Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zavzdušněne brzdy

Od: ti odpovědí: 17 změna:
Dobrý den prosím o radu
Peugeot 307 1,6 benzín combi rok 2002
Při výměně pp hadičky se mi přes veškerou snahu nedaří ovzdušnit systém vozu
Nutno podotknout že cca měsíc bylo auto bez této přední hadičky,(takhle jsem auto kupoval)do nádržky jsem dal cca 500ml kapaliny aby byla plná
Nikde nic neteče vše zkontrolovano
Můj postup :při vypnutém motoru (na podruhé jsem zkoušel s nastartovanym motorem) kolo zadní nejdál od hlavního brzdového válce pz, lz, pp, lp průsvitná hadice, našlapat podržet pedál sešlapnuty povolit ovzdušnovak, zatáhnout ovzdušnovak, a zase do kola
Kapalina vytéká z hadiček bez bublinek a brzdový pedál bez tlaku, pořád jako bych mackal spojku nereaguje neztuhne už nevím
Děkuji za odpověď

Zavzdušněne brzdy

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Co HBV?(česky-brzdový válec?)

hodnocení

0x

Co HBV?(český brzdový válec?)jinak u 307 nemusí být otorv chodu,maximálně se musí využít víc vlastní síla,jinak je to jedno.

mak*
hodnocení

0x

Když se zavzdušní čerpadlo ABS tak prý to klasickým způsoben odvzdušnit nejde. Je možné, že k tomu ve Vašem případě došlo. Ve fabrice to dělají tak, že pomocí vývěvy vytvoří v systému vakuum. Takže když tam vzduch není, nemůžou se brzdy zavzdušnit.

jenda2*

To píšete nesmysl. ABS je soustava ventilků a toto se odvzdušňuje úplně stejně jako bez ABS. Je to např. velice jasně uvedeno v manuálu Škoda Superb aj. Podtlakem se odvzdušňuje i v běžných servisech při jednom zaměstnanci na auto. A jak bylo uvedeno, je nutno prověřit hlavní válec.

"47-4 Odvzdušnění brzdové
soustavy
Všeobecná upozornění k odvzdušnění
brzdové soustavy
♦ Odvzdušnění brzdové soustavy je popsáno pro
přístroj pro plnění a odvzdušňování brzd
-ROMESS S15-.
♦ Odvzdušňování brzdové soustavy u vozidel s ABS se
provádí stejně jako u vozidel bez ABS.
♦ Používat jen novou brzdovou kapalinu ⇒ Kap. 00-3. "

trtr
hodnocení

0x

Zdravím, jak tady padlo, odvzdušněním HBV (hlavní brzdový válec) je vyřešena jen polovina problému. Vzhledem k tomu, že systém byl dlouho "otevřený" vlivem absence hadice, radím odvzdušnit všechna kola a kapalinu v systému vyměnit všechnu a všude. K tomu bude potřeba osoba s diagnostikou, která umí ovládat ventily v ABS jednotce, jinak to nikdy neodzdušníte.

hodnocení

0x
Skuz to nasledovně :
Jeden šlape druhej odvzdušnuje
Pořadí: vystup z brzdovýho valce 1 a 2 trubka
Pak 1 a 2 trubka na vstupu do ABS
Pak všechny 4 výstupy z ABS pořadí sem neřešil
Pak teprv všechny kola začít od nejvzdálenějšího kola
trtr

Zdravím, myslím, že zbytečná práce, pokud ventil nesepne, tak jednotku ABS neodzdušníte.

Zkusil bych to u koncernu se mi tento postup kdy selhalo odvzdušnění pomoci diag a všechny další zpúsoby už párkrat osvědčilo

U koncernu si ty jednotlivé ventily postupně pootvíráš.

jenda2*

ABS nemá s odvzdušněšním nic společného. Systém je uzpůsoben pro provoz bez chodu motoru. Jinak by asi těžko šlo zabrzdit v případě poruchy. Pokud není ABS aktivní, jsou kanálky naprosto volné pro vývin brzdného tlaku. Pokud hlavní válec funguje a při zpětném chodu nasává brzdovou kapalinu z nádobky, není problém systém brzd odvzdušnit. Odvdušnit pomocí VAG lze také, ale to je jiná věc.

ti
hodnocení

0x
Hlavní brzdový válec se vizuálně zdá být v pořádku,ale mám podezření že právě tento válec je zavzdušňěny
Početl jsem pár témat na fóru Peugeot ono se to podle diskuzí ovzdušňuje od kola nejblíž hlavnímu brzdového válci
Tak zkusím ještě tenhle způsob, baterie musí být odpojená, pokud to nepůjde tak nějak přes diagnostiku ještě píšou což se mi nezdá

To neznamená že vizuálně znamená že je OK,Co to dělá při "pumpování"-ztvrdne padál nebo nikoliv? Pokud ne je vadný (na 99%HBV)pokud ztvrdne pokračovat až je to pak vše OK.

ti
hodnocení

Ano je to tak jak píšete ono při ovzdušnovani pedál ztvrdne, ale potom kdy mám všechny kola ovzdušnene tak pedál zmekne jakoby propouštela gumka ale všechno mám suché a vůbec žádné kolo nebrzdi
007cz

Několikrát našlap, ztuhne pedál?

diesel1

Tak pokud po našlapání ztvrdne a po celém autě pak pedál při sešlápnutí změkne=HBV,vyměnit nebo vymontovat a přetěsnit.

hodnocení

0x

Ja osobne som sa ešte nestretol s takým mechanikom,čo by najprv odvzdušňoval koleso,čo najďalej od hlavného válca. Vždy som to robil a aj iný od válca a každý najbližší komponent.

U některých se dělá nejvdálenější-po nejbilžší ,u některých je to holt opačně .Já zase žil v domění že to má být právě od nevzdálenějšího po nejbižší ale u PSA je to u většiny právě opačně!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]