Dobrý den,prosím o radu někoho zkušeného.Vše funguje jak má,motor zahřátý,polohy topení přepínají.2x se mi stalo,že se teplý vzduch z topení objevil asi po 20.minutách jízdy,teď už bohužel vůbec.Trubky od topení jsou teplé,kapaliny je tam dostatek.Po přečtení všeho možného to tipuji na nefunkční klapky,co pouští vzduch od motoru. Poradíte mi prosím co dál?Klidně i servis,nebo kutila zkušeného, jsem z Liberce.Moc děkuji předem.M.P.
Pokud jsou teplý hadice k výměníku topení, tak to budou klapky ve ventilaci...
Teplý = provozní teplota je ca 80°C, pak otevírá termostat a pouští vodu do chladiče, okruh do topení je na vnitřním okruhu motoru..
Pokkud jsou hadice studený, tak to může být zavzdušněné (klidně spaliny ve vodě), protočená vrtule vodní pumpy, trvale otevřený termostat (nebo protéká okolo termostatu přes deformovaný domek) atd.
michaelap
Moc Vám děkuji za názor.Nechávala jsem ty základní věci překontrolovat od táty.Vyndaná přihrádka v autě,sahal na trubky a jsou teplé právě.Asi ty klapky ve ventilaci tedy.Nejdřív to 2x jen zablblo a rozjelo se.Teď už nefouká teplý vzduch.Teď kde ty klapky budou.Musím někde poptat automechanika.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.