Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Převod vozidla do 10 dnů

Od: knock odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

Díky nouzovému režimu jsem nedokázala odchytit nejbližší termín na převod vozidla a chci se zeptat, zda se nějak na to vztahuje "omilostnění "? Na internetu jsem našla, že se musí auto převést do 10 dnů jinak může přijít pokuta až 50 000 Kč.

Další dotaz je ohledně toho, že mám plnou moc, ale nemám kupní smlouvu. Bude to při přepisu vadit?

Případně přepsaní auta a lhůta na přepsání se bude odvíjet od kupní smlouvy či plné moci?

Děkuji všem, hezký večer.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

renegade11*
hodnocení

6x

Kupní smlouvu k přepisu nepotřebujete .

1.Potřbujete Evidenční kontrolu starou nejvýše 30 dnů ( nebo STK staré do 30 dnů - Evidenčka je součást STK),

2. Zelenou kartu -tj povinné ručení .

3. Plnou moc - to máte .

4. Doklad totožnosti .

Myslím že ted v tomto stavu Covidu žádná pokuta nehrozí , když máte zájem udělat přepis , ale asi záleží na úředníkovi , i na úřadech dělají b...

renegade11*

Letos jsem prodával 3 auta a kupní smlouvu nechtěli ,ale vždy jsem byl na úřadě i s novým majitelem , a jak někdo píše že plná moc platí 10 dnů tak to je blbost , plná moc platí tak dlouho ,jak je na plné moci napsáno , třeba neomezeně.

Ten kdo dává PM ji může časově omezit.Jinak plný souhlas se vším!

xenofob

nezáleží to na úředníkovi ale na tom, kdo podává žádost...kdo podá žádost a přiloží vše co zákon vyžaduje, ten bude odbaven...

hodnocení

5x

Pokuta nebude.

kupní smlouva netřeba.

Plná moc postačí.

hodnocení

4x

Když nemáte kupní smlouvu tak úředník neví kdy jste auto koupil,jedině že by vás nahlásil prodávající ale to by byl popotahován i on...Teda jestli jste to auto nekoupila před půl rokem

doplněno 14.11.20 18:44:

praivo:plná moc není omezena na 10 dnů (pokud to na ní není napsáno)

praivo*

Ano, plná moc není časově omezena, ale s plnou mocí třeba ze srpna těžko budeš úředníka přesvědčovat, že jsi auto koupil včera... Když budeš mít plnou moc starou 3 dny, tak tento problém odpadá. Podezřelá by pak mohla být maximálně zelená karta, ale tu si nejspíš nikdo moc prohlížet nebude (a i kdyby ano, tak sis ho mohl pojistit ještě před koupí, to nikde zakázáno není).

xenofob

ty bude muset úředníka prosit na kolenou protže je to pro tebe všemocný bůh:-P

praivo*
hodnocení

2x

Zkus kontaktovat prodejce a nechat si napsat novou plnou moc s aktuálním datem. Pokud tam půjdeš do 10 dní od data v plné moci, tak nikdo nic řešit nebude. Kupní smlouvu nepotřebuješ.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]