Zdravím, Mám škoda octavia první generace 1.9 tdi 81kw a trápí mě vibrace. Zprvu bych chtěl napsal, že auta jdou úplně mimo mě, když jsem ukazoval známým co mají zkušenosti, nikdo neví čím by to mohlo být a rád bych zkusil štěstí pokud někoho něco napadne, než dát auto do servisu, kde mi vymění kdeco a závadu neodstraní :D Trápí mě vibrace v určitých otáčkách - cca 1800 -2000. Když jsem mimo tyto otáčky, vibrace přestanou. Zní to jako by něco rezonovalo, něco se o něco "třelo". Dělá to i pokut auto stojí, mám neutrál a vytočím ty otáčky, dělá to i když v tech otáčkách jedu na tempomat. Nemá na to vliv zahřátý/ studený motor, ale největší vliv na to má okolní teplota, když se ochladí. Začlo to koncem minulé zimy, vždy, když je cca 7-8 stupňů a méně. V létě to neudělalo vůbec. Napadne někoho, kde začít hledat, nebo cokoliv, co.by mi pomohlo? Dekuji
Rozdílná komprese, rozdílné dávkování paliva či ukapávání vstřiků. Motor pak neběží pravidelně a setrvačník vše nezachrání, takže v jistých otáčkách se to ukáže.
Děkuji za názor. Jde mi o to že chci požádat nějakého známého aby se na to mrknul, a rád bych aby měl rovnou nějaký závchytný bod kde hledat. Na co by se podle Vás měl zaměřit? Děkuji
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.