Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
Auto: Golf 4, 1.9 TDI, 110KW ARL, r.v. 2001
Nastal mi takoví problém. Přesně při 2000ot/min mi hučí asi motor. A tím přesně myslím přesně, ani víc, ani míň. Přesně v těhlech otáčkách. Je jedno jaký rych. stupeň, je jedno jak moc rychle jedu. Jakmile se sešlápne spojka tak to přestane. Auto jinak jede normálně, nekouří, nehučí, start a chcípnutí v pohodě. Jen fakt přesně při těchto otáčkách to rozhučí celý auto, zvuk nejblíže podobný asi tomu, když vjedete na dílnici na čáru u krajnice.
- V poslední době mi uletěla tlaková hadice za chladičem (normálka u hadic s tímto typem spojování, už déle vyskakovala) - nahrazeno novou.
- Vyměněna dlouhá poloosa - komplet i s klouby. Značka SKF.
Poloosa vyměněna kvůli špatnému vnitřnímu kloubu (uletěla mi manžeta a vymlel se kloub). Před tím to nedělalo, až dneska co jsem si auto vyzvedl ze servisu. Ale nějak si nemyslím že by to bylo poloosou, ta by se projevovala jinak ne?
Někdo nějakej nápad nebo to někdo už zažil?
Pokud to je podle otáček motoru a vyšlápnutím spojky přestane, tak je to mezi spojkou a primární hřídelí převodovky. Dvouhmota je pravděpodobná (při 2000 otáčkách začne kmitat a rozvibruje se).. Obvykle ale tluče na volnoběh..
Pokud to začalo náhle po práci servisu, tak je vysoká pravděpodobnost že tam něco zmrskali.. Olej v převodovce s šutrama apod...
Podhuštěný gumy těžko, to by se měnilo v závislosti na rychlosti a ne jen na otáčkách motoru.
No já si taky právě řikám že tam asi něco pokonili.. Ale když se mění poloosa tak by snad ani neměli mít šanci ne? Poloosu jen vsaděj do tý misky v převodovce a nic víc tam nevymejšlej (Pokud se pletu tak mě klidně opravte, v tomhle tak znalej nejsem). Zejtra tam s tím za nima zajedu a poptám se. Jinak takhle, při uplně studeném startu něco chrastí bez zmáčknuté spojky (jak kdyby o sebe dřeli 2 plochy). Pokud se sešlápne tak to ihned přestane. Pokud zařadím a ujedu fakt jen metr tak to už nedělá. Když jsem se po tom pídil tak bylo řečeno že to je nejspíš ložisko nebo nerovnoměrně sjetá přítlační lamenla. Tím že se to jinak neprojevovalo tak jsem to bral s tím, že to budu řešit až se bude řešit nějak spojka/převodovka. Ikdyž, ono nakonec to asi bude souviset. (omlouvám se že jsem to neuvedl v příspěvku).
..Moc se mi do toho stejného servisu jezdit nechce, taky je možnost že si takhle přidělávaj práci.
A když máš těch 2000ot a auto jede, mění se hučení při zátěži, kdy jedeš těch 2000ot do kopce? Nebo když udržuješ rychlost a máš 2000ot bez zátěže?
Tak jen pro úplnost doplním co to nakonec bylo. Šmátral jsem po internetu a radil se s hodně lidma a nakonec z toho vyšlo následující. Padělaná Poloosa. Bral jsem to přes internet z obchodu: Audoíly PEMA (dle recenzí jsou kvalitní a atd atd.)
Na netu jsem našel pár vláken kde lidi s absolutně jinýma autama měli uplně stejný problém jako já a vždy měnili delší poloosu od SKF. Prý to oficiální SKF řeší, že se jejich produkty hodně padělají a tohle je jeden z případů. Když se osa upne do svěráku a zkusí se pootočit vnitřním kloubem tak v určité rychlosti začne přeskakovat. Což se přesně dělo mně. Takže se to bude řešit reklamací dílu a pořízení nějaké kvalitnější poloosy (nejspíše Spidan) ..
Pak je divný že to nezáviselo na rychlosti (tj na otáčkách poloosy/ kol), ale jen na otáčkách motoru...
Taky je otázka, jestli je to opravdu padělek nebo samo SKF zadalo výrobu do Číny a neuhlídalo kvalitu (a padělkem to jen okecávaj U ložisek vim že neni SKF jako SKF, tak možná podobně dělaj i poloosy...
To právě taky vůbec nechápu. Ale našel jsem o tom celý vlákno, tam s tímhle maj lidi problém i v jinejch značkách. A vždycky to samí, při 1900-2000 otáčkách hučení, je jedno jaká rychlost a jakej rych. stupeň. Vždycky nová dlouhá poloosa od značky SKF. Po výměně poloosy za jinou značku/případně výměna za starou, to uplně přestane. Jako, je to fakt divný a nikdy by mě něco takového nenapadlo. Už jsem sháněl lidi na dvouhmotu :D Jinak, celou dobu odkazuji na toto: dieselpower.cz/... Snad tu není nějaký pravidlo o zmiňování jiných fór.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.