Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Auto bez STK

Od: kaktus123* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

mám jet autem kterému asi v srpnu nebo červenci propadla technická.

Na internetu jsem četl že auta kterým propadla mezi březnem a srpnem mají prodlouženou technickou o 7 měsíců.

Mohou mi sebrat body nebo dát pokutu?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Pokud nepropadla po 31. srpnu 2020, pohlíží se na ni do 31. března 2021 jako na platnou.

hodnocení

5x
Nemohou dát pokutu za propadlou technickou kontrolu (je prodloužená platnost), ale samozřejmě můžou dát pokutu, pokud vozidlo není způsobilé k provozu na pozemních komunikacích (špatný technický stav). To však i kdykoliv jindy :)
kaktus123*
hodnocení

Je na štítku vyražen měsíc srpen, takže je to v pohodě?

u stk rozhoduje vždy zápis ve velkém techničáku leč pokud je na známce srpen máš to o 7 měsíců prodlouženy

hodnocení

3x

Je to v pohodě, klidně to do vánoc stihnete udělat.

kaktus123*
hodnocení

To už není moje starost, auto není moje ale děkuji všem za odpovědi :)

martyxxl
hodnocení

0x

Dle nařízení Evropské unie (č. 2020/698) se dokladům, kterým vypršela platnost v období mezi 1. únorem a 31. srpnem, legálně v celé EU prodlužuje platnost o sedm měsíců, a to od data původního ukončení platnosti.

esipa.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]