Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám takovou otázku nebo se chci jen ujistit, že je vše jak má být. koupil jsem si auto - Octávia 1, 1.9 tdi asv, mám ho už 6 měsíců a najezdil jsem přibližně 7 000km. Problém je v tom, že auto nežere vůbec olej a když píšu, že vůbec tak tím myslím, že ani kapku: D každý druhý týden, kontroluji hladinu oleje a neustále je ve správné rysce ... Moje otázka tedy zní je to vůbec normální aby si auto ani dcl neptalo a co o tom vypovídá o kondici v jaké se motor nachází? Felicii, kterou jsem předtím jezdil tak na 1000 km si vypýtala 1,5 litru ... :D
Dacia Logan MCV, motor Renault 1.6 8V po najetí cca 350 000km a výměnách oleje po 30 000km jsem nevěděl, co to je dolévání oleje. Prostě množství, které jsem tam nalil, jsem vždy po 30 000km také vypustil. Bohužel stejný motor v jiném novějším autě už si cca 1l/10 000km vezme.
Jen dodám, že ideálně by spotřeba oleje neměla být nulová. Znamenalo by to, že těsnící pístní kroužky jezdí po stěnách válce úplně nasucho, což není možné. Ovšem to minimum, které je k tomu jejich mazání třeba, je skutečně skoro zanedbatelné.
Šťastný člověk, ne? U BMW je v manuálu uvedeno, že normální spotřeba oleje je až 1l/1.000km. Moc běžné to není, ale jistí si tím reklamace. Já většinou mezi výměnou doleju 1L oleje a když ho měním, už je na minimu. Spotřebu mám tedy cca 1L/10.000km, což beru jako dobrou hodnotu. Kdybych měl nulovou spotřebu vrněl bych blahem.
Uvidíte před výměnou oleje, kolik bude chybět. Panáka oleje na měrce nepoznáte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.