Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyplnit formulář na zrušení povíného a co k tomu doložit alllianz

Od: kasper® odpovědí: 9 změna:

zdravím ,

dnes jsem prodal auto které mám pojištěno u allianz našel jsem formlulař viz příloha

nevím co vyplit tady

OP/Cestovní pas
(k ověření totožnosti)
Vztah k pojistníkovi

a co mám k formulaří přiložit

děkují za pomoc

Zadost_o_zanik_Autopojisteni.pdf 1.8 MB

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Omlouvám se, ale vůbec jsem nepochopil, co nevíte jak vyplnit.

Dáte číslo občanky.

pokud je to Vaše auto, vztah k pojistníkovi nevyplníte,

Klidně přiložíte kopii techničáku, kde bude uvedono, že je vozidlo převedeno na někoho jiného.

Takto to bude stačit, pane Kaspere?

Vyplňte co zvládnete, pak zavolejte

apps.allianz.cz/...

rádi Vám pomohou.

hodnocení

děkují moc

stačí přiložit kupní smlovu o prodejí auta?

kupní smlouvu nikoliv, kopii techničáku po přepisu ano. Dle zákona nemusí být ani toto, ale je to lepší.

hodnocení

0x

Co je na tom složitého, zajít na pobočku a tam vše vyřídit. Se vším vám poradí.

hodnocení

složité je na tom to ,že pojiskta je psana na otce ten je težde nemocnici chtěl bych to udělat z domova auto je napsáno na mě

asd1

= Buď za otcem zajdeš aby to podepsal, nebo potřebuješ plnou moc (nejsem si jistý jestli musí být ověřená)

Pojišťovně oznamuješ změnu vlastníka.

Vlastníka určuje kupní smlouva, takže doložit změnu lze pouze kupní smlouvou (ta ze zákona může být i ústní). Zápis změny v techničáku neznamená nic a pojišťovna na tom stavět nesmí (ani když to má ve smlouvě, zákon je totiž nad smlouvou)

12.11.20 16:26
hodnocení

děkují

asd1

Resp. pojistník je otec, tak on oznamuje změnu vlastníka. Stačí jen oznámit, dokládat nic nemusí (ale může, pojišťovna pak nemá snahu cukat se, ovšem zase si na dokládání zvykne a protiprávně ho vyžaduje).. Doložíš pak případně u soudu pokud pojišťovna napadne změnu vlastníka jako fiktivní...

hodnocení

0x

Vyplňte formulář a odešlete z mailu, která je registrován ke smlouvě pov.ručení na info@allianz.cz

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]