Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prasklý rozvodový řemen

Od: radek66 odpovědí: 24 změna:
Dobrý den. Chtěl by jsem se zeptat zdali se potkaji ventily s pistem při prasknutí rozvodového řemenu.
Motorizace
Renault Twingo 1.2 výkon 40 kw
Bohužel došlo k přetrhnutí řemenu tak řešim jestli můžou být ohlé ventily nebo konstrukce tohoto motoru to neumožnuje. Jestli mám koupit řemen kladku nastavit to a zkusit to. A nebo je jasné že se to na 100% potká.
Děkuju všem za rady
Foto motoru

Prasklý rozvodový řemen

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Info od mého kamarada profi mechanika je to bohužel potkaný a oprava dost nerentabilní
Takže vrakec a druhej motor

Souhlas ,viděl jsem tento motor-rozebraný-nevímm kolik ale pár ventilů čumělo z hlavy pěkně zohnutých!

jenda2*
hodnocení

2x

Špatně. Celé auto a je klid.

sauto.cz/...

asd1

To bude jedno z těch za odvoz, akorát bazar si přihodil desítku za naleštění *smich*

Samotný motor běžně ca 2k..

Tohle spravovat je ekonomicky nesmysl.. Potkan = výměna motoru nebo celýho auta..

smutnyklaun*
hodnocení

1x

Na 100% se to potkalo.Minimálně ohnuté ventily.Proběhne to v naprosté tichosti,jen se zastaví motor.A po sundání hlavy uvidíš tu spoušť.Je jen velmi málo motorů,kde na sebe píst s ventilem nedosáhne-Fiat,Toyota,Opel,ale tenhle motor D7F 700 to rozhodně není.Na vrakovišti bude za pár drobných.A ten nový řemen si schovej na něj.

break
hodnocení

1x

Jo, tenhle motor se potká

xenofob
hodnocení

0x

předpokládejme že písty mají vybrání na ventily které brání vZjemnému fyzickému kontaktu, ale u tohoto benzinu si nejsem jist...pokud nemáte zájem o služby servisu, začnete s určením příčiny protržení řemene...tu odstraňte, nastavte rozvody a řemen vyměnte a uvidíte co se stane...

při destrukci stejne budete dávat motor z vrakáče, nevím kdo by dělal generálku

radek66
hodnocení

Děkuji všem za rady. Pokud je tomu tak jak pišete tak je to jasný. Myslel jsem ze bych koupil rozvodak zkusil ho nahodit a zmeril kompresni tlaky a vedel bych hned jestli je to ohnuty. Ale kdyz pisete ze zkusenosti ze to bude 100% potkany tak si asi usetrim praci.

mathew
hodnocení

0x

Já bych druhý motor nekupoval. Nevíte v jakém bude stavu, budete ho muset přehodit. Rozdíl v ceně mezi motorem a celým autem bude v tomhle případě naprosto minimální a budete moci hned jezdit.

asd1

Nejvýhodnější tady bude shnilý auto s dobrým motorem - sežene klidně i za odvoz, vyzkouší si že motor je OK, přehodí motory a to shnilý pošle do hutí (příp. očesaný o díly který se hodí, tj. světla, čidla, atd.)

Můžeš shodit hlavu a podívat se... Je možný i že se nepotkal (ale málo pravděpodobný), pak bys měl navíc jen těsnění a šrouby hlavy.. + rozvod samozřejmě..

Fiat 1,2 8V je nepotkávací a Panda je celkově lepší než Twingo ;) Cenově podobný.. Pokud bys měnil rovnou celý auto...

kare
Auto za odvoz? Vezmu klidně tři!
radek66
hodnocení

Tak jsem se nakonec rozhodl ze koupim za tri stovky pouze reminek nahodim ho tak a zkusim zmerit tu kompresy a pak budu mit jistotu.
Mohl by mi nekdo zkuseny poradit ohledne nastaveni motoru. Staci pouze nastavit klikovy hridel na rysku a vackovy hridel taky na rysku?
Nebo je tam nejaka podminka jeste napriklad prvni valec do strihu nebo tak neco. A nebo opravdu staci pouze vacka klika na rysky.
Dik vsem

Stáhni klikovkou písty, aby byly v jedné rovině (ne dva v HÚ a dva V DÚ) a zatoč si vačkou, zda běhají ventily jak mají volně. Pokud ne, proč tam cpát řemen a točit vším...?

radek66
hodnocení

OK zkusim. Je na to nejaky figl jak to poznat ze jsem tak cca uprostred. Podle vahadel se ridit nemohu ze by byly volne kdyz tam nemam remen :)

špejli do díry po svíčce a čum, jak se zvedá a druhá klesá.

radek66
hodnocení

Dobre neco tam vrazim do valce. Sjedu na HU a na DU a neco mezi nastavim a zkusim zatocit vackou.
Jeste se zeptam.Ciste teoreticky kdyby se vackou tocilo normalne lehce tak zkusim nahodit ten remen. A zmerim ty tlaky.
Ohledne toho nastaveni vacka je jasna tu nastavim na rysku. A ohledne klikovky tam je to jak? Taky staci pouze na rysku a nebo musim jeste hlidat pist v horni uvrati? Jde mi o to ze na jeden pracovni cykl motoru jsou otacky klikoveho hridele dve kdezto vacka ma jen jeden. Tak kdyz ted tam nemam ten remen protoze praskl tak jak nastavit klikovku vuci vacce. Kdyz tam je remen stary tak je to sranda to ustavit na rysky kdyz to jde spolu. Ale takhle jak tam ten remen neni tak si nejsem uplne jisty.
Diky vsem

Většinou se tuším dává 1. píst do HÚ a na rysku. Pak by to mělo sedět.

Potvrdí zdejší motoráři (já spíš autoelektro).

007cz

Vačkou mužeš otočit i když budou ohnuté ventily, sundej ventil. víko a kontroluj vůle ventilů. na ohnutém ventilu bude velká vůle. Ale 100% je měření komprese.

007cz

Jinak nastavíš na rysky a jedeš, žádná věda.

radek66
hodnocení

Vy mi davate teda :) Byl jsem rozhodly ze to teda ani zkouset nebudu potom ze to teda zkusim ze treba bude nejaka i kdyz mala sance ze by se to nepotkalo a ted zase kdyz pisete ze na 100% bude tak fakt nevim. :)

asd1

Poslechni 007, změř vůli ventilů nebo kompresi.

Potkaný to nejspíš bude, ale třeba se stal zázrak (i když asi těžko...

radek66
hodnocení

No to ja jsem prave zmerit chtel. Ale zmerit vule ventilu popripade zmerit tlaky neni tak jednoduchy. Kdybych mohl tocit klikou abych mohl merit vule tak by to byla brnkacka. Ale ja bohuzel klikou tocit nemuzu protoze tam nemam remen. Nebo respektive tocit muzu ale je mi to prd platny protoze vacka se tocit nebude. Takze abych mohl zatocit vackou a merit ventilove vule tak toho musim rozebrat celkem dost abych se dostal na rozvody a na rozvodove kolo vackoveho hridele kde bych uz byl schopny tocit
asd1

Si natočíš kliku aby písty byly v půlce, pak shodíš ventildekl a budeš si točit vačkou abys změřil vůle.. Na kompres bys musel nahodit rozvody.. Beztak to bude na 99% cvičení jak vypadá motor ;)

007cz

Většinou ani nemusíš točit, pokud sundaš viko a je to potkané určitě najdeš ventil kde bude velká vule. Eventuelně s vackou pohneš lehce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]