Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Žádná spotřeba oleje

Od: petrzlen* odpovědí: 13 změna:

Dobrý den, mám takovou otázku nebo se chci jen ujistit, že je vše jak má být. koupil jsem si auto - Octávia 1, 1.9 tdi asv, mám ho už 6 měsíců a najezdil jsem přibližně 7 000km. Problém je v tom, že auto nežere vůbec olej a když píšu, že vůbec tak tím myslím, že ani kapku: D každý druhý týden, kontroluji hladinu oleje a neustále je ve správné rysce ... Moje otázka tedy zní je to vůbec normální aby si auto ani dcl neptalo a co o tom vypovídá o kondici v jaké se motor nachází? Felicii, kterou jsem předtím jezdil tak na 1000 km si vypýtala 1,5 litru ... :D

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nigi
hodnocení

8x

Prostě máte teď auto s přesně vyrobeným motorem a ne děravou feldu. Spousta aut olej nežere.

hodnocení

5x
Mam v autě ten samej motor leju 5w40 je cca 40000km po g.o. a taky nežere jezdim od výměny do výměny to je 10000km
Po těch 10000km sleduju na rysce mírný úbytek oleje
Takže bud v klidu je to normální bud rad že nemáš olejničku
Mě to před go žralo litr oleje na 1500km

hodnocení

3x

Dacia Logan MCV, motor Renault 1.6 8V po najetí cca 350 000km a výměnách oleje po 30 000km jsem nevěděl, co to je dolévání oleje. Prostě množství, které jsem tam nalil, jsem vždy po 30 000km také vypustil. Bohužel stejný motor v jiném novějším autě už si cca 1l/10 000km vezme.

Jen dodám, že ideálně by spotřeba oleje neměla být nulová. Znamenalo by to, že těsnící pístní kroužky jezdí po stěnách válce úplně nasucho, což není možné. Ovšem to minimum, které je k tomu jejich mazání třeba, je skutečně skoro zanedbatelné.

asd1
hodnocení

3x

1,9 JTD jestli si za 10kkm vezme dvě deci tak je to moc.. U Fiatu normální stav, Že by u Schade zázrak hodný pozornosti a oslavných ód...

Ovšem je třeba rozlišit "nežere olej" od "žere olej a místo něj přibývá nafta" - na tohle chcípaly motory od Mazdy...

gazda*
hodnocení

2x

moje felda 1.3 mpi brala asi 0,2 litru oleje na 15000km. Najeto mela 300000km. Idealne je spotreba oleje nulova.. Ale svet neni idealni :)

hodnocení

2x

Šťastný člověk, ne? U BMW je v manuálu uvedeno, že normální spotřeba oleje je až 1l/1.000km. Moc běžné to není, ale jistí si tím reklamace. Já většinou mezi výměnou doleju 1L oleje a když ho měním, už je na minimu. Spotřebu mám tedy cca 1L/10.000km, což beru jako dobrou hodnotu. Kdybych měl nulovou spotřebu vrněl bych blahem. :)

Uvidíte před výměnou oleje, kolik bude chybět. Panáka oleje na měrce nepoznáte.

kare
A v manuálu na Trabanta taky píšou něco jiného...
výtka
Upozornění od administrátora 16. 11. 2020 09:35:06
Zkuste se věnovat otázce, ne odpovědím.
ra20z*
U nových motorů je normální že hodně žerou olej protože aby měli nízké emise tak mají větší vůli mezi pístními kroužky a válcem, kdežto tazatelovo auto bylo vyrobeno aby motor spolehlivě fungoval a měl dlouhou životnost.
autoforum.cz/...
Měl jsem matiza 0.8, najeto 16200 a olej sem během provozu dolíval jen jedinkrát.

xenofob
hodnocení

2x

motory ALH-AGR-ASV jsou kvalitní vyhlášené držáky, někdo si o tom jen přečte v garazi.cz, vy to poznáváte v praxi

sám mám najeto 360 tis a neztrácí se nic, měním po 13-15 tis km

hodnocení

2x

Zkušenosti mám se 4 auty..

Škoda 105 olej žrala a to poměrně dost.

Fabia I 1,4TDI, Chevrolet Aveo 1,2 a Peugeot 3008 u těch olej vydrží vždy bez problémů až do konce servisního intervalu..tedy min. 15tis km bez dolévání.

hodnocení

2x

Od Škody 1000MB, přes Š120, a Rapid, jsem dolíval olej často, pak přišla starší Fábie r.v. 2000 tam jen již minimálně. Teď mám Octavii a nedolívám olej, až za rok.

Jelikož nejsem odborník přes auta, sdělím jen svůj názor. Je to dnes běžné, že se olej dolívá málo.

hodnocení

2x

Mě Felicie nežere olej ani kapku. Stačí mít přetěsněnou vanu, gufero na klice pod řemenicí a nová gufera na ventilech hlavy (tam to mnohdy žere nejvíc). Olej 10W40 HX7.

hodnocení

1x

Ano jsou takové motory ,i když i ty si opravdu kapičku schroustnou,ale je to téměř neměřitelné

Pro info-motor HDY v peu 106-od výměny do výměny nedolévám NIC,motor RHY v Xantii.dtto,motor RF3F v Premacy totéž.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]