyplatí ten starší cca 400ml nalít a dolít do 4L Valvolinem.
Nebo to prostě vyhodím, naliju tam 4L toho čerstvýho a když bude potřeba dolít, koupím 1L láhev.
No jestli jste při minulý výměně nalil 4 litry a bylo to akorát, tak letos asi taky nalijete 4 a bude to akorát, to znamená že vám ten olej zase zůstane... Já bych si ten starej nechal případně na dolití, kdyby vám třeba trochu proteklo pod filtem nebo tak. Obecně mu nic nebude, ty aditiva nikam nezmizely. Maximálně se vám mohla v kanistru vysrážet troška vody, ale to se stejně odpaří při prvním zahřátí...
Jen tak pro zajímavost, jsou lidi co dva roky na jeden olej jezdí
No mě by to tedy přišlo lepší tam dolít ten starý olej a dolít to tím čerstvým a co zbyde, tak nechat si ten čerstvej třeba na další rok. Aby se ten 2 roky otevřený nemusel přechovávat ještě delší dobu.
používat jednu značku, tedy valvoline a olej firem které se stahují z českého trhu ( selenie agip atd ) nechat na dolití nebo do motorové pily..vozil bych těch 0.6 l v autě, když se něco stalo nemusí se kupovat za 800 u benzinky
Selenia se stahuje z českého trhu? O tom nic nevím a nemyslím si, že by to byla pravda. Máte nějaké info?
Já šáhnu pro Valvoline po 10 letech od lití používání Selenie, protože jsem prozřel, že Valvoline nabízí uplně to stejný co Selenia, má stejnou specifikaci od Fiatu ale je o 300Kč levnější. A hlavně taky dostupnější.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.